"ЮЛЧЕ, време не остана, скоро ще те гушка горда мама

• 65 795
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Успех и от мен момичета,ще ви чакаме с хибави новини  Hug
Аз отивом на жк,днес влизам в 36 г.с

# 361
Мишето, успех! Ще чакаме да се похвалиш с хубави новини!
Викторина, и мен ме боляха бедрата и таза, но започнах да спя на една страна с леко сгънати крака и между тях слагам една възглавница, твърда, за да има разстояние между бедрата и коленете. Това много ми помогна, иначе се събуждах от болки в костите.

# 362
Успех и от мен на всички мами, които днес ще се срещнат с бебоците си. Simple Smile

Аз се бях засилила да пера бебешки дрешки, но вали и няма да успеят да изсъхнат в това време, а не виждам смисъл да ги изпера и да ги вали дъждът. Много ме е яд, защото исках да стягам и багажа за болницата, но май ще приготвя другите неща, пък дрешките после.   Crossing Arms

На мен ми е много топло през нощта и само се въртя. Все още нямам болки или някакви признаци за раждане, но и от неизвестното ме е страх.

# 363
  • Варна
Добро утро и от мен!
Аз цяла вечер спя много леко, все още седнала и сутринта не мога да отлепя.
 Снощи пък се събудих с адски менструалния болки. Опитах се да разгранича интервал между тях,но не успях. Имам чувството, че са постоянно. Доста се чудих дали трябва да тръгвам за болницата,но докато се чудя съм заспала,а сега нямам болки!
 Бебка като мърда имам чувството, че ще излезе отдолу. Буквално я усещам на входа на влагалището. Да ви питам,може ли да имаш разкритие без да е паднала тапата?
 Иначе мен освен че си ме болят сутринта всички кокълчета и връзки на ръцете,от два дни ме болят и зъбите като се събудя. Не знам стискам ли ги,какво...,но е нещо ново!
 Успех на мамите , които днес ще гушнат бебетата си и чакаме да ни съобщят новините. Всичко да мине гладко!
 И аз нямам търпение вече   Heart Eyes
 Много тягостно ми минават дните. Нищо не мога да правя заради травмата,само се разхождам из къщи за да си раздвижва схванатото дупе.
 Надявам се и тук да завали и разхлади малко!

# 364
Мишето, успех! Simple Smile

# 365
Здравейте! Днес се поразчетох в нета и пише за изтръпването, че заради подуването на тъканите при бременността се запушвал някакъв нервен канал в китите - "Синдром на карпалния тунел" Crazy 
Пипа, и аз по едно време като се будех ме боляха зъбите, явно съм ги стискала нощем защото мъжо ми беше казвал че поскръцвам със зъби докато спя. За останалото не мога да кажа, но ти желая по-леки последни дни преди раждането - не остана Wink
Елена, ще изнамеря някоя по-твърда и ще пробвам така дано и при мен помогне Simple Smile
И на мен ми става тежко като хапна малко повече. Лошото е че сега друго освен салати и плодове почти не ми се яде, а те доста подуват и през повечето време се чувствам като балон.   
Да питам мамите, които са раждали или ще раждат нормално... правите ли някаква подготовка за раждането от сорта на физически или дихателни упражнения? Докъм края на седмия м. правех йога за бременни, а като почна да тежи повечко минах само на разходки. С наближаване на раждането обаче почна да ме обзема паниката малко по малко Grinning
Мишето, успех днес!

# 366
Здравейте момичета, честито на всички мами за бебчетата.
Да ви попитам на някоя от вас правили ли са цитонамазка заедно с влагалищния секрет? На мен ми правиха, микробиологията е добре, но ме притеснява цитонамазката, че съм Pap 2A. Нормално ли е това ?

# 367
Втора група не е страшно. Не се притеснявай, те лекарите ще кажат. На мен последната ми цитонамазка е от преди да забременея - 3-та група, три месеца преди това ми беше 2-ра. През бременността не са ми правили, защото ми видяха полип и само за микробиология ми взеха секрет. Но като цяло втора група не е зле. Аз за сега съм за нормално раждане / Дай Боже /, но не съм правила упражнения. Страх ме е да не си предизвикам контракции, че от 4-ти месец бях на Магнерот и Папаверин за спиране на контракции. Но мисля след 1-2 седмици, ако устискам до тогава да почна да правя вагинални упражнения. Преди си правех. Иначе доста ходя, но това е защото привършваме ремонт, пазаруване и т. н.

