Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйето лудее! - тема 5

• 50 436
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
Момичета някоя от вас правила ли е изследване за гестацоинен диабет? Вчера бях на преглед и лекарката ме посъветва да направя, т.к. бебо върви с десетина дена по напред и амнионичната течност ми е на горната граница.
Аз.

# 661
И аз правих преди две седмици, тук е едно от задължителните изследвания.

# 662
И аз правих.

# 663
На някой излезе ли положителен теста?

# 664
 Cristi лекарят ти предупреди ли те, че трябва да спреш някои хапчетата или че трябва да спазваш някаква диета предните дни. Лекарката която ми го препоръча беше гост от София, а моята лекарка от София и лекаря ми в Бургас в момента са в отпуска и съм с вързани раце. Чета в нета, трябвало да се яде до 8 часа предната вечер или пък че 3 дни подред да се ядът по 200 гр. въглехидрати и т.н. При теб как беше и самото изследване имаше ли някакви стрнични ефекти.

# 665
Аз моите така и не си ги видях. Накарах ги докато лежах в болницата да го направим и резултатите отиват директно в досието, без да ги качат он-лайн. Док ми каза, че са много добри и всичко е наред.
Твоите как са Кристи?

# 666
R_N, съмняват се за ГД при мен. Обременяването с глюкоза не беше с много добри резултати. Купих си глюкомер, защото не смятат, че съм за инсулин. Казаха диета и мерене на захар.

steisi77, нямах странични ефекти от теста, но е много досадно нещо. Иначе ми искаха 12 часа от последна храна само.

# 667
Интересно, че на мен не ми казаха да го правя, а нашето момче вървеше 2 седмици напред. Сигурно другите изследвания са били Ок ??

# 668
Интересно, че на мен не ми казаха да го правя, а нашето момче вървеше 2 седмици напред. Сигурно другите изследвания са били Ок ??
Ами зависи. Моята ЖК мисли, че всичко е наред (заради кръвна захар на гладно в норми). Обаче ендокринологът ми и Сигридов не са съгласни. А решавай на кого да вярваш.

В смисъл - под други изследвания може да се има предвид само кръвна захар, защото едва ли са ти пускали инсулин, гликиран хемоглобин и т.н. А и стойностите малко всеки си ги тълкува както им падне.

# 669
На мен никой нищо не ми е казвал, а съм на 1-ви на преглед, ще питам. Има ли някакви симптоми и индикации ако не са в норма показателите? Имам позната, която има апаратче за захар, може да я накарам да ми вземе проба?!

# 670
Pure_nature, няма симптоми. Разбира се по меренето на бебето и кръвната захар. Не те съветвам да параноясваш и да ползваш глюкомер - най-вярна е венозна проба в лаборатория на гладно, тоест сутринта.

# 671
О, Кристи горката! Сега как са ти стойностите с глюкомера? Дано да не стигаш до инсулин.
Кала, то като гледам всеки лекар си преценява. Ние не вървим напред, ама заради проблемите ми с ЩЗ и понеже съм си дебела май ми го искаха и ендото и АГто. И на мен кръвната захар иначе, като пускам ПКК ми беше чудесна всеки път.

# 672
О, Кристи горката! Сега как са ти стойностите с глюкомера? Дано да не стигаш до инсулин.
Кала, то като гледам всеки лекар си преценява. Ние не вървим напред, ама заради проблемите ми с ЩЗ и понеже съм си дебела май ми го искаха и ендото и АГто. И на мен кръвната захар иначе, като пускам ПКК ми беше чудесна всеки път.
То и на мен кръвната нулева ми беше добре Mr. Green И тази на 60та минута пак беше добре. Ама тази на 120та минута беше олеле. С глюкомера всичко уж е на шест - добре са ми стойностите. Съответно сега се чудя дали машинката не е вярна или диетата работи толкова бързо. Положителното е, че губя по стотина грама на ден мое тегло Joy

# 673
Каква ти е диетата? Дано тя бързо да  е дала резултат, а не глюкомера да е в грешка.
И мен док ме сложи на диета- да се тъпча с протеини, че го бях ударила само на плодове главно и не малко забавихме наддаването на човека, дано като похапвам нормално да има ефект.

# 674
Ами основно белтъчини и зеленчуци. Три основни и 2 междинни яденета на ден, като плодове само на междинките и то не от най-сладките. Никаква друга захар, дори и мед. Въглехидрати (ориз, царевица, картофи и т.н.) съвсем малко - шепа примерно. Никакъв бял хляб, а пълнозърнест/ръжен 1-2 филийки дневно. Тестено също забрави. Това е в общи линии.

Общи условия

Активация на акаунт