Чисто море и плаж в България. Къде?

• 50 411
  • 283
  •   1
Отговори
# 180
Букинг ми показва някакво приятно хотелче в Равадиново , но то не е много по-близо, отколкото Приморско. И миналата година го гледах Аркутино ризорт, обаче ние с нашето консумиране изобщо не сме за ОИ и просто ми свидят толкова пари. Надявам се да убедя ММ да прескочим поне веднъж да видим плажа там.

# 181
  • There I was on a July morning
     Добре, размерът на най-малкия платен годишен отпуск е 20 работни дни, защо да не могат да се ползват едновременно поне 10 от тях?10 работни дни са повече от две календарни седмици?
.
При нас може само един човек от екипа да излиза /неписаното правило е 10 дни през лятото/, в противен случай за останалите настава голямо натоварване. Иначе и 20 дни ще ми дадат накуп, но само ако колегите не искат да почиват Mr. Green.

Решението е или да има повече хора за да не са толкова натоварени и да може да се заместваме, или фирмата да затваря по западен образец за 3 седмици или за месец (има и такива примери) и всички да могат да починат както и трябва.
Но ние сме далеко от подобни социални политики, в БГ-то още сме на етап преход и реформи, съчетани с див капитализъм.
И в България има институции, които затварят през август - съдът, Народното събрание Mr. Green, детски градини и др. Като цяло - малко фирми могат да си позволят спускане на кепенците. В нашата фирма това е изключено - поради естеството на работата.

# 182
Май навсякъде го има този проблем с отпуските. Аз примерно, мога да си пусна отпуска от 10 дни, ще ми я разрешат , но като знам какво ме чака после...Няколко години си го причинявах това и после две седмици не мога да вляза в час и се прибирах с главоболие. Сега пускам по 3 дни, които съчетани с уикенда са ми горе - долу достатъчни.

По темата - сетих се за още едно много чисто и романтично плажче - устието на р. Ропотамо. Не съм ходила там от 1-2 години, но е много симпатично, с кристална вода и не много населено. Обаче ... Ходи се пеша, защото май попада в резервата и колата я оставяхме до една бариера. От там е около 15 минути през една горичка. Сега ако някой отиде на смрачаване е пълно със светулки, отделно там е едно от малкото места на нашето Черноморие, където слънцето залязва над морето.

# 183
  • Тра-ла-ла
По темата - сетих се за още едно много чисто и романтично плажче - устието на р. Ропотамо. Не съм ходила там от 1-2 години, но е много симпатично, с кристална вода и не много населено. Обаче ... Ходи се пеша, защото май попада в резервата и колата я оставяхме до една бариера. От там е около 15 минути през една горичка. Сега ако някой отиде на смрачаване е пълно със светулки, отделно там е едно от малкото места на нашето Черноморие, където слънцето залязва над морето.
Колко точих лиги по това плажче, гледайки го от Аркутино. Но си мислих, че там е забранено за простолюдието и карат само отбрани хора с лодка по морето newsm78 До колкото съм чела едно време е можело да се отиде да се плажува хващайки някоя от лодките за разходка по Ропотамо, но са го забранили. Наистина попада в резерват

# 184
Джулая, плажът е разкошен и не е вярно това, че е забранен. Просто се води труднодостъпен, понеже се върви известно време и не е на една крачка от хотела Simple Smile. С лодка също се ходи, но това е атракция, която се предлага. Аз лично съм я ползвала, понеже по време на разходката се виждат много птици. Заслужава си. Simple Smile

# 185
Дами, за този плаж ли говорите?
Скрит текст:

# 186
Скрит текст:
ооо това е устието на Ропотамо, миналата година го преплувах,  устието разделя плажа на 2

# 187
Скрит текст:

За него говоря - да. Разкошен е!

# 188
хубав е, но е много див, не обичам пусти места Peace

# 189

И в България има институции, които затварят през август - съдът, Народното събрание Mr. Green, детски градини и др. Като цяло - малко фирми могат да си позволят спускане на кепенците. В нашата фирма това е изключено - поради естеството на работата.

Не е съвсем вярно, съдът не затваря. Има съдебни производства, които не търпят отлагане, така че съдът си работи през цялата година. Съдебната ваканция означава, че не се насрочват всички дела, а само които не търпят отлагане и така през съдебната ваканция е възможно повече от работещите там да ползват отпуск. Детските градини също не затварят напълно, защото си спомням, че детето ми е ходило и през летните месеци, вярно, в сборна група.

