Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 592
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 730
Ще видим дали в Англия ще си променят закона с излизането от съюза, подозирам, че няма.
Аз взех, че инвестирах десетина минути и потърсих инфо за достъпа до здравеопазване в Англия. На сайта на НХС си пише, че за разлика от други страни при тях достъпът е residence based, т.е. на база на местожителство ( UK/ извън), а не на осигуровки. Но! специално има секция, в която е обяснено кой от неживеещите постоянно в УК има право на помощ. За идващите от страни извън европейската икономическа общност са горе долу тези
You are exempt if you are:
Скрит текст:
granted refugee status in the UK
seeking asylum or temporary or humanitarian protection until your application (including appeals) is decided
receiving support from the Home Office under section 95 of the Immigration and Asylum Act 1999
a failed asylum seeker and receive support from the Home Office under section 4(2) of the Immigration and Asylum Act 1999 or from a local authority under section 21 of the National Assistance Act 1948 or Part 1 (care and support) of the Care Act 2014
a child looked after by a local authority
formally identified, or suspected of being, a victim of modern slavery or human trafficking – this includes your spouse or civil partner and any children under 18, as long as they are lawfully present in the UK
receiving compulsory psychiatric treatment or treatment imposed by a court order
detained in prison or by the immigration authorities in the UK
employed on a ship registered in the UK
NATO personnel and the service cannot be provided by armed forces medical services. This will include spouses or civil partners and any children under 18 as long as they are lawfully present in the UK

от тук http://www.nhs.uk/NHSEngland/AboutNHSservices/uk-visitors/Pages/ … s-in-England.aspx

Аз лично се съмнявам доста в написаното от статията, а именно, че за неспешни операции и интервенции се дава предимство на хора, слезли от самолета. И изобщо се съмнявам, че като правило има такъв туризъм, в описания тук вид.
И как за бога, може да някоя да е бременна с две двойки близнаци  Laughing

Дава се предимство на тези, които са с по- тежки заболявания! А такива са хора идващи от други държави, колкото да се лекуват!
Имам приятелка живееща в Лондон и знам, че майка и идва на 3-4 месеца на гости, но в същото време си лекува всевъзможни заболявания и взема безплатни лекарства, за които в Бг няма да и стигне пенсията! Жената е инвалид и заболяванията и не са 1-2! Такива случаи са чести, така че не само мюсюлманите имат принос за източване на касата.

# 2 731
  • MI
Може би защото имаше главна роля в демократизирането на Изтока? newsm78
Тцъ! По- скоро изкуствено създаване на чувство за получаване на всичко на готово! В този свят никой не е длъжен на никой! Дори родителите ти не са длъжни да ти осигурят каквото и да било!
Тцъ, длъжни са родителите  докато не станеш пълнолетен. Затова всъщност и социалните могат да ти вземат децата ако не им осигуряваш елементарни условия. Да не говорим, че освен законови, съществуват и морални задължения. Големи либерали се извъдихте, даже към децата нямате задължения, ако направиш война пак не носиш никаква отговорност - много лесно така.  ooooh!

# 2 732
Кикамора, уточни се за какво точно говориш, че разногледи станахме. Африканци от летището, емигранти, хора от ЕС..

не само Британия има такъв проблем .
Ами то това са различни проблеми, ако аз правилно разбирам.
В твоя конкретно нали и немец, който си работи, може да си съосигури жената и децата? Пак добре, че на някой изобщо му е хрумнало да поощри останалите да си стоят в по евтината държава.
 Това е една от точките, по които форумният любимец, австрийският външен министър Курц, влага усилия- социалните плащания на работещи в страната, но засягащи членове на семейството, живеещи извън нея, да бъдат съобразени. Т.е. в конкретния му пример с детските, за българин, работещ в Австрия с деца в България, австрийската държава да не изплаща по 150 евро, а сумата, която се полага на децата, живеещи в България, не знам колко точно лв е.
Съвсем друг е въпросът, че хората извън ЕС би трябвало да имат разрешения за работа, т.е. на всички турци и сърби е много лесно да им бъде регулиран и достъпът до трудовия пазар като наети, както и възможността да си отварят дюнерджийници, магазини с щайги по тротоарите, възможността да си вземат семействата и т.п.

# 2 733
според меркел щяло да има със сигурност брекзит. http://www.tagesschau.de/inland/merkel-zdf-brexit-101.html

# 2 734
...чиито деца един ден ще работят и ще ми плащат пенсията...

Е, това далеч не е гарантирано все пак. Съдейки по тенденциите, поне половината ще плащат пенсиите в Испания, Гърция, Франция или Австралия. Но ти нямаш контрол над това - така че просто си плащаш данъците и се примиряваш, че няма да донесат 100% директни ползи за теб.

Иначе, на мястото на язидката и аз бих била леко ядосана - защото кашата в страната й се забърка със силно западно участие.

Да ти съборят къщата и като поискаш помощ от тия, дето са я съборили, да ти кажат да коленичиш по-искрено, е леко гадно.

Не леко гадно, а направо си е гавра.

# 2 735
Кикамора, уточни се за какво точно говориш, че разногледи станахме. Африканци от летището, емигранти, хора от ЕС..

В твоя конкретно нали и немец, който си работи, може да си съосигури жената и децата? Пак добре, че на някой изобщо му е хрумнало да поощри останалите да си стоят в по евтината държава.
 Това е една от точките, по които форумният любимец, австрийският външен министър Курц, влага усилия- социалните плащания на работещи в страната, но засягащи членове на семейството, живеещи извън нея, да бъдат съобразени. Т.е. в конкретния му пример с детските, за българин, работещ в Австрия с деца в България, австрийската държава да не изплаща по 150 евро, а сумата, която се полага на децата, живеещи в България, не знам колко точно лв е.
Съвсем друг е въпросът, че хората извън ЕС би трябвало да имат разрешения за работа, т.е. на всички турци и сърби е много лесно да им бъде регулиран и достъпът до трудовия пазар като наети, както и възможността да си отварят дюнерджийници, магазини с щайги по тротоарите, възможността да си вземат семействата и т.п.
Става въпрос за всички, които по един или друг начин скубят системата без значение на националност.

# 2 736
Т.е. Ханс, който си работи в Сименс и съосигурява жена си, която седи у дома и гледа децата, скубе системата?

# 2 737
Т.е. Ханс, който си работи в Сименс и съосигурява жена си, която седи у дома и гледа децата, скубе системата?

Рокси, безсмислено е - в Дейли мейл не са направили такава разлика и няма как kikamora да я направи, за да ти отговори  Wink 

# 2 738

Става въпрос за всички, които по един или друг начин скубят системата без значение на националност.

Защото тази система им дава поро4ната практика вместо да копат да цокат. И се полу4ава тази каша на която сме свидетели.

# 2 739

Тоест Хасан или Гжегош, които отиват в друга държава, не работят но искат държавата да им даде жилище, помощии всичко останало. Да не говорим, че те ще домъкнат родата, която също няма да работи, но също ще иска!
Между другото в Бг няма как да получиш безплатно мед обслужване ако не си осигурена, но мъжът ти е!

# 2 740
По-назад в темата имаше предложение - който не си харесва здравната с-ма, да си я реформира, за да стане като в Бг и тогава няма да има проблеми...

# 2 741
Е, значи все пак говорите за различни неща.

Тоест Хасан или Гжегош, които отиват в друга държава, не работят

# 2 742

на миниджоб например ... погледна ли статиите

# 2 743
Тоест Хасан или Гжегош, които отиват в друга държава, не работят но искат държавата да им даде жилище, помощии всичко останало. Да не говорим, че те ще домъкнат родата, която също няма да работи, но също ще иска!
Между другото в Бг няма как да получиш безплатно мед обслужване ако не си осигурена, но мъжът ти е!

Ако си с частна застраховка - има как.

Ами аз доколкото виждам, ОК още преди вота не разрешава на ЕС гражданите да идват и веднага да искат бенефити за безработни и помощ за жилища, ами чак след три години работа в ОК:

At the moment, EU citizens working in the UK for three years are entitled to Jobseekers Allowance and housing benefit for six months

http://www.bbc.com/news/uk-politics-35101437

А Камерън и ЕС през февруари 2016 се съгласиха на 7 години за новопристигащи  и на индексиране на детските:
https://www.theguardian.com/world/2016/feb/19/camerons-eu-deal-w … d-and-what-he-got

П.С. Никога не съм се интересувала от бенефитите в ОК за ЕС граждани, но сега си направих труда д апотърся и виждам, че съвсем не е да кацнеш и да ти изсипят бенефитите с шепи само защото си ЕС гражданин. Искат да си работил преди това в ОК и да си внасял в системата. За бежанци не говорим.

Какво съвпадение - Дейли мейл отново казват точно това, което и kikamora Laughing

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3467563/886million-eye-w … ust-one-year.html

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 16:24 от Анонимен

# 2 744
Права си за това, че да виснеш за помощи се иска и да поработиш. Но да ползваш здравната и образователната с-ма - не се изисква. В момента в който детето ти е в ОК - то трябва да започне училище - без значение дали родителите работят.

Общи условия

Активация на акаунт