Дуфастон и Клостилбегит

• 35 691
  • 166
  •   1
Отговори
# 135
  • Благоевград
ама то на всеки цикъл има повече от 1 малки, просто нормално без стимулация почва да расте само един, а с клостила понякога и повече...
Аз не знам като си се притеснила защо не попита лекарката дали това е ок?
По принцип за 13-ти ден с клостил, който е пит от 3-7ден фоликулите които имаш ми се струват в малък размер, но може бързо да нараксат.
След 5 дни може да са си големи като за пукане даже

Докторката не каза, че е нещо притеснително, по поведението й разбрах, че е очаквала да са по-големи, нищо повече. Затова сега каза да отида след няколко дни. Попитах я дали това е нормално, че миналият път е бил само един голям и тя каза, че яйчниците всеки месец реагират различно, че това е нормално. Много е възможно този път да ми бият инжекция за пукане, ако са в достатъчно голям размер. Ще се прецени на момента, а може и да ги изчака още няколко дни, да пораснат повече.

# 136
  • София
Трябва задължително да ти бият инжекция за пукане, тя не само помага пукането, ами и доозряването, настоявай за нев при фоликули с размер 20-22мм.
Когато е повече от един фоликул и особено ако имаш поликистоза, хормоните не са ок и често те просто не могат да се спукат.
Имат задебелена обвивка и хормоните не са в състояние и баланс да предизвикат овулация.
Нали за това и се стимулира - за да има, за какво да не се бие прегнил? ами ако не се пукнат, то само дето си изпила тези хапчета напразно, а те не са безобидни - доста изтормозват яйчниците!

А иначе да, и според мен са малък размер. Дано ако не двата, то поне едното навакса и да имаш хубава О, нали реално това е целта на упражнението...

Принципно ако имаш цикъл до 28 дневен, тогава клостила се изписва от 3-ти ден. Ако цикъла ти принципно е по-дълъг като моя 30-34дни, то клостила се пие от 5-ти до 9-ти ден.

# 137
Брайда много добре обесняваш и на мен тази информация , която обесни ще ми е отполза Simple Smile Само че ме узадъчи , защо доктора ми изписа Клостила и на мен от 3 до 7 ден два пъти по 1 , понеже и аз съм с нередовен цикъл 29-34 дни newsm78 ама то свършило вече днеска ми е трети ден прием  Embarassed

Последна редакция: чт, 23 фев 2017, 13:42 от Вивии

# 138
  • Благоевград
Брейда, благодаря  Embarassed
Моят цикъл изобщо липсва, така че в момента имам кървене и се изчиства лигавицата благодарение на лекарствата, иначе нищо не става.
Бях ги спряла за 8 месеца и започнах да пия Глюкофаж и чак на 6-я месец за първи път ми дойде цикъла, после продължавах да кървя всеки ден в рамките на 4 месеца и така образувах полип. Та при мен редовен цикъл или изобщо спонтанен цикъл е непозната история.
И аз имам предположение, че предишният път фоликулът не се е пукнал, независимо, че имах болки в яйчника, които продължиха 3 дни след прегледа. Сега наистина ще настоявам да се проследи и пукането дори. Ако трябва всеки ден ще пътувам до София.
Друго се чудя - какво става с тези, които също са започнали да нарастват, но не са се доразвили? Свиват ли се? Това загуба на яйцеклетки ли е?

# 139
  • София
чак пък загуба Simple Smile
Какво става, растат до едно положение и остават малки, другия расте и се пука, малките си стоят такива и стават на малки кистички и с цикъла изчезват.
Има шанс и още преди цикъла да се стопят (обратно развитие).

Като цяло малките не са страшни  Peace

# 140
Здравейте момичета стискайте ми палци вдругиден съм на преглед след прием на клостилбегита да видим колко големи фоликулчета ще имаме 12 ден ще ми е Simple Smile с нередовен цикъл съм , дано имаме добри фоликули и да пораснат достатъчно й да ги таймираме с Прегнила  Praynig
Късмет на всички през месец март и да си видим чертичките ,
п.п Преди точно 3 г. Месец Март ми донесе това неописуемо щастие да ги видя  Peace дай боже и сега  Hug Praynig Късмет и да се похвалитееее...!  Praynig Praynig Praynig

