Чисто море и плаж в България. Къде?

• 50 282
  • 283
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Последните години винаги някой от нас хващаще, а последното ни море в Албена преди дви години – и тримата. Дотук бях с морето в България.

# 16

... Повечето диви плажове не са достъпни пеша....
[/quote]

Живея в малко морско градче, но никога не ходя на централните плажове. От доста години посещавам диви и тихи местенца в околността и съм доволна.  Вървим пеша поне 10 - 15 минути, след като оставим колата. Няма заведения, няма лудница, спокойно е. Носим си плодове и вода и така. Морето е чисто, а на пясъка обикновено сме броени хора и всеки ако си носи храна  си събира и боклука. Не помня и като дете да съм имала някакво стомашно неразположение, при условие че тогава ходех по 3 месеца нон стоп на плаж.

И в Гърция съм ходила на море няколко пъти, но там не ми понася водата - много е солена. Затова предпочитам родното Черно море.

# 17
на тези плажове, до които е възможно да достъпи кола, то тя се паркира на самия ръб на пясъ4ната ивица. Няма зна4ка резерват или не.

# 18
  • Ямбол
И на мен не ми се е случвало.
Няколко години бяхме на Крайморие, а там плажът не е от най-чистите.
И аз като Кака - внимавам какво и къде ям.
ОИ са най-големите развъдници на тези вируси. Затова и масово хората от Албена ги хваща.
Освен това предпочитам южното черноморие и мисля, че има значение.

# 19
  • Тра-ла-ла
Реално погледнато земите около плажове или са резерват, или са частни земеделски земи, или са хотели. Ако решиш да спазваш закона - трябва да стигнеш плажовете пеша или по вода. Например Силистар - хем е резерват, хем има частни земи с бариера (ясно как са си сменили статута). В същото време и на пътя няма как да си оставиш колата, защото е доста тясно Crazy На Карадере пък какво - оставяш си колата в селото и трамбоваш пеша 3-4 км?! На Синеморец - плажът на р.Велека е в защитена зона и до колкото знам се глобяват колите. За това возилата са накацали по хълмовете, които сигурно ще се застроят в близките години. Последният месец се заговори и за спиране на достъпа до плаж Болата, но отпадна.

И аз съм ЗА опазването на природата и събирам боклуците след себе си Wink Но трябва да се измисли някакъв режим за достъп до плажовете - хем да не се руши и цапа, хем да е регламентирано. 10 мин ходене пеш е ОК. Но преход от по няколко километра, за да идеш на плаж - не е нормално.

# 20
Плажът Липите в Синеморец примерно е на 10 минути пеша. Колкото и пъти да отида, никога няма много хора, защото масата народ се е изсипала на централните плажове.

На Силистар ходих преди години, когато не беше толкова известен плаж, а от както взимат по сума ти пари на кола за паркинг, завинаги ме отказаха от това място. Отделно направиха и няколко заведения и лудницата стана пълна.

# 21
Благодаря за толкова вървене. Целогодишно вървим много - и аз, и детето, и ММ. Но на морето искам плажа да ми е на близко пешеходно разстояние и по възможност - да го виждам. Не държа да е на диво място, не ми пречат хората. Искам нормално спокойствие и чистота. Проблемът ми е, че през август трудно се намира подобно място. ОИ не е нашия вариант.

# 22
  • Тра-ла-ла
Скоро в някоя от другите морски теми потребителка писа, че Липите е пренаселен и даже май вече се стигало с кола.

Та да се върнем към темата...танинът много помага за пресичане на всякакви ентеро позиви. Общо взето всичко трябва да се хване в началото преди да е прецакало следващите няколко дни. А не да се чака да мине от самосебе си и на финала да се озовете в болница.

# 23
  • В.Търново
Някой напред писа, че били калявсни и за това не хващали ентеровирус.Само че за това не се иска да си каляван.Особено, ако морето бъка от разни коки бактерии.Simple Smile) Аз отговорих, че ни се е случвало.Миналата година например като бяхме на Серенити в края на сезона.Но тогава морето беше доста мръсно, а и бяхме в периода на голямото замърсяване на плажа в Лозенец.Всичката мизерия най-вероятно беше дошла и на Нестинарка.

# 24
На Приморско миналата година не сме се разболявали и водата на северният плаж беше чиста.Много ни хареса. Laughing

# 25
  • София
Миналата година и ние на Приморско, Северния плах /само/ - много чиста вода, нямахме епизоди с ентеровирус. Преди години с мъжа ми се разболяхме на Бялата Лагуна, на север, така че правило няма.
Моята рецепта - отиваме по в началото на сезона, края на юни, макс. до 10 юли, мием ръцете, не пием вода от чешмата. Няма гаранция, де, каквото и да правиш.

# 26
Интересно, доказано ли е, че точно питейната вода е виновник за ентеровирусите?
Защо ли ми се струва, че по-скоро храната може да бъде набедена за това. Все пак, такива епидемии има не само по морските, а и по други курорти.
Безсмислено ми се струва да пиеш само бутилирана вода и да ядеш боклуците, които се продават по плажа и плажните капанчета.

# 27
  • София
Ние по принцип не ядем на плажа, нито по околните капанчета  Grinning
А че и по други курорти има вирус, мога лично да потвърдя, защото преди две години детето зверски се разболя през лятото на Пампорово, пък от какво беше незнам... може някой да беше дошъл директно от морето заедно с ентеровируса  Laughing

# 28
Семейството на съпруга ми притежава лятна вила с невероятна гледка. Гостувала съм веднъж преди около 20 г като млада снаха.Върнах се с тежка гинекологина инфекция .След това съм гостувала но никога не съм се къпала в морето. Свекъра и свекървата ме нарочиха че съм глезена....но преди две години когато свекъра получи много тежка инфекция в ухото от влязла морска вода .После и те спряха да влизат в морето. Само в басейна.
Ентеро вируси никога никой не е имал обаче.

# 29
  • Варна
Никакви вируси , никаква храна всичко е от лайната в морето дето се изливат почти отвсякъде.Пречиствателната станция на Златни Пясъци е с капацитет за 17 000 души а капацитета на леглата - 80 000.Във Варна няма канализация за  дъждовни води , всичко отива в отходната канализация.При елементарен дъжд всичко прелива и като краен ефект отива в морето.Върхово решение за Шокеровия канал е да се заусти на 400 м. в морето .Ако някой разбира за какво става дума се хваща за главата.Точно там има постояно течение север - юг което набутва  всичко в залива , срещу каналите , от там  пристанището , езерото...........Ако подмине залива минава покрай цялото черноморие.Още едно - всички вили и хотели които нямат канал са на септични ями , всичките са оточни , ако са бетонни са пробити и всичко се просмуква в морето.Ако някой само види колко тона са смучат от ями ще се ужаси - я има 1 % , я не.

Общи условия

Активация на акаунт