Перилни препарати и омекотители – 39

• 82 770
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
  • оттам, откъдето започва България
Няма нужда да клатиш чекмеджето. Сипваш една или две чаши топла вода, естествено, не докато пълни пералнята, и всичко си отива надолу. И при мен се получава.

# 121
  • Бургас
Ясно, и аз ще пробвам с разклащане, защото трудно бих стигнала до маркучите. Нашата е друга марка, ползваме я от около 9-10 месеца. А как разклащаш чекмеджето - все едно леко го отваряш и затваряш пак ли?
Ами почти нацяло го отворих и разклатих енергично.
Ако сипя вода допълнително в чекмеджето не бъркам ли нещо, дали няма да се отрази на електрониката, нали сама си дозира водата? Може да звучи смешно, ама ме е страх да не я повредя нещо.

# 122
По принцип май не е редно да доливаме вода, но и аз съм го правила. Веднъж за едни хавлии направо на сухо ги въртеше , та досипах и аз...
А за разтварянето на праха...ако едновременно с водата на пералнята се долива, мисля, че тя ще си отчете колко сама да пусне и няма да се наруши баланса..

# 123
  • оттам, откъдето започва България
Ясно, и аз ще пробвам с разклащане, защото трудно бих стигнала до маркучите. Нашата е друга марка, ползваме я от около 9-10 месеца. А как разклащаш чекмеджето - все едно леко го отваряш и затваряш пак ли?
Ако сипя вода допълнително в чекмеджето не бъркам ли нещо, дали няма да се отрази на електрониката, нали сама си дозира водата? Може да звучи смешно, ама ме е страх да не я повредя нещо.

Според мен с една чаена чаша вода, примерно, няма да се наруши дозировката. И днес ми се наложи да го направя. От чекмеджето за предпране взема праха, за основно пране остава по малко. Никакъв проблем не е да си досипеш вода.

# 124
Дали е нещо в мен, или омекотителите Максима в новите опаковки далеч не са толкова трайни и силни колкото бяха преди?

# 125
Не съм писала отдавна в темата, но влизам да похваля Ариел 3 в 1 подс, които изпраха мазно червеникаво петно без третиране и от бяла ленена риза кални лапи също без предварително третиране на 30 градуса  Party

Ще се възползвам от намаленият Ариел, че в последно време все изтървам прИмоциите, а и искам от този за тъмни дрехи  Whistling

Аз не помня последните две бутилки от белия Максима дали са от новите или старите  Thinking Ще погледна и по късно ще пиша, но няма промяна в миризмата  и трайността  Crazy

# 126
Свърши ми омекотителят за дрехите. Имам само от силно ароматната Семана, но никак не ми харесва като се смеси с парфюма ми. От няколко месеца съм хвърлила око на бялата Максима, но след разочарованието от зелената с алое, която пробутах на майка ми, не знам дали да рискувам. В квартала откривам само голяма опаковка, май е 2 л за 9-10 лв. Виждам, че тук много я хвалите... но все пак да попитам - усеща ли се аромат, като от шишето и след изсъхване на дрехите, силен ли е и омекотява ли? Зелената никак не ми хареса как мирише  след изсъхване, а и не омекотяваше грам.

# 127
Свърши ми омекотителят за дрехите. Имам само от силно ароматната Семана, но никак не ми харесва като се смеси с парфюма ми. От няколко месеца съм хвърлила око на бялата Максима, но след разочарованието от зелената с алое, която пробутах на майка ми, не знам дали да рискувам. В квартала откривам само голяма опаковка, май е 2 л за 9-10 лв. Виждам, че тук много я хвалите... но все пак да попитам - усеща ли се аромат, като от шишето и след изсъхване на дрехите, силен ли е и омекотява ли? Зелената никак не ми хареса как мирише  след изсъхване, а и не омекотяваше грам.
Аромата е силен и след пране, но не омекотява.

# 128
Дали е нещо в мен, или омекотителите Максима в новите опаковки далеч не са толкова трайни и силни колкото бяха преди?

Бях писала в някоя от старите теми, че познавам Саното много преди да стане така популярно, още преди поне 8-9 години го ползваше майка ми и определено новите, концентрирани опаковки не миришат така силно и трайно.

# 129
Купих си за 2,99 лв. еднолитров плик от неконцентрирания Максима с нов аромат на лавандула и пачули, който е великолепен, но не е траен. Та се зачудих дали и останалите неконцентрирани видове са променени. Вероятно е от самия парфюм, който по-бързо изветрява. За концентратите нямам забележки за трайността.

# 130
  • София
Пробвайте да сипете праха в барабана, освен ако пералнята не е самсунг  Eco Bubblе или да го сипвате така, че да не е съвем в началото на чекмеджето за прах, а по-навътре.

# 131
Здравейте!
Имам проблем с петна от диня на бяла тениска - стоя 2 дена в коша за пране, после я намазах с разтворен в малко вода прах(Персил за цветно)/като кашичка гъсто/ да престои час и изпрах в пералнята, но още си личат петната. С какво да третирам, за да се махнат? Има щампа отпред на тениската, не е чисто бяла.
И още един въпрос - имам бяло горнище на пижама пак с щампа, което сивее и ми се иска пак да е искрящо бяло с какво да го постигна? С гел за бяло не стана - на Скип.

# 132
Аз омазах тънка плетена жилетка с малини...ама качествено се бе напоила.
Понеже нямах време и не ми се занимаваше, вечерта я бухнах на програма за деликатно с една капсула Персил от комбинираните с прах. На 40 градуса, че горката жилетка нямаше да понесе повече градуси.. подозирам, че и програмата й беше кратка, ама е една дантелена такава, не посмях на дълга програма..
Сутринта ми се стори, че се е изпрало и даже я облякох, но после на работа видях, че нещо има..не се е махнало съвсем петното. Mr. Green Нооо..не си личи много, съвсем бледо е Mr. Green

Може да я бухна още веднъж на по-длъжка програма, без центрофуга, да не се размъкне, плюс слънце ииии каквото стане Whistling

# 133
Аз ги прах въпросните неща на Програма за петна/пералнята има такава/ ама тц. Не удължи прането като време, по-скоро пусна по-малко вода, да е по-концентриран препарата за пране. С петна от кръв и трева никога няма проблем, обаче плодовите са ужас.

# 134
И на мен Персил прах за цветно не ми е изпирал петна от плодове. Жалко, понеже го предпочитам като миризма пред Ариел, но последният е по-добър препарат, по мое мнение. В тежките случаи ползвам един древен спрей за петна на Ариел, който все още върши доста добра работа (мисля, че вече не се произвежда):
Скрит текст:
След него смятам да купя Sano Kal Bio да видя как е.
При мен по-голям проблем са петната от соев сос. Избледняват или изчезват напълно едва след неколкократни пръскания и пранета. От праховете за цветно, които съм ползвала, единствено немски и австрийски Персил мегаперли и Ариел са ги изпирали от първия път без предварително третиране. Петната от плодове - също.

Общи условия

Активация на акаунт