Звездни компромати - 289 част

• 124 322
  • 731
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Аз не виждам нищо общо в тоалета им?
Шапките са си класика в английският двор и Кейт си ги носи редовно.

П.С - и грам не ми прилича на Даяна, напротив - мисля че много добре се "дистанцира" от нея и държи на индивидуалността си.
Козирожка е и няма как да копира когото и да е.. Peace
+1
Ще кажеш, че само те двете бръмчат с шапки...

# 391
Шапките са си класика в английският двор и Кейт си ги носи редовно.
Забелязвам, че май винаги са килнати в една и съща посока при всички дами. Предполагам, че е свързано с това от коя страна стои кавалерът. Или е нещо друго?

А, не съм близка с английският протокол/етикет, но мисля че шапката там от край време се ползва за аксесоар, а не по предназначение. И затова са винаги килнати.

# 392

Забелязвам, че май винаги са килнати в една и съща посока при всички дами. Предполагам, че е свързано с това от коя страна стои кавалерът. Или е нещо друго?
потърсих малко и се оказа, че правилото било декорацията да е отдясно.

http://www.lauraapsitlivens.co.uk/hat-etiquette-ladies/

# 393

Хехе, и аз се разрових и стигнах точно до същото изречение: "It is notoriously difficult to socially kiss while wearing a wide-brimmed hat. There is a knack to tilting the head at a suitable angle, but two ladies both in wide brimmed hats should avoid such an ‘intimate’ greeting." Laughing
И този сайт, който е с много красиви снимки: https://www.ascot.co.uk/royal-ascot-style-guide.
А в моята зона плебса се целуваме по три пъти. Такава интимност няма накъде да я килнеш. Mr. Green

# 394
  • София

Защото по протокол мъжът е винаги отляво на жената, което пък е от времената на носене на сабя, която стои от лявата страна, за да бъде извадена с дясната ръка.

А Кейт каква принцеса от народа е по-точно? Дядо и е личният пилот на принц Филип. Те са си в двора от поколения, което е изначално ясно, защото иначе нямаше как Кейт да е в едно и също училище с принца. Там няма такива филми като забогатял внезапно и веднага децата му учат с кралски особи. За парвенютата си има други учебни заведения.

# 395
Аз затова бях написала първо, че е за да се  целуват по лесно, май:) Щото реално, една унификация в наклона на шапката дава възможност за по една целувка. Тези с по три да му мислят, всеки с проблемите си Laughing

Аз имам една книга за английски етикет ( тази, само че по старо издание ), трябва да видя какво пише там.

# 396
Личен пилот нали е пак обслужващ персонал, не са със синя кръв? Не, че аз съм я нарекла принцеса от народа, пък и по- напред някой искаше да я нарече принцеса на народа, а не от народа, май.

# 397
  • София
Личен пилот нали е пак обслужващ персонал, не са със синя кръв? Не, че аз съм я нарекла принцеса от народа, пък и по- напред някой искаше да я нарече принцеса на народа, а не от народа, май.
Обслужващ персонал? Да не е бил чистачка?! Пилот е престижна професия, не всеки може да учи и да стане пилот, да не говорим за кралски пилот. Сам принцът сега е пилот.
И изискването за синя кръв вече е отпаднало във всички кралски дворове, дори се е наложили изискване за несиня кръв, за да се задържи монархията. Същото е и в Испания, защото там монархията е в най-голяма криза, та принцесата беше най-обикновена наистина. Баща и е таксиметров шофьор.

# 398
Персонално обслужва принц Филип, като го превозва със самолет. Обслужващ персонал е. Не е аристократ. Другото е друга тема.

# 399
  • София
Персонално обслужва принц Филип, като го превозва със самолет. Обслужващ персонал е. Не е аристократ. Другото е друга тема.
Човек може да не е аристократ, но това не го прави обслужващ персонал. В двора винаги е имало хора, които не са аристократи. Като започнем от Кромуел насам, та и до днес.

# 400
  • София
Според Уикипедия Катрин е далечна братовчедка едновременно на кралицата и на Даяна. Така че с Уилям са братовчеди по две линии, макар и далечни. В рода й и по майчина, и по бащина линия има доста аристократична кръв и изявени и уважавани в обществото личности. Това за принцесата от народа е някакъв ПР на кралското семейство според мен.

# 401
Обслужващ персонал? Да не е бил чистачка?! Пилот е престижна професия, не всеки може да учи и да стане пилот, да не говорим за кралски пилот. Сам принцът сега е пилот.
И изискването за синя кръв вече е отпаднало във всички кралски дворове, дори се е наложили изискване за несиня кръв, за да се задържи монархията. Същото е и в Испания, защото там монархията е в най-голяма криза, та принцесата беше най-обикновена наистина. Баща и е таксиметров шофьор.

Е, между Испания и Английската корона има разлика Laughing И в Испания е достатъчно скандален факта, че принцесата е била разведена като се жени за принц Филип. При католиците няма шест пет като става дума за развод Wink

# 402
  • София

Е, между Испания и Английската корона има разлика Laughing И в Испания е достатъчно скандален факта, че принцесата е била разведена като се жени за принц Филип. При католиците няма шест пет като става дума за развод Wink
Нали това казвам и аз  Wink Но там нямат избор, там прогресивните сили са леви и републикански. Трябва им нещо екстремно и пак не е ясно докога ще крепят монархията.

Скоро не съм чела, но при тях има сериозна драма с Летисия и нейната анорексия. Пълен скелет е. Кейт е пухкава на нейния фон.

# 403
  • Rock & Roll feeling ...
Независимо какви кралски линии твърдят,че имат в родословието си,факт е,че семейството на Катрин има статут на заможни неаристократи . Бях чела доста интересни неща за майката на Карол,преместването им в Лондон и големите й амбиции.
До колкото знам и университета,в който Уилям учи не е за аристократи .
Той  почива една година преди да постъпи в университет,а изборът му за учебно заведение  е бил изненадващ ( спрямо залаганията  Laughing ) .

Може да е козирогче дукесата,но на изписването на Джорджи, хич не копираше Даяна.  
Има си взаимствания. Но за мен Катрин не може да стъпи на малкия пръст на Ди,нито по осанка,нито като присъствие . Даяна беше дива, остави такава диря след себе си,че на кралицата сигурно още й призлява,като се сети за нея. Laughing

# 404
Даяна беше много по-красива от Катрин Peace

Общи условия

Активация на акаунт