Слънцезащитни млека, лосиони, спрейове...

• 33 844
  • 199
  •   1
Отговори
# 90
# 91
V_345, по мои наблюдения козметиката на Avon много често причинява алергии. Поне моите впечатления са такива.
Нямах никакво намерение да ги ползвам, но приятелят ми ме убеди-така и така го имаме, защо да взимаме допълнително още един крем. Съжалявам искрено, но пък поне вече съм сигурна, че не са за мен. В друга тема много ги хвалят, но аз не бих рискувала отново. Освен обрива, изсушава жестоко. От както съм се прибрала сутрин и вечер слагам силно хидратиращ лосион, за да оправя нещата. Сега се каня да ходя на басейн уикенда и мисля да взема Нивеа протект & бронз. Кожата ми е свикнала със слънце, а и в града слънцето не е като на плажа, надявам се да ми свърши работа. Едно момиче, което се мажеше с такъв лосион на морето, беше страшно доволно.

# 92
За какво е било изследването?
Изследването е от 2014, ако не се лъжа. Тествани са 15 слънцезащитни продукта на популярни марки дали SPF отговаря на посочения на опаковката и дали осигуряват UVA защита, като продуктът на Piz Buin е най-скъп сред проверяваните. Три продукта (Piz Buin, Malibu, Hawaiian Tropic) са показали SPF под 25 при деклариран на опаковката 30.

# 93
Странно... С PB фактор 50 две седмици на плаж в Дубай не изгоряхме нито веднъж и бяхме белички. Последният ден решихме, че явно слънцето там е много слабо Mr. Green , не се намазахме и буквално след 30 минути бяхме зачервени Joy  тръгнахме си, но най-лошото беше, че след няколко часа станахме като раци и бяхме си изгоряли сериозно...

Сега купих nivea sun protect & bronze фактор 50 за лицето, фактор 30 за тялото и фактор 20 за сухата седмица. Дано хванем тен Crazy

# 94
Изненадана съм за това изследване. Приятелка използва Piz Buin фактор 30. Много е доволна. Тя е с много бяла кожа. Даже си мислех него да взема тази година  Thinking

# 95
За какво е било изследването?
Изследването е от 2014, ако не се лъжа. Тествани са 15 слънцезащитни продукта на популярни марки дали SPF отговаря на посочения на опаковката и дали осигуряват UVA защита, като продуктът на Piz Buin е най-скъп сред проверяваните. Три продукта (Piz Buin, Malibu, Hawaiian Tropic) са показали SPF под 25 при деклариран на опаковката 30.

И за това са им дали рейтинг - не купувайтеnewsm78
Доколкото знам SPF 15 често е достатъчен. По-високият фактор, не дава много  по-голяма защита.
SPF 15 product blocks about 94% of UVB rays; an SPF 30 product blocks 97% of UVB rays; and an SPF 45 product blocks about 98% of rays.

# 96
Някой използвал ли е La roche posay anthelios 30 spf за лице и тяло?
Скрит текст:
От месец вече се колебая към какъв слънцезащитен продукт да се насоча, като че ли клоня към La roche posay, но съм отворена за всякакви предложения. По принцип кожата ми е светла.

Миналата година си бях взела слънцезащитата на Alteya с 30ти фактор, но не останах очарована, трудно се разнасяше, заради филтрите си оставяше бял филм, а на плажа и абсолютно всички насекоми бяха върху мен.  Naughty
Скрит текст:

# 97
Новата се разнася супер и няма бели следи.

# 98
А, коя е новата?

# 99

4. Тези, които се водят мъгла 50+ достатъчно ефективни ли са за плаж или са по-подходящи за градска среда? Това например.

Днес ми дойде мъглата на Биотерм 50 фактор-страхотна е,лека текстура,попива веднага,кожата се усеща хидратирана,но не мазна(за мен е много важно,адски мразя да ми мазнее на плажа),аромат на букет от цитруси-божествен и траен.
По отношение на предпазващото действие едва ли ще съм много полезна,аз понеже имам доста бенки не оставям само на разни фактори и мазила да ме пазят,гледам да се изопна да се пека и то най-вече краката чак след 16 часа или сутрин до 10ч.
Мъглата поръчах първоначално от Ензо,от доста време ми дразнеше погледа с апетитна цена,после като реших да я поръчам изчезна от наличност,на др. ден пак се появи и веднага я сложих в кошницата,ама нъцки,обадиха се,че свършила.
Поръчах я от Фармашопа заедно с още три неща.Цената в БЗ бе 50 кинта-да има да вземат Naughty.

