Слънцезащитни млека, лосиони, спрейове...

• 33 872
  • 199
  •   1
Отговори
# 105
Телефонът постоянно сменя думите Joy новата е нивея та  Grinning

# 106
Аз купих Nivea sun protect & bronze, фактор 20 и nivea sun deep tan олио, без фактор. Изпробвах ги, не оставят никакви мазни следи и миришат страхотно.  Peace

# 107
И аз пробвах Nivea и мисля че на края на плажния ден усетих сухота и стягане на гърба. Иначе не съм изгоряла,но за всеки случай на следващия ден се върнах към Bioderma. Говоря за 50-ки.

# 108
Момичета, на кое викате "мъгла"? На тези аерозоли, които са като дезодорант ли?

# 109
Да  Simple Smile

еликсир, благодаря за споделеното  bouquet

# 110
А те не са ли много неикономични? Струва ми се, че един дезодорант ще замине за две мазания...

# 111
Да, по-неикономичен е, аз само за лицето се интересувах, иначе за тяло друг Simple Smile

# 112
  • Бургас
Аз си взех "мъглата" на Биотерм от Енцо и я ползвам всеки ден вече седмица. Гримирам се всяка сутрин като ползвам серум, Юсерин ойл контрол SPF 50, основа и ФДТ, на обяд преди да изляза от офиса пръскам от мъглата на лицето и откритите части - ръце шия и деколте. Ефекта на момента е леко пудрен и освежаващ, гримът ми изобщо не е засегнат. Час по-късно обаче лицето леко лъсва, нищо фатално, попивам притискайки суха кърпичка (замислям се за матиращи листчета, но май не виждам голяма разлика между тях и сухата салфетка). При мен това леко (наистина много леко) лъсване се получава и без мъглата и зависи от серума който ползвам. По другите части усещането е много приятно, охлажда и ароматизира деликатно. Ако спрея се задържи повече време на една зона, продукта се наслагва и се налага да се разнесе с ръка. Самото пръскане не е много приятно, защото наистина си е мъгла, малко като си пръскаш дезодорант в лицето и трябва да се задържи вдишването, но пък е достатъчно кратко.
Като цяло моментен ефект от мъглата няма - с нея или без гримът ми си е същия. Като слънцезащитен ефект не мога преценя за сега. Не обичам да съм мазна и плъзгава извън плажа и не ползвам нищо на ръцете и деколтето, мъглата я взех най-вече за тази цел, но трябва да мине още време за да преценя.Денят ми минава на закрито, основно съм изложена на слънце докато пътувам и в обедната почивка. През лятото кожата ми е по-скоро мазна.

# 113
Както обещах снощи преди да си сваля грима пръснах на лицето от мъглата-не е приятно да пръскаш с дезодорант срещу лицето си,носа и най-вече очите,които и да затвориш пак си е гадно,а и налягането е доста силно,поне като за нов,пълен флакон.Да не говорим колко мазно ми стана лицето,макар че се постарах да пръсна малко.За мен това не е продукт,подходящ за тази цел.И изобщо за лице.Не съм чела състава,но предполагам,че вложените филтри са от химичните,т.е. трябва да пенетрират в кожата,за да я защитават,това как става през база и ФДТ и в каква степен,достатъчно ефективно ли е подобно пръскане или е по-скоро някакво лично успокоение?
Миналата седмица на плажа бях единия ден с Биодерма 50 фактор,на другия-с УВ дефенса на Филорга,поднових веднъж,понеже ме заля вълна,уж да не би да ми е намаляла защитата и при все пазенето на лицето ми ,минимално излагане на слънце и за кратко и то в часовете с по-слабо греене,пак имах леки зачервени участъци,но отшумяха.
Следващият път ще тествам Екрана как ще се държи на плажа.С него се мазах всеки ден миналия месец на 10 дневна почивка с ходене навън по цял ден и супер слънчево време,нямах никакво зачервяване,никаква допълнителна пигментация,без да съм подновявала нищо.

# 114
внимавай с екрана, аз поизгорях с него в неделя, писах в темата за слънцезащитата за лице

# 115
Благодаря ви за споделеното относно "мъглата"; да кажем, че успея да я нанеса върху грим (Елария пише, че е успяла), обаче и тя, и еликсир споделят, че има омазняване, а аз това най им мразя на тези продукти. Лятото кожата ми е мазна и само с Екрана се спогаждам. Май ще пропусна "мъглата": защото като сложа серум, Екран, фон дьо тен, пудра (каквато е последователността ми на гримиране) и отгоре "мъгла", ще стане мазно.

Относно Екрана - ползвам го в градски условия и съм доволна; вече за плаж не знам как ще е; но пък уж е 50-и фактор...
Най-хубавото при него е, че наистина е много лек, а това е голям плюс за мазните кожи.

# 116
много пипнат продукт е екранът, много ме радва - консистенцията, нанасянето, бутилчето, гърлото му, топчето вътре, миниатюрния размер, семплия етикет, приятния аромат ... но няма да повторя

# 117
То в градски условия ли изгоря с него?

# 118
на плътна сянка в двор 3 часа в Драгалевци - не очаквах
ако градски условия са дом-метро-офис и после обратно с 15 минути на ден излагане на слънце, то и сфп 15 би трябвало да върши същата работа

# 119
Да, би трябвало Екранът (50 сфп) да защити в средата, която си описала; все пак не си била на плаж. Много ме изненада. Аз го ползвам от години, включително и в големи жеги, и никога не съм имала проблем; явно кожата ти е по-чувствителна.

Общи условия

Активация на акаунт