Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 541
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 745

Какво съвпадение - Дейли мейл отново казват точно това, което и kikamora Laughing

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3467563/886million-eye-w … ust-one-year.html
Със също толкова много възклицателни знакове ли?

Абсолютно съм убедена, че навсякъде в Европа ще има затягане на социалните системи и въвеждане на допълнителни рестрикции и за внасящите в системата. Това обаче ще засегне и нас, щото лека-полека вървим към bg-babba със съответните последствия от това.
Лейдибърд, това само за ОК ли се отнася? Навсякъде по света децата трябва да имат достъп до училище и това е от полза за страната, в която пребивават. Всъщност много по-ощетени са по-бедните държави, дали образование на умни деца, които после страни като ОК или САЩ лапват като топъл хляб, отколкото ОК, които осигуряват образование на обитаващите страната им.

# 2 746
Права си за това, че да виснеш за помощи се иска и да поработиш. Но да ползваш здравната и образователната с-ма - не се изисква. В момента в който детето ти е в ОК - то трябва да започне училище - без значение дали родителите работят.

Ти четеш ли поста на kikamora: цитирам го:

Тоест Хасан или Гжегош, които отиват в друга държава, не работят но искат държавата да им даде жилище, помощии всичко останало. Да не говорим, че те ще домъкнат родата, която също няма да работи, но също ще иска!

Да, кикамора направи каша от твърдения за различни групи имигранти и различни социални бенефити, и това й се каза много пъти, ама то в Дейли мейл така го пише и  тя няма и идея кое как е и какво е отвъд тези обобщения на едро.

Те на Хасан не дават, че камо ли на родата му. И детските се договориха да индексират за деца извън ОК.

# 2 747
И нещо ново по темата - Ледсъм се отказала от надпреварата и Мей е новият премиер на ОК

http://www.bbc.com/news/uk-politics-36763208
Theresa May set to be UK PM after Andrea Leadsom quits

Парламентаристите на торите май се уплашиха, че редовите членове са толкова хахави, че ще изберат Ледсъм, и я натиснаха да се откаже  Laughing 

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 16:42 от Анонимен

# 2 748
Чета не само един пост - за Ханс, Хасан....и т.н. разговора тръгна от здравно обслужване и детски, пък стигна до жилища...
Но пък в темата единна линия няма - преди доста страници се говореше как живеещите българи в ОК си пътуват за изследвания и лечение до Бг, сега пък как си вземали роднините да се изследват и лекуват в ОК....

# 2 749
Права си за това, че да виснеш за помощи се иска и да поработиш. Но да ползваш здравната и образователната с-ма - не се изисква. В момента в който детето ти е в ОК - то трябва да започне училище - без значение дали родителите работят.

Ти четеш ли поста на kikamora: цитирам го:

Тоест Хасан или Гжегош, които отиват в друга държава, не работят но искат държавата да им даде жилище, помощии всичко останало. Да не говорим, че те ще домъкнат родата, която също няма да работи, но също ще иска!

Да, кикамора направи каша от твърдения за различни групи имигранти и различни социални бенефити, и това й се каза много пъти, ама то в Дейли мейл така го пише и  тя няма и идея кое как е и какво е отвъд тези обобщения на едро.

Те на Хасан не дават, че камо ли на родата му. И детските се договориха да индексират за деца извън ОК.
Я вземи прочети за румънските цигани, които още на първият ден след пристигането си, са в общината и искат общинско жилище!
Имам доста добра идея за какво става дума, но ти явно нямаш абсолютно никаква.

# 2 750
Я вземи прочети за румънските цигани, които още на първият ден след пристигането си, са в общината и искат общинско жилище!
Имам доста добра идея за какво става дума, но ти явно нямаш абсолютно никаква.

Къде, в Дейли мейл ли?  Joy Те може да искат, ама дават ли им, е въпросът. Цитирам ти bbc - ваша собствена медия, която твърди, че към януари 2016 никой няма право на бенефити за безработни и помощ за жилище в ОК, ако преди това не е работил в ОК 3 години.

Аз съм до тук - с лунатици няма смисъл да разговарям.

