Нашите орхидеи - страсти, радости и грижи. Тема 19

• 92 276
  • 768
  •   1
Отговори
# 255
Поливам я един път в седмицата, чрез накисване за 3 часа с престояла вода(досега съм я поливала 2 пъти, тъй като я имам от средата на август). Сега щото си нямах друга работа я изкарах от почвата за да видя корените....няма гнили.... Sad Какво да я правя....изчетох всичко...нямам никаква представа  Sad

# 256
  • Ænima/Albuquerque
Твърде често поливаш. Лично аз поливам веднъж в месеца, с накисване, между един и два часа. Хем на тия летни жеги. Зимата по-рядко.  Peace

# 257
Е нали уж като посивеят корените... newsm78 аз така разбрах...и при двете поливания бяха сиви поне 1-2 дни.

# 258
  • Mostly in my mind
Аз поливам веднъж седмично обилно под течаща вода.

# 259
  • Бургас
Аз също поливам веднъж седмично, но с накисване. И слагам по едно-две кубчета лед върху корите, докато се киснат.

# 260
  • София
И аз поливам веднъж седмично, зимата на около 2 седмици с накисване.

# 261
Чета и се чудя как ви оцеляват цветята Laughing . Но явно оцеляват. Радвам се Hug .
То е ясно, че при всеки условията са различни, но чак толкова големи разлики в грижите искрено ме изненадват.
Убедена съм, че при мен едно по-често поливане ще доведе до проблеми. А и не виждам смисъл Wink . Винаги ми е бил водещ стремежът към минимизиране на отделеното време и 'труд'. И то още от самото начало. Не говоря за сега, когато бройката гони трите цифри и поливането отнема цял ден. Истински се радвам на свободата, която ми дават фаленопсисите с възможността си да се поливат наистина рядко. Малко грижи и много красота - перфектна комбинация Laughing .

# 262
Здравейте,
Моето фалче не е добре нещо. Като дехидратирани ми стоят листата, като е полято в четвъртък. Корените ми сивеят като че ли  newsm78 Дали пък да не го полея  newsm78

Това вероятно е гъбично заболяване. Аз съм поствала тук материал за трахеомикози. Импала е права-  здрав фал не може да се дехидратира  толкова бързо а след накисване бързо се възстановява.

# 263
По никое време открих цветоносче на едно фалче, вече около 1.5 см. Примигах няколко пъти, чудейки се що за шантав корен е това hahaha .

Още едно жълтурче за мен:
Скрит текст:
Не можах да устоя на игривите точици по муцката:
Скрит текст:

# 264
Имам въпрос! Имам няколко орхидеи на които корените бяха много зле. Изрязах изсъхналите корени и сега ги реанимирам във вода.Може ли да отрежа долната част която е изсъхнала?

# 265
Имам въпрос! Имам няколко орхидеи на които корените бяха много зле. Изрязах изсъхналите корени и сега ги реанимирам във вода.Може ли да отрежа долната част която е изсъхнала?

Отчупи я без да напъваш. Така ще си сигурна  че премахваш само сухата част

# 266

Отчупи я без да напъваш. Така ще си сигурна  че премахваш само сухата част
Благодаря!!!  bouquet

# 267
Разделянето на стъбло ми напомни за размножаването на фалчета по този начин. Бъррр...

# 268
Разделянето на стъбло ми напомни за размножаването на фалчета по този начин. Бъррр...

Импала, това не е разделяне. Долната част на много от фалчетата по възрастните визирам тотално изъхва, като изсъхнал кочан става и няма корени. Така че може съвсем спокойно да се премахне. Винаги стои въпроса точно колко за да не стигне до свежата зелена част. Та опита ми е показал че с отпушване с лек начън става точно колкото е сухото място, то е и по трошливо...

# 269
 Hug Да, да, знам. Затова писах, че ми напомня за онова другото. Което никога не бих пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт