Нашите орхидеи - страсти, радости и грижи. Тема 19

• 91 950
  • 768
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Не е проблем, съвсем нормално е.

# 721
Благодаря! Simple Smile

# 722
  • Бургас
Притесних се. Confused
Най-хубавото ми фалче изкара цветонос и толкова се радвах. Но цветоноса не излиза отстрани, като всичко останали, а от центъра на последното листо.  Confused Точно на мястото, където трябва ново листенце да излезе, а в това положение не виждам как ще стане. Четох някъде, че орхидеята ми след това може да умре.  Sad Довечера ще снимам да покажа, но много се сдухах..

# 723
  • Варна
Почти сигурно ще избие някъде отстрани, но отгоре наистина няма как да продължи да расте. Това е генетичен дефект. Бяла ли е?

# 724
  • Бургас
Това е тя:

Снимката е от миналата година, като ми я подариха. Сега няма цвят. Тъкмо се зарадвах, че вади цветонос.

Последна редакция: ср, 18 яну 2017, 10:42 от Мaрия

# 725
Доживях първите цветчета за този сезон:
Скрит текст:

Интересно, че на всичките липсва по едно венчелистче, но пък компенсират с аромат Heart Eyes .

# 726
  • Варна
Брей, че интересно Simple Smile И миналата година ли бяха така?

# 727
Нормални си бяха:
Скрит текст:
Е, има естествени леки промени във формата и наситеността, ама чак едното "ухо" да липсва Shocked Joy .
Нищо де, пак е сладко.

# 728
  • Ænima/Albuquerque
Ай, какви чудесни дефектчета!  Heart Eyes

# 729
  • София
Това е тя:

Снимката е от миналата година, като ми я подариха. Сега няма цвят. Тъкмо се зарадвах, че вади цветонос.

Може да й избие кейки.

# 730
  • Бургас

Дано! Само да не я загубя.

Ето какво е положението:
Скрит текст:

# 731
  • Барселона
Ето и една от мен  Heart Eyes Зарадва ме с четири цветоноса, месец след като отделих две кейки от нея

Има ли начин да спася пожълтелите листа, стои на перваза и листата опират в прозореца  Confused

# 732
Мaрия,
На снимките виждам, че орхидеята има три цветоноса с немалко спящи пъпки, а всяка една е възможно място за бебе.
Моят фаленопсис с централен цветонос имаше точно две спящи пъпки. От едната тръгна нещо, но не се разви, от втората имам кейки.
Успех и не се притеснявай излишно Hug , времето ще покаже.

# 733
  • Бургас
Благодаря, Impala!  Hug Това звучи много успокояващо. Ще си я гледам както до сега и времето ще покаже.
А с твоята майка какво се случи, като изкара кейки?

# 734
Добре е: развива чудесни корени и си гледа бебето Grinning .
Още не съм решила дали изобщо ще ги разделям, дори след като кейкито порасне достатъчно. Възможно е да ги оставя да си живеят заедно.

Изобщо, цветонос от розетката не е сигнал, че орхидеята ще умре. Просто няма да се развива както досега. Но от спяща пъпка на цветонос, от основата на стъблото или от някоя пазва на листо може да развие нов цветонос или бебе. Може да отнеме време, може дори нищо да не стане, но не е предизвестена смърт. Така че съветът ми е: същата грижа както досега и търпение Hug . Растението ми изглежда достатъчно здраво и силно. Вярвам, че ще се справи.

Общи условия

Активация на акаунт