Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 53

• 77 116
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Еййй най-сетне да срещна някой на който му е повлияло Hug
Сега пак отворих английския сайт и там пише, че дори не е проучен механизма му на действие. Представлява соево масло във физиологичен разтвор, стабилизирано с яйчен жълтък. Противопоказано е за хора с Хашимото, PCOS, инсулинова резистентност, алергии, с данни за диабет в рода, при високо кръвно, а при бременни се следи да не се развие гестационен диабет след употребата му.

# 646
Шакираааа  Hug 

Аз съм с Хашимото и ИР, но не повлия на нито едното, тъй като си пускам изследвания периодично  Peace Имам и алергии колкото искаш  Mr. Green

Има и още една мацка, но тя е скорошно бременна и за сега всичко е наред и пак е на интралипид, а не и е първи опит, но е първи с вливания  Heart Eyes

# 647
И аз не защитавам никой, но ако не беше Русев, щях и досега да пускам плацентарни и да карам на прогестерон + вливки. Нашите имуноложки (в Надежда) са малко като коне с капаци - знаят си тяхното до припадък. А относно Медрола е ясно, че ще видим евентуални последици (и проблеми) след 20 години.

# 648
Какви последици?

# 649
Според Сигридов, не добри Mr. Green Медролът е кортикостероид, така че в някакъв момент най-вероятно ще доведе до проблеми с надбъбречни жлези и една камара други драми.

А най-лошото е, че опитите с животни показват противоречиви резултати. При хора пък, не е тестван изобщо Wink

Скрит текст:
Methylprednisolone Pregnancy Warnings
Methylprednisolone has not been formally assigned to a pregnancy category by the FDA. Animal data are conflicting. Some animal studies have revealed evidence of fetal harm when glucocorticoids were administered to pregnant females. There are no controlled data in human pregnancy. Methylprednisolone is only recommended for use during pregnancy when there are no alternatives and benefit outweighs risk. Briggs, et. al. has assigned pregnancy Risk Factor C to methylprednisolone and pregnancy Risk Factor D if used in the first trimester.

Prednisone and other corticosteroids have been used during human pregnancy without evidence of teratogenicity. While an early study found a higher incidence of stillbirths among women treated with prednisone during pregnancy, this finding has not been confirmed by subsequent reports. A case of congenital cataracts has been reported in an infant exposed to prednisone throughout pregnancy.

# 650
Леле с този Медрол ме шашнахте, пия го от деня след трансфера и вече го спирам през ден по половинка.

# 651
Леле с този Медрол ме шашнахте, пия го от деня след трансфера и вече го спирам през ден по половинка.
Недей се шашка. Твърдо вярвам, че Стаменов нямаше да го изписва, ако предполагаше, че ще има проблем. А и ние го пием не повече от 2 месеца, което не е чак толкова дълъг период.

Това, че няма база данни вследствие на опити работи и в другата посока. 50/50 е да има проблеми Joy

# 652
  • София
сигридов казал и веднага всички шашнати  Rolling Eyes
аз някак си никак не му се впечатлявам на разказите, от преди имам не много добро мнение з анего и имам големи съмнения в големите му способности, особено откак познавам потърпевши от голямото му самочувствие.
добре че се появиха и други лекари, проследяващи бременни в надежда, че сигурно щяхме да имаме големи конфликти с него.

# 653
Сигридов и половината свят Mr. Green

# 654
  • София
коя половина  newsm78

# 655
cristi по-спокойна съм Simple Smile

# 656
  • гр.София
И аз не мисля, че е чак толкова фатален приема на Медрол. Разбирам да го пием дълго време, че да има някакви трайни последици, но за месец-два newsm78

# 657
Прочете ли скрития ми текст? Ако потърсиш повече информация, ще откриеш подобни текстове навсякъде, включително и на самата листовка, без значение от езика.

То и лекарствата за стимулации са не съвсем безопасни, така че като сме се хванали на хорото, ще го играем Hug

# 658
Момичета резултатът ми е 26.01 малко е нисък но ...как мислите

# 659
  • София
прочетох, ама понеже половината свят хептен не ползва лекарства затова се запитах коя половина точно  Crazy
и ние го пием тоя медрол преди да се каже че има бременност, като има го спираме.
а евентуалните изследвания са баш в  бременния период.

Общи условия

Активация на акаунт