# 190
В София по-голямата част от детските градини през август затварят, оставят по една дежурна за квартала.

# 191
Детските градини затварят и още как. При нас в градината имаше 4 групи общо с по 2 госпожи и по 1 леля. Ако някоя от всичките излезе в отпуск или се разболееше, другите опъваха по цял ден от 7 до 18 часа, което не знам до колко е разрешено от инспекцията по труда, но това беше положението. Единствения им вариант за отпуск е или като станат сборни групи, или като затворят градината за месец, защото нямаха поне 1 допълнителен щат за да могат да ползват отпуск по друго време., А те имаха много отпуск, мисля че беше по 40 дни.

# 192
Здравейте , съжалявам, че не успях да дочета темата докрай, защото просто се почуствах обидена и меко казано ТЪПО. Предполагам повечето пишещи в тази тема са българи или израснали в България и е много грозно по толкова краен начин да обиждаш толкова  това, което собствената ни родина ни е предоставила и да се отричаш от него. Не казвам, че всичко българско е най-хубаво и в никакъв случай не твърдя, че няма недостатъци , но повечето от коментарите ми дойдоха в повече . За малката площ, която заема нашата родина ни е предоставила голяма морска ивица, с немалки плажове, средно солено море, много и красиви планини и планински курорти, а да не говорим, че на места планина и море се сливат в едно. Не мисля, че моретата на нашите страни съседки са перфектни и задължително трябва да се почива там. Била съм и в Гърция( на о. Тасос) и в турция ( в Бодрум).В Гърция морето е толкова солено, че след две къпания и банският ти побелява и избледнява, пясъка е много, много ситен и полепва много навсякъде , отношението на хората там не е много топло и цените са доста високи,НО природата им е много красива , наистина уникални гледки и кристално прозрачна вода- това не може да се отрече.В Турция хората са много топли и отзивчиви , храната беше на много високо ниво, както и обслужването, цените са ниски ,НО там почти плажна ивица няма, за пясък да не говорим, че и водата също е доста солена...

Относно ентеробактериите Доколкото съм запозната коли-бактериите и ентеро- бактериите попринцип се намират в стомашно-чревния тракт при здрави хора в определени количества.Когато броят им се увеличи се появяват и неприятните симптоми.Попринцип чувствителността на различните хора към тях е различна.Определени количества бактерии при едни причиняват проблеми, а при други не.. От богатия ми опит с е.коли и множество цистити съм разбрала това.Само за пример ще дам, че след къпане на нашето черноморие не съм имала проблем, но след къпане в басейн в Бодрум( в достатъчно хубав и скъп хотел) получих страхотна инфекция и обострен цистит, просто защото ми е слабо място и веднага ме удря там.
Извинявам се за дългия пост, но мисля, че трябва да ценим малко повече природата, която ни е предоставила страната ни и да се замислим, че това, което ни се предлага в чужбина си има и своите недостатъци.
С интерес ще следя темата, хубаво лято желая на всички   bouquet bouquet bouquet

# 193
Съжалявам, че си се почувствала така, НО
аз пък съм обидена, че в собствената си страна не мога да ида на море каквото искам- без блъсканица, без мръсотия, без да гледам как свалят звезди на чужденците, как руснаците бъркат с ръце в яденето пред мен, как нищо не се предприе за това да се спре строителството по морето и да се държи на екологията. Погнусена съм от чалгата, от кича, от това, че нашата плажна ивица е много по-малка от съседните нам държави, а се мъчат да я натъпчат насила с нови и нови хотели и заведения. Ако нещата се променят и вземат в ръце- само ще хваля, обещавам.  Hug Също ми е обидно това, че на много от Бг хотелите на персонала му липсва елементарно възпитание и се държат така, сякаш си им длъжен за нещо и трябва да си виновен, че си ги обезпокоил. В Турция може би скоро няма да отида / на мен пък патриотизмът ми избива тук/, но, който от познатите ми е бил там казва, че звездите му свалят да му угаждат. Тук гледаме на усмихнатия и вежлив персонал с подозрение, че нещо не са в ред/на фона на всички останали/. Просто много ни куца обслужването. В един хотел бяха готини управителите, докато не ги видях на закуска/ която се полагаше/ как стоят и ти броят залъците и следят всяко едно движение. Вярно, че много от почиващите българи нямат и те възпитание на ниво, но много рядко има хотел, в който като излезеш да кажеш- "Всичко ми хареса!". Иначе ми е мъчно, защото знам какво беше морето и какво стана.  Sad Sad

Последна редакция: пт, 24 юни 2016, 10:57 от Nil desperandum!

# 194
Ето например Слънчев бряг преди и сега http://www.no-comment.bg/snimki-slynchev-brqg-predi-i-sega-kakvo-se-obyrka.16614

Общи условия

Активация на акаунт