Нашите орхидеи - страсти, радости и грижи. Тема 19

• 92 253
  • 768
  •   1
Отговори
# 195
Да, права си, добре трябва да се оглежда, особено тези, които вече са опаковани, на ме са ми отказвали да видя корените в цветарница и в такива вече не повтарям.
Но когато е подарък, рядко някой гледа подробностти с изключение на красотата на цветето

# 196
С Марк си "имаме" вече близнаци и едно на път Joy :

Скрит текст:

# 197
С Марк си "имаме" вече близнаци и едно на път Joy :

Скрит текст:

Честити красоти  Heart Eyes Прелестни "бебета"  Flutter

# 198
Благодаря ти Hug !
Открих това на моя фаленопсис с гниене на розетка:
Скрит текст:
Много дълъг път ни чака, не знам дали ще се получи. И все пак се радвам, че има развитие. Поне имам надежда.
Твоето цветенце как е?

# 199
# 200
Искам да попитам след като прецъфти орхидеята,трябва ли да отрежа стеблото,сякаш изсъхва.

# 201
Отнася се за фаленопсис, нали? Тогава да, щом пожълтява и съхне, спокойно можеш да отрежеш цветоносното стъбло.
Ако съхне цялото, режеш внимателно на 1-2 сантиметра от основата.
Ако съхне част, ако искаш, можеш да отрежеш само нея и да чакаш вторични цветоноси - разклонения от основния, развиващи се от спящи пъпки (намират се под люспичките, "възелчетата" по цветоносното стъбло).
От друга пазвичка на листо чакаш следващия цветонос.

# 202
Благодаря!

# 203
  • моята мила родна страна
Здравейте! Радвам се, че ви открих, тъй като от скоро "се запалих" по отглеждането на орхидеи и все още много неща не са ми ясни....но се уча в движение, така да се каже.  Wink Имам 4 феланопсис, една от които е мини. Трите ми ги подариха цъфнали и все още продължават да ме радват с цветовете си.  newsm44 Притесненията ми обаче са свързани с четвъртата, която все още не е цъфтяла при мен (при предишния си собственик-да, виждат се остатъци от две стъбълца.) Видимо се развива добре-изкарва корени и листа, но не и цветонос. Трябва ли да я подхраня и стимулирам по някакъв начин или да чакам природата да свърши своето?  newsm78

# 204
Благодаря ти Hug !
Открих това на моя фаленопсис с гниене на розетка:
Скрит текст:
Много дълъг път ни чака, не знам дали ще се получи. И все пак се радвам, че има развитие. Поне имам надежда.
Твоето цветенце как е?

Това е чудесно, живичко е и ще го бъде  Heart Eyes
Моето оцеляващо цветенце няма промяна за сега, само го надничам... Но по-добре да няма промяна, отколкото да е неприятно развитието... Търпение възпитавам в себе си с орхидеите  Crazy

# 205
  • Ænima/Albuquerque
Момичета, да ви питам. Оня ден в Практикер мернах разкошна прозрачна двойна кашпа. Искам да си купя, и да сложа две орхи в нея (за кво ми е иначе, де...), някоя от вас има ли две орхидеи в една кашпа? Добре ли са нещата? Има ли някаква опасност за цветята?

Мерси!   Heart Eyes

# 206
Импала

Първо мъника е страхотен сладур! Второ Имаш късмет!!! Не винаги такива кейки се случват толкова бързо или се случват въобще. Разбира се трябва търпение , при мен такива цъфтят след минимум три години. А сега имам едно Видово което направи гъбично заболяване, майката загина и излезе кейки- то е на почти година и  е  миниатюра с две листчета и един корен.

Сарко
За пластмасовите лодки - те са декоративни, вътре се аранжират цветята в собствените си саксийки а отгоре се декорират така че саксийки да не виждат. Като стане време вадиш поливаш връщаш в лодката и пак аранжираш. Можеш да слагаш само такива които цъфтят което ги мправи суперпрактични.

# 207
  • Ænima/Albuquerque
Ей, вярно! Мерси, Реге!
А, иначе, ако са две в една саксия, лошо ли е? Питам, защото ми се струва, че тия лодки, дето гледах, няма да ми поберат две саксии. Всъщност, сигурна съм, че няма да се съберат.  Thinking

# 208
Тук при нас които се предлагат събират точно две транспортни саксии дванайски
Ще потърся снимка

http://modazacvetia.com/product/192/kashpa-za-orhideya-lodka-clear-brown.html

# 209
  • Ænima/Albuquerque
Мне, мойте не са в транспортни, местя ги, като ги купя.

Общи условия

Активация на акаунт