Слънцезащитни млека, лосиони, спрейове...

• 33 823
  • 199
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
А хаа, разбрах. Да, за това съм съгласна - за хидратиращи и всякакви други грижи, но няма причина факторът да е по-висок. По-скоро трябва да е мазило с повече хидратант в него и да е специално за лице, отколкото с по-висок фактор. Разсъждавам си просто, да не се обиди някой.

# 31
  • ❌❌❌
На масло от малинови семки, какаово, кокосово, шеа. Ползвам само натурални продукти и имам много красива и чиста кожа. Sunglasses
Човеченце, прочети за малиновите семки, че съм на плаж и пиша от телефон и хич не ми е удобно да съм многословна. Party Много си красива, виждала съм те като млада. Grinning Heart Eyes

# 32
Темата живо ме вълнува и вместо запис, ще напиша следното:
Генетично предразположена съм към бенки. Имам доста, при положение, че не съм типичния тип кожа, която по принцип е предразположена към образуването им, а именно- руса коса, лунички, много бяла кожа и сини очи. Нямам нито едно от изброените, нямам лунички, косата и очите ми са доста тъмни, кожата ми е светла, но има и по- бели хора от мен. Имам си някаква боя по рождение, макар и малко. Но.....ген, какво да правиш. Имаме близък в родата, починал от 1 бенка. Оказа се меланом, злокачествен, човекът си отиде буквално за 2 месеца.  Cry И аз имам 2-3 бенки, които не са много хубави. Препоръките на дерматолозите са здраво пазене от слънцето. Държа да подчертая, че мразя плажовете, пърженето на слънцето, солариуми и т.н. За последните 7-8 години, да имам 10тина ходения на плаж и то все под чадъра, с тениска, с 50ти фактор и т.н. Пазя се от слънцето като Дракула. Но генът си е ген. Сега съм бременна и бенките се променят от хормоните, от разтягането на кожата, появяват се нови и т.н. Доста съм притеснена. Дори и из града, като излизам се мажа с какво ли не. 
Съветът ми е, пазете се от слънцето, внимавайте с бенките, повечето хора пренебрегват този проблем, а ранната диагностика може да спаси живот.  bouquet bouquet
Иначе и аз съм в издирване на най- ефикасния продукт за защита, така че ви чета с интерес. Дайте идеи и за детски лосиони, че и малката много вардя.... Hug

# 33
Не се сърди, човече, благодаря за отговора. В крайна сметка заложих на Гарниер Идеал бронз 30 фактор за тяло-за първите два, три дни, след което ща намаля фактора и Юсерин за мазна кожа с  анти ейдж, 50 фактор за лицето. Крема за лице го ползвам вече месец, но не ми прави добро впечатление, май е силен за моята кожа 25+, взех го по препоръка на дерматолог. Така и така го имам ще го изхабя, след което ще взема някой по-лек, без анти ейдж.

# 34
  • SF
Може ли да поговорим малко за тези "мъгли" - за и против. Какво знаете за тях? От къде мога да си купя от физически магазин мъглата на BIOTHERM?

# 35
И мен ме заинтригуваха тези "мъгли"... Нямам никаква представа от консистенцията и възможността им за равномерно нанасяне; представям си ги като дезодорант... такива ли са?

Интересува ме и друго: дали може да се пръскат върху грим? С млеката, лосионите, кремовете това е основният препъникамък: първо се нанася кремът, после гримът и няма как след няколко часа, ако си на работа, да подновиш защитата; не може да мажеш върху грима.

Дали пък с тези мъгли това вече ще е възможно или, дори и гримът да не се размаже, би било вредно да се смесват?

# 36
  • Пловдив
Мнение за ДМ-ските слънцепредпазни продукти?
http://www.dm-drogeriemarkt.bg/bg_homepage/beauty/sonnenpflege/

# 37
За мъглите, тази обсъждаха в една съседна тема, че става за грим и не се разтича. На принципа на дезодорант, но с по-фини пръски и не с такава сила излиза.

**Elly**, и аз миналия месец ходих за 2 бенки, слава богу няма индикации за проблем. Имам обаче една голяма на крака, която е почти колкото 1 лв., за нея ми казаха, че е добре да слагам лепенка на плажа Rolling Eyes
За детето според мен всичко от медицинската козметика с фактор 50 ще е ок Simple Smile има и такива като дезодоранти, за да е равномерно.

Фаина, благодаря, ще погледна  Hug

# 38
# 39
Срам, не срам - не ползвам никакъв фактор, а не е като да не изгарям. По принцип ходя на солариум, за там преди взимах лосион на Евелин, който е без фактор, но напоследък купувам козметика от самите студия. На плажа съм по-често с някакво олио за бърз тен. Слънцезащитен не съм ползвала никога, още по-малко в градска среда, но май е време да се замисля...
Ще следя темата с интерес.

П.П: При какъв лекар трябва да отида за да проверя бенките?

# 40
И аз и детето сме доста бели и ставаме червени за един ден, после 2 дни е ужас. Затова още преди години, една позната, която има слънчева алергия ми препоръча детския юсерин 50 фактор и оттогава всяко лято се мажа с него, цялата първите дни, след това с нещо 20 фактор или 15. От немазане и глупост преди години имам лунички по челото в основата на косата, които са като кафяви петна и се виждат ако не се матира кожата с фон дьо тен. Детето го мажа поне по 3-4 пъти на ден, като тя въобще не седи под чадъра. Смело мога да кажа, че в това отношение юсерина няма равен, пробвала съм на биодерма 50 фактор за тяло, както и на Гарние 50 и 30, а и на герлен за лице и лицето ми лъщеше ужасно с него. За мазна кожа препоръчвам матиращият юсерин 50 фактор, прекрасен е просто, но аз съм със суха кожа и не е за предпочитане.
В никакъв случай не съм рекламно лице на юсерин, дори това лято си взех на ланкастър, толкова ги хвалят по разни списания, че си викам да пробвам, но още нямам впечатления, плюс това там имам 30 фактор.
Относно "мъглите" в западните страни много ги ползват, особено водоустойчивите са много удобни според мен, но в България все още ги няма масово. Те правят "филм" върху кожата, който дори ако потъркаш малко след това се усеща.

# 41
От немазане и глупост преди години имам лунички по челото в основата на косата, които са като кафяви петна и се виждат ако не се матира кожата с фон дьо тен...
Не намаляват ли като ползваш редовно сега?
Със Skincode 50 за лице съм от 2 седмици и моите направо се скриха. Такова чисто лице не съм имала и зимата в най-мрачното време  Crazy Simple Smile

Дерматолог  Peace

# 42
  • Бургас/Пз
Вчера пробвах за първи път Sundance oil spray 20 фактор на ДМ https://www.dm.de/sundance-sonnenoelspray-lsf-20-p4010355196385.html , за три часа на плажа с две намазвания нямам грам зачервяване, много съм доволна. Не е мазен и няма цвят, не цапа бански и хавлии.
ММ ползва това https://www.dm.de/sundance-sonnen-light-lotion-p4010355893079.html , също е доволен, но той е с по-бяла кожа, влиза повече във водата и се наложи по-често мазане. Много лесно се разняся и попива бързо.
Дребното е с Биодерма 50-ти фактор, там няма никакви проблеми, яка е защитата.

# 43
  • при моите деца .....
А някой да има отзими за продукта на DM за лице?

# 44

При дерматолог или онкодерматолог. Добре е прегледът да се извърши с дерматоскоп- малък уред, като лупа с насочена силна светлина. Дава възможност да се види бенката в дълбочина, до колко навътре е в кожата. Абсолютно безвреден и неинвазивен метод.

И пак- профилактиката е пазенето. Нашият роднина изобщо не се е пазил.  Cry А хората като че ли подценяват този проблем. Добре е да се ходи профилактично на преглед, за да сме спокойни  Simple Smile
Не се сърди, човече, 1 левче си е голям размер, пази се. Моята, която ме притеснява е 7-8 мм. Но за сега, слава Богу, не е мръднала, или може би съвсем малко заради бременността. Лошото е, че е на кръста и не мога да я виждам добре. А иначе на малката взех Нивеа спрей, 50 фактор, просто защото бързах, а вкъщи всички мазила бяха свършили. Но пък иначе добре се разнася и бързо попива, пък и ние на плаж не ходим. За себе си мисля да Юсерин- само един въпрос- бързо ли попива и омазнява ли много?
* Боби * , имах на същата марка, но спрея за тяло. Видя ми се доста мазен  Peace

Общи условия

Активация на акаунт