Любители на кучета - 65 тема

• 55 773
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, мойта Криса не ще да яде!!!!! newsm78 Купихме и гранули за кърмещи кучета на Роял Канин, така си стоят, сварихме и пилешко, не го ще! Как ще има кърма ако не яде?

# 646
С тези чорапи ме подсетихте, че Макс чорапи не е ял, но аз съм ви писала когато изяде една носна кърпичка от плат, от онези от едно време (беше по време на разходка). Само, че не я чаках отзад, защото се притесних, че е много голяма и може да създаде проблем и по препоръка на вет дадох кислородна вода за да повърне.
Съгласна съм с Alien1, че си има значение породата, особено ако нямаш нужните умения да възпитаваш кучето.
Да ви покажа един вечно гладен Макс, който чака някоя рибка да изскочи от плика:

И сутринта какво заварих на пода:
Скрит текст:
джапанка и половина  Mr. Green

# 647
  • В сърцето на ММ
Здравейте.Моля ви ,ако някой е имал моя проблем,да помогне със съвет.Кучето ми е голдън на 1,4 г.Днес наобяд ми се стори унила,не яде и сутринта.Взе само да лежи,болеше я долу челюстта вдясно,поне така мисля,защото изплака като я допрях.Вечерта и пуснахме кръвни изследвания.Всичко в норма,усъмниха се за бактерия,биха и някаква инжекция и ми казаха доксициклин 10 дни.Тя не е спряла да се лигави,сега и се поду и дясното око.Червено е.Определено проблемът е друг.Само лежи и диша тежко.А аз не знам как да и помогна.Няма температура. Дали е възможно да е алергия от ухапване или храна?Животното буквално бере душа.

# 648
Истинският проблем може да бъде установен с преглед от друг лекар. Калпавите лекари често рискуват здравето и живота на пациентите, разтакавайки ги с неуместни изследвания. Може например да я боли зъб, да има чуждо тяло между зъбите, или да е ухапана от оса.

# 649
Vali-, нормално е, ще прояде. На колко дни станаха малките? А снимки?
Brrr, моята съвсем наскоро беше ужилена от оса или нещо друго по ухото. Наду й се много и я болеше. На пипане се усещаше, че все едно има течност вътре. Нямаше темп. Чак на другия ден разбрахме, че е ижилена от нещо. На светло видяхме дупчица,.. типипна от ухапване/ужилване от насекомо. На по-другия й нямаше нищо. Не сме й давали нищо, не сме я водили при лекар, защото липсваше температура и не се притесних много. Аз първо си помислих, че се ударила някъде... Не ядеше, но тя напоследък не яде, така че едва ли е било заради ухото.
Ако се притеснявате много идете при друг ветеринар, аз бих изчакала щом няма температура, даже не бих давала лекарства. Ако и утре не мине или се влоши-тогава. Но преценкатаси е ваша. Дано да е нещо безобидно  Peace

# 650
  • В сърцето на ММ
Не може да затвори уста,може би затова се и лигави.Позволява ми да и погледна в устата.Не виждам забито нищо,но вдясно зад последните зъби има няколко подутини-изглежда като човешка подута сливица.Все пак и дадох пак антибиотик.Ако и утре е така ,ще помоля да и погледнат в устата /най-вероятно ще трябва с упойка,не дава да я доближат/.
http://mpkucheto.com/%D0%B2-%D1%81%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B0 … 0%B8%D1%82%D0%B5/
Научих нещо ново.Simple SmileДано излезе това и при нас.Не знаех,че кучето има сливици.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 00:45 от Brrr

# 651
Няколко подутини? Може да е и Папиломавирус..

# 652
  • В сърцето на ММ
Чета за папиломата малко други симптоми / и кървене/.Вече диша със затворена уста,но очите продължават да са кървясали.Не знам дали би могло просто бавно да му действа лекарството.

# 653
  • No Line On The Horizon
Кастрацията мина вчера, като Арис спа до тази сутрин, не да яде и пи вода. Сега си е същото куче игриво, хапна, пи вода и я изведохме на разходка. Не сме взели яка, но и тя не се опитва да ближе раната.

# 654
Brrr, стискам палци кучето бързо да се оправи!
Бих се обърнала към друг ветеринар. Може и осил да е. На нас скоро ни вадиха от бедрото - беше на 2см. дълбочина. Ако не го беше открил доктора, представям си каква инфекция щеше да се получи. Той каза, че най-често им се налага да вадят осили от устата и очите.  Rolling Eyes

fros , бързо възстановяване!
И ние имаме намерения да кастрираме Бела /голдън ретривър/, но много се притеснявам как ще се възстанови и затова все още изчаквам. На третия етаж сме и нямаме асансьор. Не знам това до каква степен ще е проблем - нали не трябва много да се натоварват първите дни...  newsm78

# 655
  • No Line On The Horizon

fros , бързо възстановяване!
И ние имаме намерения да кастрираме Бела /голдън ретривър/, но много се притеснявам как ще се възстанови и затова все още изчаквам. На третия етаж сме и нямаме асансьор. Не знам това до каква степен ще е проблем - нали не трябва много да се натоварват първите дни...  newsm78

Не трябва да скача и тича, всичко останало си е по старому. Днес беше жизнена, радва ни се, свърши си нуждите навън, разходи се. Не се притеснявай, бързо им минава. Майка кастрира нейното куче /голдън ретривър/ и тя също бързо се възстанови.

# 656
  • Бургас
Прасенце по изгрев слънце  Laughing

# 657
 С мецанка разходките минават вече така...36-ти ден от бременността.

# 658
  • София
Прасенце и Мецанка, много са готини.  Heart Eyes

# 659
Alien1   Heart Eyes

Представям си какви сладури ще са малките!!! Първа бременост ли е?

Общи условия

Активация на акаунт