# 2 751
  • Bristol
Точно се включвах с новината, но Попеа ме е изпреварила Simple Smile
А за бенефитите, линковете които си цитирала, обърни внимание на emergency break. Тоест, цитираните условия за бенефитите се ползват само ако е активиран този emergency break. Да се активира има доста условия и не зависи само от решение на UK. Точно заради това споразумение евроскептиците спукаха от бъзик Камерън и Борис Джонсън се обърна срещу него.
В момента за EU граждани 3 месеца след като си пристигнал в UK и можеш да докажеш, че активно си търсил работа, имаш право да кандидатстваш за всички бенефити, за които и британските граждани.
Не го казвам това с цел да споря, добре ли е това или зле, само доизяснявам фактите  Peace
Реално как седи ситуацията с бенефитите в момента може да се види в сайта gov.co.uk

# 2 752
Merry  Peace  Не съм следила дискусията, но на Камерън нали му одобриха тези условия всъщност - 3 години за тези вече в ОК и седем за новите? За да останат в ЕС.

Струва ми се, че Джонсън се целеше в мястото на ПМ, затова отиде в другия лагер.

Всъщност, тук какво пише - към момента:

DWP statistics show that as of February 2015, just over 5 million people were claiming welfare benefits; of those, about 370,000 (7.2 per cent) were non-UK nationals (at the time that they registered for a National Insurance number; and of those, only 114,000 (2.2 percent of the total) were EU nationals

http://www.niesr.ac.uk/blog/migrants-benefits-and-uks-renegotiat … ated#.V4OqZHlIvGg

2 % от всички на бенефити са ЕС граждани. ЕС имигрантите и да имат права на бенефити, по някаква причина не ги ползват  - вероятно са прекалено съвестни, за да точат системата  Thinking  Или има някаква друга причина - как мислиш? Wink

И сега какво - не остана нито един лийвър в управлението.

# 2 753
Merry  Peace  Не съм следила дискусията, но на Камерън нали му одобриха тези условия всъщност - 3 години за тези вече в ОК и седем за новите? За да останат в ЕС.
И аз така мислех, но в някоя от всичките теми, които гравитират около тази, ми казаха, че не били. Не съм търсила да проверявам, но така или иначе продължавам да смятам, че е съвсем в ръцете на британците да си ги регулират тези неща по един или друг начин.
Само за аналог, при нас например, за да се регистрираш в системата и да кандидатстваш за общинско жилище, трябва да си живял поне две години във Виена. И никой гък не е казал, нито ЕС, нито друг.

# 2 754
Гледам, че другите значими партии - либерал-демократите и лейбъристите искат предсрочни избори.

Labour, the Lib Dems and the Greens are calling for a snap general election, rather than waiting for the contest scheduled for 2020 under the Fixed Term Parliaments Act.

Ако стане така, има да чакаме за активиране на чл. 50

Рокси - за да има само 2 % ЕС граждани от всички в ОК на бенефити, явно и в ОК има някакви условия. Не вярвам самите ЕС граждани да с толкова съвестни  Thinking А пък ако са, значи, би трябвало да са най-желани в ОК. go figure  #Crazy

# 2 755
Значи по въпрос на здравната помощ...
Когато се попълват документ за записване при джипи питат колко дълго лицето е живяло в страната,същото е и в болницата.Последния път,когато бях на специалист например ме питаха дали имам резиденс в страната по-дълъг от 12 месеца....Ами аз или друг на мое място мога всичко да кажа...не са ми искали доказателства за това.

Винаги съм се очудвала,че няма строг контрол и не се изискват доказателства/документ,че на лицето му се взимат такси/отчисления(включително и за здравна такава).....
A толкова е просто да се иска да се представи например NIN картатa(националноосигурителната карта) още на регистратурата.Така с тоя номер може да се провери дали е внасяна такса или не и до кога ...и ако не е внасяна да не се разрешава ползване на здравна помощ по здр.каса.Тая карта,която човек получава при започване на работа,под който номер му се правят различни отчисления( по пера) т.е. вижда се ,че този човек допринася финансово за системата....И ползването на здравна помощ да е лично за него,като е внасял такси.
Никога не съм успяла и до сега дори, да разбера цялата тая безхаберност...Примерно един в семейството работи.... или не,а всички останали покрай него да ползват,стига да са живяли еди колко си време в страната.Разбирам щедрост,но това е против здравата логика....Откъде пари за всичкия тоя народ.В един момент клона ще се счупи....
Що за философия е това-да ползва някой на база време на живеене в страната,а не дали лично си внася пари в системата или не.....   

