Черешката на тортата - сезон 7, тема 2

• 395 199
  • 3 158
  •   1
Отговори
# 120
  • София

Как точно се чистят миди? А и мидите не са за основно ястие.

Остъргват се всички полипи и водорасли с твърда четка, ако не помага  - с едра тел.

# 121
Аз ги мия затворони, преди готвене, от гадорийките залепнали по тях  Peace

# 122
  • Mediterraneo
Аз ги мия затворони, преди готвене, от гадорийките залепнали по тях  Peace

Само това правя, без четка, без тел. Не съм случвала на мръсни миди явно  Thinking Изплаквам под течаща вода и ги слагам в тенджерата.

# 123
Reinа , сигурно са били праскови. Но аз колкото и пъти да гледах, все кайсии са ми в главата. Хем си помислих, че те придават кисел вкус на десертите и защо ги е избрала тях. hahaha И аз загледах, че наля от течността върху бишкотите, които бяха изправени, та долната половина е поела всичко и е станала на пихтия.

# 124
  • София
Ако бях там щях да и резна точките, щото не ям миди. Joy

# 125
  • София
Ама то се вижда в промото, че джурка миди  Peace

Ами то, мидите, не само се джуркат. Трябва и добре да се почистят, иначе ще си хрупат пясък и водорасли наволя... Hug

Как точно се чистят миди? А и мидите не са за основно ястие.

Има едно водорасло, което трябва да се махне, освен останалото почистване. Мидите изискват доста работа, преди да станат годни за храна. Ето, за тези, които се интересуват как се чистят миди:

http://kulinar.bg/%D0%A1%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0 … _l.a_i.37694.html

# 126
На адашката менюто звучи добре и кадрите, които дават от приготвянето, засега, изглежда също добре  chef, колкото и да ме дразни тя като персонаж.

Бонка и Линдарева и двете са в Ман. ливади явно.

# 127
  • София
До този момент ми харесва Бони. Тя е единствената, която приготвя пред нас десерта.

П.С. За разлика от Неински, наистина си е постигнала сама всичко. Това не може да й се отрече.

# 128
  • Sofia
Тази торта е много вкусна,но май е добре да се прави предния ден,както всички торти...

# 129
  • Великобритания
Бони наистина е супер амбициозна , Дамян с право я подкача , че ако може ще участва в 9-10 предавания наведнъж
ама пък поне всичко засега ми допада , особено тортата

# 130
Звучи баш като Петя Буюклиева -  фукни, хвалби, припяване - май и тя е доста  зле откъм участия  ...  
Пък била толкова снимана, търсена и преследвана от фенове? newsm78  На този етап от "кариерата" вече  едва ли  Wink

# 131
  • София
Тази торта е много вкусна,но май е добре да се прави предния ден,както всички торти...

Телешкото трябва да е наистина много младо, за да се получи. Иначе, започне ли да се одъвква...отиде коня у киреча. До този момент, менюто изглежда блестящо и много трудно и рисковано! Важно е какъв му е вкусът, защото може да изглежда добре, но си има табиети, които, ако не са спазени, край...

П.С. Свещта, по средата на масата, прилича на гигантски фалос. Grinning

# 132
  • Sofia
Браво на Бони,изненада ме приятно Wink

# 133
Нямало хора, които не ядат морски дарове, според Бони, ей ме на, аз не ям (и познавам много хора, които не ядат, миришат ми гадно, колкото и да са прекрасни, пресни, свежи, добре приготвени, скариди и калмари са ми особено противни. Миди и октопод ям, но по-скоро по изключение.

Бони добре подреди, амбициозна е много, като самочувствие прилича на Петер Бу, но готвенето й беше много по-добре. А, закъсняла била Бонка... кофтиии.

# 134
И на мен ми хареса менюто на Бони.
Постара се жената.
Ама то на нея друго си й куца.

Общи условия

Активация на акаунт