Слънцезащитни млека, лосиони, спрейове...

• 33 819
  • 199
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
Не ползвам нищо.
Някак ми е нелогично да се мажа с нещо, което стопира производството на вит.Д , а после зимата да пия изкуствен.
На плаж седя под чадър.

Според моят дерматолог витамин Д се усвоява от всяка част на тялото, като за доставяне на необходимата дневна доза са достатъчни 10 мин. на ден. Предвид това, че китките на ръцете обикновено са на слънце, неговата препоръка е мазане с фактор 50 на останалата част на тялото, което важи и за бебето.
Живеем на морето, така че се мажем дори за разходка. И то не против изгаряне, а за предпазване от по-сериозни проблеми.
Използваме Ла Рош 50 фактор за бебето и за нас. Каката е на 10 г., вчера я изпратих при баба и, като купих спрей 50 фактор от ДМ на тяхната марка, но пак за деца.

# 16
  • Sofia
Аз ползвам Cien (марката на Лидл) 30 фактор детски. ползвам го и за нас и за децата, първите 3-4 дни. После минаваме на фактор 20. Доста сме бели всичките, но 30 ни е достатъчно. 50 ми се вижда прекалено.
Освен слънцезащитата, след 3-4 ден сутрин и следобед, когато слънцето е по-слабо за по-бърз тен ползвам това

http://www.marvi.bg/carroten-tan-express-mikro-olio-za-barzo-pot … a-50-ml-3508.html

и съм много доволна от него. Почернява се повече и по-бързо.
Задължително след плаж ползвам обилно качествен хидратант за всички, и за децата също, за мен и олио за коса.

# 17
Как е възможно този продукт на Biotherm да струва 18 лева?

Всичко е възможно Laughing

Ето за сравнение, цени и милилитри:

http://www.parfimo.bg/kozmetika-za-ten-guerlain-terracotta-sun-b … -spf15-55059.html

http://eu.feelunique.com/p/GUERLAIN-Terracotta-Sun-Protect-Moist … oster-SPF-15-75ml

# 18
Здравейте, момичета! Искам да попитам някой ползвал ли е Гарниер Амбър Солер Идеал Бронз 30 фактор? В неделя заминавам на море, много бяла съм, но с кестенява коса, без лунички и пигментни петна по кожата и ми се иска добра защита, но и тен все пак. Ако не ползвам слънцезащитен продукт положението става страшно. Този 30 ти фактор ме притеснява, че изобщо няма да потъмнея с него., а с 20 ти като за първо излагане за сезона ми се струва лека защита. newsm78 Моля, за съвет!

# 19
V_345, аз си почернявам и с 30 и с 50. Доста бяла съм. Просто не изгарям като съм с тях.

Проблем е.Но нито темата е за това, нито ми се води спор.     Peace
Който се интересува, информация бол.
Информацията показва, че недостиг имат най-вече хората от големите градове, които са над 60 г. Силно се съмнявам, че се мажат по цял ден с млека Peace
Не е нужно да се води спор, но е добре да се обърне внимание на въпроса, защото излагането на плажа без защита е опасно, може някой да се подведе.

# 20

Изследванията, които са правени показват, че висок % недостиг има само при хора над 60 г., живеещи в градска среда.
В градска среда и аз не ползвам. Достатъчно е за Витамин Д. На плажа - защита, това е оптималното според мен  Simple Smile

Не знам къде и кой е правил тези изследвания, но масово жените около мен ( познати и от форума) не усвояват вит.Д  Peace  Аз почернявам супер лесно, рядко изгарям, но при изследване на вит.Д юли месец бях с 15, при долна граница 20   Peace И е факт, че чернокожите също не усвояват вит.Д  Flutter
Мин.година ползвах този крем на Каротен : http://www.marvi.bg/carroten-magic-tan-protect-slancezashtiten-k … -150-ml-9078.html   разнася се много добре, не боядисва , има хубав мирис и леки блестящи частици, но сега съм бременна и се чудя какво да ползвам  Thinking  Взех си крем с фактор 50+ за лицето, купих си цял бански и се чудя дали да продължа с този или да си взема нещо с по висок фактор  newsm78

# 21
  • София/Севлиево
За вит Д хората с по-тъмна кожа наистина го усвояват много по-трудно и всъщност на повечето хора не им достига,което си е доста сериозен проблем.За мой късмет моя беше зимата точно 50 при липсата на слънце,сега сигурно е по-висок.Но това е друга тема,има много писано по нея...