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 18:38 от Zhani

# 2 756
Що за философия е това-да ползва някой на база време на живеене в страната,а не дали лично си внася пари в системата или не.....  
Ставаше дума, че това не е наложено от ЕС, а си е личен проблем на англичаните и тяхната система. Вие поне сте там и може да ни държите в течение, дали с излизането от ЕС този проблем изчезва. Защото, както писах напред, според мен здравната каса и училищата ще бъдат облекчени, но не заради промени в закона, а заради изчезналите мигранти на ЕС.

ПП Разрових се малко в цифрите за миграцията, 1,2 милиона англичани живеят в останалите страни на ЕС, а 3 милиона от гражданите на Англия са от страни на ЕС. Може да погледнете и какво става с цифрите, относно търсенето на работа и следване. Гражданите от страни, извън ЕС, половината почти са студенти, а всеки пети е дошъл с някой  Simple Smile

"EU nationals of working age are more likely to be in work than UK nationals and non-EU citizens. About 78% of working age EU citizens in the UK are in work, compared to around 74% of UK nationals and 62% of people from outside the EU."

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 18:13 от Ли Лу

# 2 757
  • На село (близо до Лондон)
....Ами аз или друг на мое място мога всичко да кажа...не са ми искали доказателства за това.
Винаги съм се очудвала,че няма строг контрол и не се изискват доказателства/документ,че на лицето му се взимат такси/отчисления(включително и за здравна такава).....

Zhani в UK това е НХС, всеки които живее в страната има право на здравна помощ. Просто това е принципа ... Явно хората предпочитат да излязат от ЕС, а не да си променят принципа на които е основана НХС (здраната система)

# 2 758
Точно в това е проблема-в тоя техен принцип....в който няма здрава логика.Живее-ползва...пълен комунизъм,да ползва според потребностите си.А от къде пари,без да е внасял?Някой мисли ли го това ?
Никой не им е виновен,че са с широки пръсти и нямат контрол и такава им е системата....Това си е тяхно вътрешно решение....Не им е виновен ЕС.

Аз на една конференция свързана с НХС тук им казах,че това на нищо не прилича-изтичат пари от много дупки,заради липса на контрол и скапаното им управление и че качеството им на обслужване е ниско....язък им за възможностите.Да чакаш 2 седмици за джипи(добре,че откриха wallk-in центрове ),за да ти каже да пиеш парацетамол и от 3 до 6 месеца за специалист или физиотерапия не е върха на бързото и качествено здравно обслужване през 21 век.
Ще видим дали ще се промени за в бъдеще....

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 18:30 от Zhani

# 2 759
Защото поставяш здрав разум в бинарна опозиция със съчувствие. Т.е. второто не съществува едновременно с първото.
Съчувствие, солидарност, liberté, egalité, fraternité са идеалите на европейската държавност и социална система. Това е и идеологията зад въпросния текст.
Все пак игнорирай това и очертай някакви точки, какво според теб ще включва тази политика на здрав разум?
Конкретно какво намираш за нередно, за какво би се борила? Какви промени желаеш? Имаш пълното политическо право да искаш да живееш в държава построена по напълно различен модел. Какво ще представлява тя?
В бинарна опозиция, казваш? Дрън-дрън ярина ! В желанието си да впечатлиш с интелект говориш пълни безмислици! Казах "Не на съчувствие, а на здрав разум има дефицит". Ако ти кажа: "Не на храна, а на вода има дефицит в мозъка ти"-това бинарна опозиция ли ще е? И изобщо едното не съществува едновременно с другото? То бива бива надуване и превземки ама ти разцепи мрака. Че и да ти обяснявам какво искам? Няма проблем-искам хора като теб да не карат влака. Определено!

Общи условия

Активация на акаунт