Отчаяние

• 38 738
  • 338
  •   1
Отговори
# 15
Вече претърпях някоя и друга нервна криза... да не говорим, че не мога да спя сама на тъмно - изпитвам страх, а толкова често съм сама ... Почти не ям и не спя, и не отслабвам дори, което е най-безумното ... Живота ми е пълен боклук

# 16
Не съм сигурна дали тук е мястото точно, но повече не издържам!
Депресирана съм от години, отчаяна и все повече се задълбочават нещата..... сама съм и не мога повече така....
Далече съм от близките си, съпругът ми не ме обича и е на път да ме остави .... Нямаме деца... 6години съвместен живот.. вече не знам какво да правя, почти нямам приятели тук, само разни познати ...
Не ми се става сутрин от леглото, нямам желание да работя, нямам желание за нищо - да се облека, да се гримирам, да ям, да се изкъпя, не искам да стоя у дома сама, не искам и да излизам защото отново съм сама... Нищо в живота ми не ме радва, няма нещо заради, което да живея .... може би единствената причина да не се самоубия е защото знам, че майка ми колкото и да е далече от мен не би могла да го преживее .... само това... но все пак и тя е жена на възраст, когато един ден тя си отиде аз .. какво ще правя ....
Нямам сили за нищо, дори не мога да мисля какво мога да променя.... опитах се да се включвам в разни групи - йога, танци, все са ми далече от вкъщи и давам маса пари на месец... а парите не са ми никак много и започнаха да не стигат и реших, че трябва да се откажа... вече не знам, нито как мога да се справя със съпруга си - да погледне на мен отново както преди, къде да намеря нови приятели...
Чувствам се като жена на 70-80год останала вече без живи роднини и приятели и на доизживяване
Научи се да се обичаш.

# 17
Мъжът ти /наричам го така, не разбрах имате ли брак/ не иска ли деца? Не сте ли говорили за това? Или е много отдаден на кариерата си?

# 18
Имам толкова много любов в себе си и няма към кого да я насоча  - освен родителите и малкото приятели, които обаче са далеч ....

# 19
Мъжът ти /наричам го така, не разбрах имате ли брак/ не иска ли деца? Не сте ли говорили за това? Или е много отдаден на кариерата си?
Казва, че иска, после, че не иска .... Гледа си кариерата и всичко е на заден план. А и какъв би бил смисъла от дете, ако той смята да ме остави?!

# 20
Билвал, ако не виждаш бъдеще с този мъж, не си губи времето с него. Започни нов живот. Аз лично никога не бих стояла с мъж, който не иска деца.

# 21
Очевидно този мъж не те обича и ми си струва дори не знае защо е с теб, вероятно за удобство.

# 22
Имам толкова много любов в себе си и няма към кого да я насоча  - освен родителите и малкото приятели, които обаче са далеч ....
Не ме разбра - научи се да се обичаш - т.е. обичай себе си.

# 23
И аз мисля, че просто още не смее да ме остави, но че в един момент ще го направи и тогава окончателно ще рухна .. Как за всичките ми тези години не  можах да срещна мъж, който да иска просто да ме вижда щастлива ?! Все не им пука за мен ... Пък аз ... все се раздавам за другите

# 24
Авторке, спри да се самосъжаляваш и се вземи в ръце. Защо ще рухнеш, ако те изостави мъж, който така и така не те обича и не си щастлива с него? И въобще ти си чудя защо си с него. Я по-добре го остави ти, така и така нещата не вървят между вас и нямате деца. И да видиш как няма да рухнеш, ами ще започнеш нов живот. Ако го искаш, разбира се и ако се научиш да се обичаш, както тук са те посъветвали вече.

# 25
Не се харесвам... за няколко години напълнях, погрознях, постоянно имам някакви здравословни проблеми ....и сякаш на никой не му пука... майка ми само ми казва -"пази се" какво значи да се пазя, като аз нищо не прав я и пак проблеми... едно нещо нямам нормално в живота си да се хвана за него просто  Cry

# 26
  • София
Как за всичките ми тези години не  можах да срещна мъж, който да иска просто да ме вижда щастлива ?! Все не им пука за мен ... Пък аз ... все се раздавам за другите
Нали знаеш, че ако вършиш едно и също, ще получаваш винаги един и същ резултат?
Защо очакваш, че след като на теб не ти пука за себе си, на другите ще им пука?
Защо очакваш и те да се раздават за другите, вместо първо да се научат да дават на себе си?
Как да те види някой щастлива, като не искаш да се почувстваш вътрешно самодостатъчна, а чакаш някой отвън да те ощастливява?
Ето- хванала си се като удавник за сламка за мъжа си и го обвиняваш че не иска да те направи и гледа щастлива.
Ами, никой не иска да мъкне на гърба си тежестта от "раздаването" ти. Peace

# 27
Не е така! Преди да се срещнем с мъжа ми, бях сама дълго време, бях си свикнала. Чувствах се добре сама със себе си, или с приятели. Докато вече никак не се чувствам добре.. Седя и плача

# 28
Не е така! Преди да се срещнем с мъжа ми, бях сама дълго време, бях си свикнала. Чувствах се добре сама със себе си, или с приятели. Докато вече никак не се чувствам добре.. Седя и плача
В депресия си явно, посети специалист. Психиатър, който е и психотерапевт. Провеждате терапия, а ако прецени, може да ти изпише антидепресанти.
Потърси си такъв, консултирай се и после най-добре отиди на гости на майка си.

# 29
  • Sofia
Здравословните проблеми са най-вероятно от душевното неудовлетворение. А и как да срещнеш мъж, който да те цени, като в момента си се втренчила в твоя и си в депресия. Дори да има някой наоколо, ти няма и да го видиш. Наистина, вземи го напусни твоя, ще страдаш известно време, все пак шест години сте били заедно, пък после ще се проясни хоризонта.
Това си е емоционален тормоз, да те държи в страх, че ще те напусне. Не го оставяй така, а си направи план какво и как искаш да промениш в живота ти и следвай този план.

Общи условия

Активация на акаунт