"ЮЛЧЕ, време не остана, скоро ще те гушка горда мама

• 64 942
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Ако ще раждаш естествено и преносваш е хубаво да ходиш много. Чувала съм и да се кляка, ама не знам дали не е опасно. На една позната от много навеждане и изтекоха водите и и тръгна раждането.

# 676
Аз щом изляза да се разходя и корема се стяга до такава степен,че едвам мърдам.Много неприятно чувство Sad

# 677
Момичета, бебетата си знаят кога е най-добре да излязат. И на мен вече ми писна да съм бременна и искам да се свършва вече, НО.... С първата бременност много ми се искаше да родя по-рано, пак ми беше омръзнало.. Дъщеря ми се роди точно на термин 2650кг. Тогава си казах, ами ако беше се родила по-рано, щеше да е още по-мъничка. Така, че стискайте зъбки още малко, много мина, сега за няколко дни не се косете.
Желая на всички ни, които чакаме, да родим здрави бебенца и още маалко търпение  Wink

# 678
Zombie, как се следиш последните 1-2 седмици - колко често ходиш на тонове и преглед? Какво ти казва лекаря?
Не ходя на тонове. Не ме е пращал никой. Иначе всяка седмица на преглед. Нямам болки. Разкритие 2-3см. Мисля че тапата падна вчера или поне част от нея. Ама четох че това нищо не означава. Докторът каза, че главата не е слязла достатъчно и трябва да се разхождам. Днес направих 2 часа ходене и пак нищо не усещам. Не вярвах че ще стигна до там да искам да ме боли.   Laughing

# 679
Моят термин също е за другата седмица, а си мислех, че ще съм родила вече Simple Smile но вчера докторът каза, че за тази седмица нямало изгледи за започне раждане - плацентата е 2 степен с много околоплодни води все още, нямала съм и контракции, освен тези стягания на корема, разкритие също няма. Същевременно бебчето си расте доста - вече е 3400 гр. с доста голяма главичка Simple Smile Дано си излезе нормално без усложнения Simple Smile
На мен ми казаха само разходки вечер, не в жегите - кляканията засега не били препоръчителни

# 680
Добре дошла на новата мама Simple Smile
Относно чакането аз съм ок. Притеснявам се дали няма да тръгне по-рано, но пък казват, че момчетата се пренасят ... Знам ли и аз ... Терминът ми е 20-ти.

# 681
Момичета, искам да попитам на някой гади ли му се? В неделя ми падна тапата, в общи линии удържаме положението с лежане и доста магнезий, за да влезна в 38. Доктора искаше още тая седмица да вади бебето,в края на 36 г.с го измери 3500 и е слезнало много ниско. Убеждава ме, че е напълно доносено, но искам да устискам още 5 дни да влезна в 38, шийката ми е изгладена и имам 1 см.разкритие. Всичко засега е ок като лежа, бебето си мърда, тоновете са ок, обаче това гадене ме притеснява. През цялата бременност почти не съм имала и сега изведнъж. Струва ми се, че се появи откак започна да ми пада тапата.

# 682
 Аз съм преносена 7 дни, а сестра ми 11 дни. Отделно сестра ми също преноси племенницата около 4-5 дни. Все момичета  Simple Smile
Аз пък се надявам да издържа до датата на секциото ми, която е 4 дни преди термин...Днес съм на тонове и преглед да видим дали има някакви признаци /макар да е раничко, тъй като съм в 37 г.с./, засега нищо не усещам.

# 683
Нова Надежда, колко е голяма тапата, като количество?
Зомби, същите мисли ми минават и на мен през главата. Обаче аз нямам разкрие.Моят термин е в понеделник.
Добре дошла на новото мамче!

# 684
Ами при мен още от миналата седмица започнаха да изпадат едни жълти парченца като силикон. Виждах ги на тоалетната хартия. После в неделя на два пъти тоалетната хартия беше доста омазана със слуз с кафеви нишки. Сега на моменти пак ми изпадат кафеви парченца, малко като сопол, може би на 2-3 дни като имам болки. Не знам дали го обясних добре.

# 685
Да, разбрах те. Аз съм по същия начин, но без болки ми пада от време на вр. слуз.Мисля, че обче не е цялото количество според мен.

# 686
При първите две раждания започването и процеса на раждане беше различно Simple Smile Но и двете бебета, момченца пожелаха да излезнат в 38ма седмица.Килограмите им бяха 4200, 4350.
И сега ще чакам да е в 38ма седмица.
Остават 2 седмици:) вече нямам търпение.

Последна редакция: ср, 06 юли 2016, 16:49 от FunnyBuni

# 687
Вилибебе, при мен бебето беще седалищно, трябваше да е секцио на 12 юли, но на 30 юни в 19 ч започнаха контракции за естествено раждане. Докато се натуткам бях в болницата с 9 см разкритие. В крайна сметка се роди чрез секцио точно защото беше все още седалищно. Роди се в 21 ч. Имам вътрешно разкъсване на шийката като според доктора причините са две - или заради доста бързата родова дейност (про положение, че първото ми дете е родено преди 7 г. със секцио), или защото се е наложило да "избутат" бебето назад, за да се извади през корема.  Според мен е хубаво, че доктора те изчаква до последно, за да се завърти бебето. Надявам се да стане така и да си родиш естествено, но не се шашкай толкова и от секциото, може да ти спести усложнения въпреки че възстановяването после е трудно първите дни.

# 688
А за секциоти вярно ли е че по късно тръгва кърмата? Уж съм за нормално за сега а още в мен има колебания

# 689
Браво фъни , големи бебета. При мен  първото беше 4100 , а второто 3600 сега ми казаха че очаквам 3800.

Общи условия

Активация на акаунт