"ЮЛЧЕ, време не остана, скоро ще те гушка горда мама

• 65 794
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Аз днес взех три стъпала по дупе .Паднах по стълбите и така се стреснах чак синът ми след мен и той се шашардиса.
Това ми е второто падане през бременността .От първото имах бая ожулвания и сега имам белези.Но сега само разтърсих беба.И то слава богу.

Ани,  надявам се всичко да е наред с вас след падането  Peace

И аз съм с цитонамазка 2ра група.

# 376
Ани-бани дано само с уплаха да се разминете.
Аз вече се движа само с кола насам-натам, но днес е по-хладно и отидох пеша до пазара. Едва се прибрах, стана ми много зле и вече повечв от час лежа не ми минава корема, една тъпа болка усещам. Но реших да се разходя, защото почти не се движа, а пазара ни е много близко. Поне не ми стана нищо на улицата, че бях и с детето. Много ме е яд на мен в такива моменти.
При мен положението с хемороидите се облекчава от мед. Просто слагам малко захаросан мед за през нощта. Не са изчезнали, но спаднаха и няма болка.

# 377
Здравейте, момичета!
Стискам палци на момичета с планувано секцио. Всичко да мине гладко.
Ани бани, добре, че леко е било падането.
Аз днес бях на тонове и моята АГ беше дежурна, та като ми направиха единия запис и й го занесаха тя пък не го харесала. Хайде пак запис и ако този запис бил като предния да си вземам чантата и в болницата. Аз ест.  се притесних на 1 запис наккрая тоновете бяха монотонни, защото бебка е заспала. Добре, че 2 запис беше будна и с по- добри тонове, че се разминах. Сега в сряда пак на запис.
Иначе и аз сутринта сд събудих от болезнени конракции и кръста и ниско долу ме болеше, но не са остри. Помислих си, че става работата ама ми минаха и почнаха безболезнени контракции и апарата отчета нормален тонус на матката.
Упражнения на Кегел правя, като се сетя и упржнявам дълбоко дишане. Друго не съм правила.

# 378
Мина днес и нашия преглед. Беба е 3000г. в 35г.с.+4д. Доки каза че вървим едрички, но и главата и била голяма (което ме притесни малко). И двамата сме на мнение че няма да си дочакаме датата на секциото, а по скоро ще има изненада, ааа и пъпната връв ни е около вратлето което ме психясва малко. Иначе днес направих сефтето с покупките. Няколко бодита и гащиризончета, пеленки, чорапки и хавлийка (голям кеф). Ама много съм неориентирана, като влезна в магазина и ми се изпразва главата какво ще ми трябва  newsm78

# 379
Аз знам че цитонамаска не се прави по време на бременност,но защо не мога да кажа един лекар ми го беше казал още с първата бременност.Иначе и аз съм 2 група.
Ани за къде бързаш ще стресираш бебка значи😯

# 380
  • София
Цитонамазка ми направиха само в началото - 2 гр. Напълно нормално.
Можеш да имаш разкритие без да ти е паднала тапата, но малко разкритие, не повече от 3 см до колкото ми е известно. Иначе "тапата" може да пада постепенно, на части, след падане може отново да почне да се образува, въобще с две думи не винаги е индикация за започващо раждане, но все пак е някакво напомняне.
И аз я усещам изключително ниско долу, понякога имам чувството, че се опитва да се разтегне като опъва крачета в коленцата. Острите болки са от разместване на кокаляците. Имах няколко болезнени контракции, ама нищо. Усещам все пак, че скоро ще го бъде, то и не остана време, за ужас на ММ. С баткото не усещах нищо до последно, буквално - нито втвърдявания на корема, нито болки, нито кръст, нито таза, абсолютно нищо, имах чувството, че така мога да откарам още две седмици, и един ден преди термин, вечерта като тръгнахме да лягаме и като се почна една всеобхващаща болка, без интервал - постоянна, направо ми се завъртя географията. След 1 час в болницата с 6 см разкритие.  Crazy

Иначе за подготовка за раждането освен упражнения на Кегел и разходки до колкото ми позволява времето, друго не правя.
Само да попитам правилна ли ми е представата за дишането: това, което си спомням, че ни обясняваха акушерките на лекциите преди 3 години - когато се почнат контракциите трябва да дишаме максимааааално дълбооооко и баааавно - вдишване през носа и издишване през устата, така ли? А като се започнат напъни - пак дълбоко поемане на въздух, напъване със задържане на дъха и отпускане. Така ли беше?
Чувала съм, че има и някакво много плитко дишане, ама така и не разбрах кога е.  newsm78

# 381
Радея, точно така е за дишането, доколкото съм чела и то от различни места е така. А за плиткото и бързо дишане е когато главичката  е започнала да се показва и лекарят я е " освободил" и тогава се започва това дишане. Прави се с цел да няма напъни и да се избегнат повредите по тазовото дъно."Ужа " така пише ама, като дойде момента ще се разбере кой какво е разбрал. Grinning

# 382
Здравейте бъдещи мами и честито на вече родилите. Аз съм с термин 14ти август, но бебето върви по-едро и мисля, че ще бъде юлско бебе. Миналата седмица ( в 33г.с) беше 2800 гр и 45 см. Вече нямам търпение да се роди и да го гушкам. Момиче е. Иначе качих 32 кг до сега, но от началото съм в болничен и не се движа много. Отоците  на краката изчезват като вечер ги потопя в леген със студена вода и като си легна ги слагам на една висока възглавница.

# 383
Наистина едро бебе, Nadya_95. За ГД изследвана ли си?

# 384
Момичета, днес в 18:50 часа се роди Алекс. Нашият прекрасен син е 3.100 кг и 50 см. В 37г.с + 4.
Отидох за преглед, оказах се почти без води, голяма глава и високо кръвно. Предизвикаха нормално раждане, което на края стана секцио.
Желая успех на всички!  bouquet

# 385
Честит син, 07Lucky Hug Бързо възстановяване ти желая bouquet

# 386
07Lucky Честито! Да ви е жив и здрав Алекс!
Ани Бани добре, че е било леко падането.
Мен пък ужасно ме сърбят глезените там където са подути. Преди няколко дни ми се бяха подули и спаднаха, и сега пак. Аз не ги усещам подути, просто виждам, че нямам глезен и там ме сърби. Някоя да е така или по-често да си мия краката   Laughing

# 387
Lucky, честит син! Да ти е жив и здрав, и много радост да ви носи.Бързо възстановяване на теб. А защо си била без води?
Аз нямам отоци по тялото или поне досега.
Уважение, сигурно от разпъването на кожата те сърби.
Надя 95, добре дошла и леки седмици до ревливия финал.

# 388
Честито на Лъки! Бързо възстановяване ти пожелавам и бебе Алекс да расте спокоен и щастлив!
Uvajenie,и аз съм така с краката,особено вечер като се подуят и мъжът ми като ги разтрива, след това сърбят ужасно!Много е неприятно! Чувствам краката си тежки като на слон!Но най-неприятно е през нока като ми отекат пръстите на ръцете,чак ме боли като ги докосна и не мога да ги мърдам!😰 Отивам в банята и ги държа под студена вода,помага ми за кратко.Другите мами ,какво правите с отците ,за да ви е по - леко?

# 389
здравейте,вчера сутринта се роди моето най голямо съкровище,Ема...тежи 3кг и е 48см..
Момичета,няма по голямо щастие!

Общи условия

Активация на акаунт