Слънцезащитни млека, лосиони, спрейове...

• 33 867
  • 199
  •   1
Отговори
# 120
знам, не очаквах  Confused
сигурно ще го измажа през есента, когато няма опасност да изгоря

# 121
  • SF
Може ли снимка на този Екран 50?

# 122
този е моят /снимката не е моя/:

Скрит текст:

# 123
  • SF
Аааа разбрах. Използвате общото наименование на екран. Написано с главни букви, реших, че е име на продукт.
Моят от вчера е

Но съм ползвала много дълго (около 2-3 години) и Clarins. Още имам някои от продуктите. Търкаля ми се един автобронзант. Трябва да видя какво стана и с околоочния. Имах доста продукти от слънцезащитните за лице.

# 124
По темата, но за прахообразен продукт - четох ревю преди малко на Лъш на тази слънцезащитна пудра за тяло.

Преди време бях ползвала от ароматните им пудри за тяло, тип Силки Ъндъруеър, но имаше едно леко тебеширане усещане и понякога ме сърбеше. Виждам, че същите изсушаващи съставки като в нея ги има й в слънцеазщитната пудра (например магнезиевия карбонат, който щангистите ползват за изсушаване на ръцете Shocked ), но пък много удобно звучи и наистина ми се струва страхотна за носене навсякъде - сега както ми се налага да вися по паркове ще е идеална, въпреки ниския фактор.
Някой случайно да се е отбивал и да го е пробвал в Лъш и да сподели дали притесненията ми са основателни?
 Чудя се дали става й за лице? Ако да, направо я взимам, и без това спряха любимата ми на PTR

Ето ревюто и състава, който намерих в сайта на бранда

Скрит текст:
Ревю: http://-spam252-/2016/07/lush-powdered-sunshine-powdered.html

Пълен състав: Calamine Powder Cornflour Octocrylene Magnesium Carbonate Octylmethoxycinnamate (Ethylhexyl methoxycinnamate) Organic Sesame Oil Butyl Methoxydibenzoylmethane Lemon Oil Lime Oil Patchouli Oil Olibanum Oil Fair Trade Organic Cocoa Butter Titanium Dioxide *Citronellol *Eugenol *Geraniol *Limonene *Linalool Perfume Synthetic Fluorphlogopite Colour 77492 Colour 77491 Colour 77499 Colour 77718

# 125
Екрана оставя много приятно усещане като го нанесеш. Почти като база го усещам. Не съм забелязала, че не защитава, но аз като се гримирам и отивам на работа само съм изложена на слънце. След това цял ден съм на закрито и после чак когато се прибирам, но тогава слагам минерална пудра с 30 СПФ, докато се прибера.
Ако някой сподели за тази пудра на Лъш, може на нея да премина.

Под влияние на четенето тук си поръмах онзи ден Апивита крема, да видим как ще ми се отрази.
За мен е важно да става за под грим, иначе ако е само до крем - лесно.

# 126
А използвате ли кремове с цвят и от кои сте доволни?
Корес и Ла рош директно ги подарих - оранжеви, неприятни.... Сега имам един на Радиант с 50 фактор, дотук съм доволна, добро покритие и защита, въпреки че ползвам крем с третиноин, кожата ми е добре.
Искам да пробвам и нещо друго, но не знам какво. За мен тази стъпка почти винаги премахва нуждата от ФДТ.

# 127
Пробвах спрея на Ла Рош 50 фактор. Като действие е добре, но не е удобна помпичката, очаквах да е по-лесно, размазването е като другите без помпичка. С една дума, не съм доволна. Ще търся такива, които са като дезодоранти.

# 128
  • SF
Имам тестери на Виши 50+, но още не съм ги тествала. Нали си купих Юсерин с хиалуронова киселина Simple Smile

# 129
Не ни пази въобще този Ла рош 50 фактор, аз не изгорях, защото бях под чадъра, но всичките други 4 човека са като раци, а дори не са се пекли кой знае колко.
Иначе явно наистина не съдържа много вредни неща, защото при мъжа ми няма реакция, а обикновено не понася почти нищо.
Май подновявам търсенето...

# 130
  • Бургас
Мазането се подновявя след къпане в морето или след не-повече от 2 часа. Аз съм бяла като сирене и за два часа плаж не само, че не изгарям, но и си оставам все така бяла с всичко що е 50 или 30 фактор. Даже сега довършвам един Бочко 30 фактор от миналата година.

# 131
Butil metoxidibenzoilmetano това бе посочено в началните страници на темата като ракообразуващ химичен филтър. Четейки състава на сленцезащитните продукти намирам изписано това - BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, същото ли е? Има го изписано на всички, с изключение на някой биопродукти.

# 132
Това е Avobenzone. Написаното в началните страници е просто неграмотното изписване на това, което си посочила.
Съставката е с индекс 2  на риска, при скала 1-10, квалифицирана като "добра". Не е токсична, единственото изследване с негативен резултат върху показа, че УЖ се отделя в урината и не го препоръчваха за малки деца и бременни. Така й не беше подкрепено както трябва това изследване - само 7% от продукта са били абсорбирани и очевидно изхвърлени от организма, а ендокринен ефект не е доказан, т.е. абсолютно безопасен при локална употреба върху кожата.

Последна редакция: пн, 04 юли 2016, 13:45 от Holly Pink

# 133
Мазането се подновявя след къпане в морето или след не-повече от 2 часа...
Подновяваме на по-малко от часа, и пак изгаряме, дори по-тъмните от нас. Зависи си от крема, с Бочко 30 и ние не изгаряме.
Иначе тен си правим, не като без мляко, но и не ни е целта потъмняване Peace
На лицето пак 50 и вече е доста тъмно, но то по принцип си се излага повече на слънце.

# 134
Дами , да препоръчате лосион (за предпочитане масов) с цинков оксид (за предпочитане нано)? Повечето Гарниери , Нивеи и т.н. са с титаниев диоксид било то нано или не

Общи условия

Активация на акаунт