# 22
  • Бургас/Пз
Ако има проблем с усвояването на Витамин Д съм съгласна да се търсят причини и да се избягват неща, които му пречат .

Проблем е.Но нито темата е за това, нито ми се води спор.     Peace

Не водим спор, но само не казвай, че предпочиташ да ходиш червена и изгоряла, или недай си боже да си докараш някои далеч по-сериозни проблеми на кожата. Говорим само в случай,че искаш да ходиш на плаж. Защото каквото и да кажеш и твърдиш, чадър от изгаряне няма да ни спаси, освен ако не се стои под него между 17 и 19 часа  Peace или от в ранните утринни часове до 9ч.

И за да не е спам Simple Smile Аз тази година смятам да започна с 50 ти фактор на Еусерин анти ейдж за лицето и шията и 30 фактор за тялото. След 3-4 бани , ще мина на 20-ти фактор за тялото, но за лицето постоянно ползвам 50-ти Simple Smile  Peace

# 23
Какво са химичните филтри?  Rolling Eyes

Иначе, най-прeсни впечатления имам от Uriage - в комплект ползвахме:

Много приятни, но не знам за филтрите -- сега ми стана интересно и ще проверя  Peace

(Ла Рош-а на мен лично не ми миришеше добре, но: първо, това беше преди няколко лета и е възможно да са му сменили формулата и второ, не беше 50-ти фактор, а 30-ти Simple Smile)

P.S. на лице, шия, рамене и деколте винаги слагам 50-ти фактор, а на тялото - 30-ти.

# 24
  • Sofia
А защо за лицето ползвате по-висок фактор?  newsm78 Точно обратното трябва да е според мен. Лицето и ръцете са най-малко чувствителните места, защото целогодишно са изложени на слънце.

# 25
Аз в момента слагам 50+ за да избегна пигментните петна, иначе съм се мазала винаги с това с което си мажа и тялото  Rolling Eyes

Моля, да споделите каква козметика ползвахте по време на бременност, благодаря   bouquet

# 26
А защо за лицето ползвате по-висок фактор?  newsm78 Точно обратното трябва да е според мен. Лицето и ръцете са най-малко чувствителните места, защото целогодишно са изложени на слънце.
При мен конкретно без фактор 50 цялото ми лице става на петна. Имам ужасно много лунички, които излизат и направо се сливат една с друга.

# 27
  • Бургас/Пз

Защото кожата на лицето е по-тънка и чувствителна, по-лесно се поддава на бръчки и петна, по-лесно се дехидратира и изобщо изисква повече грижа от кожата на тялото. Не случайно за лицето се ползват специални кремове, които в повечето случаи не стават за тяло и обратното - рядко някой с лосиона за тяло си маже лицето  Peace

# 28
  • Sofia
Не е по-чувствителна към слънцето, това е сигурно. УВ-лъчите са ми професия и съм сигурна, че лицето е на едно от последните места по фоточувствителност. Най-чувствителни са гърдите и средата на гърба, между лопатките. Иначе за бръчките и петната съм съгласна.

Ей това си харесах аз за лицето.
http://apteka.framar.bg/30049033/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BE%D1%82% … 0-50-%D0%BC%D0%BB
Някой да го е ползвал да сподели впечатление? newsm78 Че на плажа като се зачервя от топлото и лицето ми лъщи като бакърена тава.  Joy

Последна редакция: пт, 17 юни 2016, 14:43 от savina_33

# 29
  • Бургас/Пз
Не е по-чувствителна към слънцето, това е сигурно. УВ-лъчите са ми професия и съм сигурна, че лицето е на едно от последните места по фоточувствителност. Най-чувствителни са гърдите и средата на гърба, между лопатките. Иначе за бръчките и петната съм съгласна.

Аз не говоря за фоточувствителност, а принципно , че кожата е по-тънка и нежна от тази на тялото и затова иска по-специални грижи.

Общи условия

Активация на акаунт