# 141
Момичета днес минах прегледа имах фоликули от дясно и ляво най големите около 17-18 мм и още няколко по малки 12-13 мм Simple Smile докторът каза че са хубави и утре вече ще са още по големи и ми даде Прегнил 5000 за утре следобяд да го бием Simple Smile за да се спукат фоликулчитата и след 4 дни да ида отното да видим как са нещатата Simple Smile
Според Вас , достатъчно узрели ли са ? newsm78
П.п започвеме с бебеправенето  Embarassed от днес 4-5-6 дни достатъчно ли ще е ? Че мъжа ми после може да заминава в командировка  Praynig Hug

# 142
  • Varna, Bulgaria
Здравейте! И аз съм от забременелите с Клостилбегит. В момента съм в 14 гестационна седмица. След 2 години неизяснен стерилитет, перфектни хормони, цветна снимка и спермограма, забременях при първата стимулация. При 28 дневен цикъл-стимулация от 6ти до 10ти ден. От 16ти до 26ти ден утрогестан.
Успех на всички!

# 143
Здравейте, правим опити повече от 2 години. Миналия месец след прекъсване от няколко месеца, отидох при д-р Савова в Щерев. Аз съм с ПКЯ, високо ЛХ и често липсваща ову. Сравнително редовен цикъл 28-33 дни. Пуснахме хормони, които бяха добре с изключение ЛХ. Имаме и спермограма от мин.година-добра беше,но ще направим пак. Нямам правена проходимост  на тръбите, макар да знам, че трябва, едва сега лекарката каза, че ще направим. Имам две стимулация на ову Мин.година с клостил и фемара. Миналия месец пих Дуфастон и този месец пак Клостолбегит. До сега няма ефект от това. След клостила сега имах ову на 13-14 ден. Днес е 22ри ден и изненадващо цикъла ми дойде, което е близо седмица по-рано. Незнам да се притеснявам ли или е нормално!?
 Другото е, че ми каза на първи ден от цикъл да пусна ПКК и СУЕ за цветна снимка, а аз четох, че се пускат в деня преди снимката или същия ден. Утре ще се чуя с нея, но няма да е сутринта, когато би трябвало да направя изследването. Какво да направя, дайте съвет! newsm78
Извинявайте за дългия пост!

Последна редакция: пн, 22 май 2017, 20:10 от Sania07

# 144
  • София
Клостолбегит не се ли приема след доказана проходимост на тръбите?

# 145
  • Велико Търново
Да, така се приема. Няма смисъл да се пие ако тръбите са запушени

# 146
Здравейте, имам един въпрос за дуфастона, а не намерих информация.
Оказа се, че съм започнала да пия дуфастон (само 1 ден досега) при доминантен фоликул 18 мм, др ми каза че няма шанс да се спука и съм прецакала О като съм го започнала при такъв голям фоликул. И аз знам, че се започва след доказана О, но бяха празници и докато си уговоря час.. . Няма ли шанс да се спука, др каза да не го спирам ?

# 147
Здравейте,  миналия месец пих дуфастон по схемата 10дни по 2бр. и доктора ме предупреди чи ще ми закъснее с два дни и то ми закъсня точно с толкова. Този месец сега как трябва да смятам цикъла, от закъснението или както си е попринцип. Цикъла ми е изключително точен. Трябваше да ми дойде на 14, а ми дойде на 16 декември. По принцип този месец трябваше на ми дойде вчера на 13, но го няма. Да се радвам ли на закъснението и да бягам за тест или това е от Дуфастона от миналия месец и ще ми дойде утре или вдруги ден. 😐

# 148
Здравейте, аз имам цветна снимка, за съжаление на която само едната тръба пропусна, сега ще пробваме с клостилбегит. Като ви стимулират пускат ли ви изследвания на хормони преди това или изобщо пускат ли ви по някое време на стимулацията??

# 149
  • София
Здравейте Дами,

Дано не се включвам много неподготвена в темата. Пресписаха ми Фемара за лека стимулация на Ову (не за
ИКСИ или инсе ами за нормално бебеправене)  . Този препарат предпилагам е с подобно действие както клостилбегита - стимушира образуването на фоликули?

Моля за отовор и предварително се извинявам, ако въпроса е глупав.

Успех на всички.

Общи условия

Активация на акаунт