# 368
Здравейте момичета, честито на всички мами за бебчетата.
Да ви попитам на някоя от вас правили ли са цитонамазка заедно с влагалищния секрет? На мен ми правиха, микробиологията е добре, но ме притеснява цитонамазката, че съм Pap 2A. Нормално ли е това ?
На мен не са ми правили цитонамазка по време на бременността. И да искаха, нямаше да се съглася. Не виждам и какво може да се направи, ако резултат не е ОК. Последната ми е от месеца, преди да забременея и го казах на доки. ПАП 2А е нормален резултат Peace

# 369
  • Варна
  И на мен не са ми правили по време на бременността . Иначе последната ми е от по това време миналата година. Юли или Август беше. Последните 2,3 години винаги ми е пап 2  А или Б ,при различни лекари и всички казват,че резултата е добър! Не се притеснявай!

# 370
Благодаря на всички, успокоихте ми, че прегледа ми е чак на 6.  Simple Smile

# 371
  • морето и сините вълни :)
Цитонамазка  2ра група е напълно нормално за  бременни.Даже е абсолютно нормална и за раждали жени.
Аз съм втора група също.Няма нищо обезпокоително.

Аз днес взех три стъпала по дупе .Паднах по стълбите и така се стреснах чак синът ми след мен и той се шашардиса.
Това ми е второто падане през бременността .От първото имах бая ожулвания и сега имам белези.Но сега само разтърсих беба.И то слава богу.

# 372
Честито на новите мами.Да докладвам Simple Smile. Днес бях на ЖК, предпоследна ако не съм родила до следващата, 37гс +4 дни. Бебчо е 3450, преди две седмици беше 3300, доктора каза че според него ще е по-малко, нали има разлика +/- 300-500гр. Вчера цял ден бях с предменструални болки ниско доло, обясни ми го, че бебето си проправя път надоло. Вече имам фалшиви контракции, не са болезнени, целия корем се стяга и отпуска. На 2-3 пъти получих и рязка болка в кръста, те били от истинските Simple Smile. За капак последната седмица съм с вътрешни и външни хемороиди, мн болезнени, храня се права, слагам вечерно време свещички, значително по-добре е. Прочетох че ви изтръпват ръцете, аз пък всяка сутрин се събуждам с болки във възглавничките на ръцете и краката, а не виждам да са подути

# 373
  • Варна
Значи като получа болки в кръста,тогава да мисля за болницата? Снощи бяха ниско долу , много силни,но само там.
 За хемороидите пробвай освен кремчетата и свещичките,да стягаш и отпускаш мускулите в областта,като когато стегнеш се опитваш да задържиш възможно най-дълго. На мен страшно ми помага и когато усетя,че се появяват започвам с упражненията 😉 Прави го колкото може по-често.
 Мале момичета имам чувството,че бебето танцува между краката ми. Струва ми се,че скоро ще излезе главичката  Shocked

# 374
На резки болки в кръста и корема каза да засичам да са на интервал от 7-8 мин и тогава към болницата. За хемороидите сутрин мажа с Пайлекс, вечер слагам свещички Цикатридина, след всяко wc съм в банята и с хладка вода се подмивам, отделно стягам и бузите Simple Smile но те са доста, 4 или 5, като 2 от тях са с кръв, като майска роза съм цъфнала отзаде Simple Smile Simple Smile Simple Smile. Бяха ми казали компреси с лед, голяма грешка... докато си с лед е кеф, в момента в който го махнеш болката е 2 пъти по-силна. За цитонамазката и двамата ми доктора
 ( ходя на частно и на Жк ) казаха че по време на бременост не правят и ако искам да ходя при някой друг да ми вземе ще е на моя отговорност, какви са недостатъците не знам

Общи условия

Активация на акаунт