Чисто море и плаж в България. Къде?

• 50 335
  • 283
  •   1
Отговори
# 210
Ние миналата година бяхме за 2 нощувки в Бон Релакс Равадиново, взехме си ваучери от Грабо. Единственото хубаво нещо са големите стаи, другото е под всякаква критика, отдолу уж ресторант, сядаме, собственикът ни посреща с "О, не мога да ви обслужа от сега ви го казвам!", в офертата пишеше с барбекю, ние си носихме и месо, питаме може ли да го ползваме..."О, сега имам хора отвън, не е удобно!", тръгнахме да търсим другаде да хапнем, в цялото тъпо село няма нищо. Като се прибрахме, хората отвън бяха намаляли (от 10 на 4), та ни обслужиха от няма и как! Спяхме там за да ходим на Аркутино. Но никога повече в това село. А беше спряла и водата в селото, само там имаха някакъв резервоар, та се изкъпахме поне след плажа.

# 211
Гласувах с няколко пъти. Но да чукам на глава от 2008-та не се е случвало. Оттогава ходим на един плаж, който е от най-често затваряните заради лош резултат на чистотата на водата или на съседния до него. Явно това ни подейства имуностимулиращо  Mr. Green

# 212
Е, не знаех какво представлява този Бон Релакс, просто беше близо до Аркутино. Embarassed  Но както и по-назад писах, Приморско е на същото разстояние, а предлага много повече.

# 213
Някой, ходил на А.Ф Ризорт може ли да каже дали на плажа има бар към хотела или за всяко нещо от инклузива трябва да търчиш нагоре по стълбите до хотела и обратно? Не, че нямам нужда

Както и това - на самия плаж имаш ли шезлонг или само на басейна..

# 214
  • Бургас
         Друг проблем е неразумното ползване на слънцето.Сигурно сте чували още в детството си тезата за "дозиране" на слънцето, постепенно излагане и увеличаване на минутите с всеки изминал ден.Често това правило се пренебрегва, почивката се разбира като да си отспиш, после цял ден на плажа, разбирай- от 10 нататък- това са ми впечатленията от много от плажуващите. За организма това е стрес и тормоз, слънчевото прегряване може да доведе до стомашни неразположения. Не е за подценяване и тази причина.
Така е, но хората,които не живеят на морето, а са дошли само за 1 седмица, примерно, гледат да я използват на макс. Забелязала съм, че тези с малки деца си тръгват около 12.00 на обяд, но някои остават и се пържат на най-силното слънце, и ако решат да хапнат на капанчето на плажа, направо си е самоубийствено.  Laughing

Абсолютно  Peace Това също е в основата на "разболяването" по морето. Проблема е, че се ходи за много кратко и организма няма време да се климатизира. А като го шокираш от сутрин до вечер на силното слънце, че и в морето влезеш веднага...няма какво да се чудим. За малки деца и 12 на обяд е много късно, според мен.
После за всичко,морето им било виновно  Peace

# 215
Ние винаги почиваме по един и същ начин, но понякога се разболяваме, понякога не. Всъщност за повечето пъти дори си знаем кой е каналът, от който сме се разболели, дори не крият изтичащата гнусотия.

# 216
Ние винаги почиваме по един и същ начин, но понякога се разболяваме, понякога не. Всъщност за повечето пъти дори си знаем кой е каналът, от който сме се разболели, дори не крият изтичащата гнусотия.
Като гледам сте любители на силните усещания Laughing

# 217
Всъщност не подозирахме, понеже не гледаме лятото новини сме пропускали тази подробност, даже като видях името случайно не знаех, че става дума за този плаж  Blush

# 218
Най-вероятно не е точната тема, но ви прочетох и ми се сторихте доста запознати.
Ние ще почиваме в Турция, но без бебето и решихме след дългата почивка да заведем и бебето някъде по нашето Черноморие. Искам чисто, тихо място, на плажа, за да мога да движа с бебето по ранните часове  докато другите спят. Имам горчив опит с ентеровирусите с голямото ми дете. Почти винаги почивките ни по нашето Черноморие завършват с престой в Инфекциозно отделение.

Много, много ви моля посъветвайте ме къде да заведа децата.
Нещо тип къщички, бунгала на плажа. Не търся лукс, на него ще се насладим в Турция.
Просто да е близо до морето. Намерих разни на Арапя, но отдавна са заети.
Ходили сме на Камчия, там ни хареса, но е доста отдалечено от плажа.

# 219
3-та година сме на Лозенец (на центр. плаж не ходя, защото не ми харесва)-по цяло лято-никога не сме имали каквито и да било вируси.
Предходните години: по 10 дни на Поморие, и 10 дни на Сл. бряг-също без проблеми.

Въпросните вируси не са във водата-те са нявсякъде; има ги във всеки един град/село.

Като "предпазна мярка" единствено което правя-да НЕ купувам нищо хранително от продавачи на плаж/сергия/лавка-предвид, че въпросните не спазват никаква хигиена, са един от факторите за разпространение на подобни вируси
  Crazy

# 220
Карамел, не знам дали си ходила на Арапя, но аз не бях възхитена от морето там. Много малко заливче, някак ограничаващо. Изобщо не съм убедена, че в пиков сезон може да поеме всичкия народ от местата за настаняване наоколо. Иначе има много романтика в мястото, но на мен ми беше тясно на погледа. Mr. Green

# 221
Карамел- от това, което прочетох стигнах до извода, че много на север е чисто/ ама на мен ми е студено/, както и на Иракли, Аркутино и Силистар- където няма от къде да се замърси морето /уж/. Има ли други?
 Взимайте био гая / или друго подобно/ малко преди и по време на морето, пийте минерална вода и яжте в проверени заведения с течаща вода, където хигиената е на ниво.

# 222
  • Ямбол
Какво представлява "проверено заведение"? Предвид това, че персоналът се мени често, клиентите също, а не вярвам на персонала да им правят всяка сутрин изследвания за вируси и бактерии.

# 223
Ами не знам. Аз лично като вляза в заведение и ако тоалетната е мизерна- за мен това е показател и критерий и повече не влизам там. Може и да не съм права. И всъщност 100 % гаранция няма.
Има такива ресторанти, в които и във въздуха се усеща - /самата атмосфера/ че е нехигиенично.
И други- в които всичко блести. Ествествено, че под съмнения са места с мазни и мръсни покривки и непочистен под например.

# 224

Общи условия

Активация на акаунт