п.п. В клиниката,където ходя на процедури имаха изложени рекламно мостри на всичко слънцезащитно на Биодерма ,всичко си мацнах и тествах-мазночи до едно. Naughty

# 100
И аз да питам за мъглата: за градски условия може ли да се пръсне върху грим на лицето. Тук изказахме предположения, че може да е възможно (нали е "мъгла", може би няма да размаже), но друго си е някой, който е закупил продукта, да пробва и да каже как е.  bouquet

# 101
И аз да питам за мъглата: за градски условия може ли да се пръсне върху грим на лицето. Тук изказахме предположения, че може да е възможно (нали е "мъгла", може би няма да размаже), но друго си е някой, който е закупил продукта, да пробва и да каже как е.  bouquet
Честно казано не мога да си преставя да съм си сложила ФДТ,бронзираща пудра и да пръскам върху тях каквото и да е.Мъглата си я представи като дезодорант,който впръсква фино плажно мляко/емулсия.Довечера като се прибера преди да си сваля грима ще пробвам да пръсна да видя какво ще се получи и при първа възможност ще доложа. Peace

И нещо извън темата,за тези,които имат кучета (и котки,стига да им слагате каишки)
Скрит текст:
Не съм очаквала,че във Фармашопа се продават кучешки каишки против паразити,обаче докато се ровех за разни козметики някак ми попадна линк към Сересто - това е същата онази каишка на Байер,която за ЕС се продава под наименованието Форесто и която последния път купих за моята кучинка за 62 лева,а във Фармашопа е 17,23 евро.

# 102
Аз се интересувам от този въпрос - дали може да се слага слънцезащита и над грим - защото съм чувала от дерматолози, че независимо от ползването на слънцезащитен крем, щом върху него се сложи фон дьо тен без фактор (или с нисък такъв) или пудра, защитата се губи. Тоест важен бил последният продукт, който се нанася, той трябвало да е с фактор.

Разбира се, чувала съм и други версии - че кремът, с който се започва, не губел ефекта си. Но ако горната версия се окаже вярна, то не е лошо да има и продукт, който да защитава и над грим. Затова все питам за тази мъгла.

# 103
В това отношение аз многократно съм чела момичетата да споменават,че ако сложиш продукти с различни (или някой без) фактори,важи този с най-високата защита.Все пак нали това са химични съединения,които като проникнат в кожата я защитават чрез едикакъв си способ (сега не ми се рови как точно),не би трябвало положения над СЗ-тата продукт да елиминира вече нанесения с висок фактор. Peace
Ако искаш попитай и в темата за слънцезащитните кремове за лице по този въпрос. Peace
Иначе аз за мъглата както обещах ще кажа,като пръсна върху грима дали го разваля,за действието аз не сматам да я ползвам върху лицето,защото на него слагам крем с висок фактор.
Видях,че Биотерм имат и гел с висок фактор за лице,сигурно ще е приятен,не мазен и не оставащ бели следи,но ще го тествам в други години,за тази съм се заринала с кремове,които трябва да измажа.

# 104
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
В това отношение аз многократно съм чела момичетата да споменават,че ако сложиш продукти с различни (или някой без) фактори,важи този с най-високата защита.Все пак нали това са химични съединения,които като проникнат в кожата я защитават чрез едикакъв си способ (сега не ми се рови как точно),не би трябвало положения над СЗ-тата продукт да елиминира вече нанесения с висок фактор. Peace
Ако искаш попитай и в темата за слънцезащитните кремове за лице по този въпрос. Peace
Иначе аз за мъглата както обещах ще кажа,като пръсна върху грима дали го разваля,за действието аз не сматам да я ползвам върху лицето,защото на него слагам крем с висок фактор.
Видях,че Биотерм имат и гел с висок фактор за лице,сигурно ще е приятен,не мазен и не оставащ бели следи,но ще го тествам в други години,за тази съм се заринала с кремове,които трябва да измажа.

От друга страна пък, ако като слънцезащита е използван продукт с физични филтри, чийто принцип на действие е създаването на защитен екран върху кожата, който отблъсква слънчевите лъчи и не прониква в нея, то нанасянето на последващ продукт - основа, ФДТ, пудра, руж и т.н. логично би трябвало да "размива" и съответно да намалява фактора.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт