Чисто море и плаж в България. Къде?

• 50 359
  • 283
  •   1
Отговори
# 120
Аз дете под 6 г. На море и въобще на почивка не водя. Та аз се връщам по-уморена от почивката. Въпреки че не съм лекар не слагам и не препоръчвам да се слагат ваксини извън задължителния имунизационен календар. И без това в бгваксините са ужасно много. Не вярвам и че са напълно безопастни.

# 121
  • Варна
Хаха. Такава съм, аз съм паника, сега са по-големи, разчитам да минем само със салати. Ще нося пак торбата с лекарствата, пък дано се разминем пак. Simple Smile
Давайте пробиотици  Laughing
Ако става дума, може да се дават превантивно и антибиотици докато си на замърсено море. Основните пасности са бактерии, така че превантивно антибиотик би трябвало да помогне. Може да се комбинира с пробиотик, разбира се. Това все пак няма да помогне при вируси, но все пак ще елиминира нацяло опасността от мръсната вода в морето, там няма вируси, а само бактерии.

# 122
  • Тра-ла-ла
Аркутино на колко км е от Приморско и всъщност можеш ли спокойно да си ходиш на плаж на Аркутино, ако не си гост на някой от хотелите там?
Преди няколко години имаше паркинг с такса 3лв или 5лв (не помня) и липса на възможност да се паркира другаде. Като разстояние по карта го дава около 9км

Превантивно антибиотик?! Shocked

# 123
Ако става дума, може да се дават превантивно и антибиотици докато си на замърсено море. Основните пасности са бактерии, така че превантивно антибиотик би трябвало да помогне. Може да се комбинира с пробиотик, разбира се. Това все пак няма да помогне при вируси, но все пак ще елиминира нацяло опасността от мръсната вода в морето, там няма вируси, а само бактерии.

Shocked  Shocked  Shocked
подобна глупост за пръв път в живота си 4увам

# 124
  • Sofia
И аз съм шокирана от идеята да си тровиш детето с антибиотик профилактично.  ooooh! Само да вметна, че повечето антибиотици вредят повече от някой обикновен гастроентерит, който минава за 2-3 дни.
Да не си водиш детето на почивка също ми е странно...  Shocked Аз не бих тръгнала без децата където и да било, дори да имаше кой да ги гледа. И те са хора и имат право да починат, да разнообразят, да се забавляват. Да не говорим, че се каляват на морето и после зимата много по-малко боледуват. Крайно егоистично ми се вижда да си зарежеш детето, за да си почиваш ти.

# 125
И аз съм шокирана от идеята да си тровиш детето с антибиотик профилактично.  ooooh! Само да вметна, че повечето антибиотици вредят повече от някой обикновен гастроентерит, който минава за 2-3 дни.
Да не си водиш детето на почивка също ми е странно...  Shocked Аз не бих тръгнала без децата където и да било, дори да имаше кой да ги гледа. И те са хора и имат право да починат, да разнообразят, да се забавляват. Да не говорим, че се каляват на морето и после зимата много по-малко боледуват. Крайно егоистично ми се вижда да си зарежеш детето, за да си почиваш ти.
newsm10 newsm10

# 126
  • UK
И аз така, примирила съм се, че докато са малки почивка за мен няма. И да не готвя, пак е голямото тичане по тях, по плажа, по площадките, във водата, в басейна, преобличане, хранене, пране, не мога за секунда да ги оставя, не мога да си легна на хавлията, ни в квартирата с книгата, така че нашето море си е ясно, че е разнообразие и радост за тях, не за мен. Съобразявам и мястото с тях, не с моите лични предпочитания - да е спокойно, да има площадки и съоръжения за деца, да няма наплив от народ, да могат и да спят следобед и вечер и аз да съм навън на въздух през това време, не затворена в хотелската стая да ги вардя, да няма шумни заведения и аларма и пияни младежи около нас.
Моята почивка е вечер на чашка, те като заспят. От ентеровируси много ме е страх, затова казвам ,че треперя, аз много си патя, с много слаб стомах съм и трудно успявам да се грижа и за болно дете в това състояние, обикновено ги изкарваме всички накуп тези вируси. А бебе съвсем, хване ли бебето стомашен вирус, болницата не му мърда. Превантивните пробиотици за ясни.  Simple Smile

# 127
То е вярно, че няма почивка с много малки деца, но компромисен вариант / за който може да си го позволи/ е две почивки - една с деца и една без. За една позната например, която не помни откога не е спала като хората е жизненоважно да отиде някъде без децата.Казва, че два дни са и достатъчни да се зареди. Така че понякога е въпрос на оцеляване.

# 128
За който не му харесва идеята за профилактичния антибиотик, има и друга рецепта: три стограмки твърд алкохол - сутрин, обед и вечер. Не могат да ви съборят нито вируси, нито бактерии, нито могат да ви развалят настроението разни гадни хотелиери и ресторантьори! Справка - поликлиниката в Несебър, няма пиян англичанин от Слънчев бряг, който да ги е посещавал с вирусни или бактериални инфекции.
За децата - закуска винена попара, хем са здрави, хем са кротки!

# 129
профилактичния антибиотик

Няма такова нещо като профилакти4ен антибиотик. Всеки нормален лекар ще умре от смях ако 4уе. Антибиотик се изписва целенасо4ено при инфекция с бактерии и според тези бактерии .

# 130
Само преди седмица гипсирахме счупената ръка на големият ми син, как не си и мечтая да заведа малкия на морето и да се върнем в инфекциозна болница. Егоист съм, но се разсипах от майчинството. Искам пет дни почивка, ако няма кои да гледа малкия ми и аз няма да ходя. Вече почти две години не съм спала нито една нощ, дори и секс с мъжа ми няма кога да правим, ние сме разбити вечер, а децата щуреят и не искат да спят.
На почти 36г. Съм и всяка година ме хваща летен вирус на морето,мъжът ми също. Миналата година големият ми син не го хвана, но той не харесва морето, било му студено, спасителите постоянно свиркат и той се стресирал, седя си сам на басейна в хотела. Взимаше си кола и сладолед от инклузира и си упражняваше английския с рускините. Аз си ходих сама в морето и не спрях да дрищя с извинение. Но да търча след бебе по морето - мерси.

# 131
  • Варна
Няма такова нещо като профилакти4ен антибиотик. Всеки нормален лекар ще умре от смях ако 4уе. Антибиотик се изписва целенасо4ено при инфекция с бактерии и според тези бактерии .
Не е така, има такова нещо като профилактичен прием на антибиотик и се практикува масово. Някога стъпвала ли си в птицеферма или свинеферма? Особено при птицефермите, без да има дават профилактично антибиотик ги брой заминали пилетата за няколко дни. Да не обяснявам какви са последствията от фалшив антибиотик, знам такъв пример в бранша, 50% брак за няма и седмица. Хората дори не подозират колко натрупан антибиотик има в пилешкото месо по магазините, добрата новина е че обикновено се разгражда при печене.
Така че и за хората може да се приема превантивно антибиотик, особено ако се посечават бактериално замърсени среди. Добре е да се комбинира превенцията и с прием на пробиотик за да се намали страничния ефект на антибиотика.

# 132
Не е така, има такова нещо като профилактичен прием на антибиотик и се практикува масово. Някога стъпвала ли си в птицеферма или свинеферма? Особено при птицефермите, без да има дават профилактично антибиотик ги брой заминали пилетата за няколко дни. Да не обяснявам какви са последствията от фалшив антибиотик, знам такъв пример в бранша, 50% брак за няма и седмица. Хората дори не подозират колко натрупан антибиотик има в пилешкото месо по магазините, добрата новина е че обикновено се разгражда при печене.
Така че и за хората може да се приема превантивно антибиотик, особено ако се посечават бактериално замърсени среди. Добре е да се комбинира превенцията и с прием на пробиотик за да се намали страничния ефект на антибиотика.

пилци , хора , .. свине ... Някква разлика да правиш.
Няма таквоа нещо като профилакти4ен антибиотик. Взима се сам опри възпаление с бактерия на която действа.
В противен слу4ай можеда се полу4и резистентност и ако ти потрябва наистина да не може да ти помогне.

# 133
То в такъв случай има ли смисъл да се ходи на море- да трепериш, да пиеш аб профилактично, да седиш на басейна-  и аз този въпрос си го задавам всеки път като се върнем с вирус, съвсем сериозно.

# 134
Оф... на човек профилактично АБ може да се изпише след някаква травма, операция, интервенция с цел да се предотврати евентуална инфекция. Но да тръгнеш на море и читав лекар да ти изпише АБ за профилактика е твърде невероятно.
Пробиотици, хигиена, мислене какво и откъде купуваш за храна, късмет...

Общи условия

Активация на акаунт