Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 479
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 820
Но че резултатът е глупав си личи дори само от факта, че нито един от правилно водещите кампанията не е в момента в управлението - никой лийвър не се ангажира с резултата от своята правилно водена кампания  - всички избягаха от своя резултат  Mr. Green

Освен тримата ливъри, които се кандидатираха заедно с Мей, вероятно. А кой ще е в управлението освен премиера, тепърва ще видим.  Иначе и аз мисля, че избраха най-удачния политик за преговори.

# 2 821
  • Bristol
И защо мислиш, че това с училищата и здравните услиги се дължи точно на имиграцията? Дължи се на това, че ОК се развива(ше) добре. Когато една страна или дори град се развива добре, това си има и негативните ефекти.

Знаеш ли, че в София трудно се намират жилища под наем, цените са високи за стандарта и няма места в детските градини. Аз лично смятам, че това е хубаво - то показва, че градът се развива добре.
От икономическа гледна точка е супер, но тук с теб влизаме в затворен кръг, казах го и преди и сега ще се повторя, забравяш човешкия фактор. Ако не можеш да запишеш детето в кварталното училище, ако децата ти трябва да посещават различни училища, просто защото няма места за двете в едно училище, ако не можеш да отидеш на деня да те види личния лекар и с месеци чакаш за специалист, ако цените на имотите са високи и не можеш да закупиш жилище или цялото семейство живеете в една стая под наем, тогава хората не са щастливи и търсят промяна. И местните и чужденците се оплакват от това.

А за гражданството го вмъкнах като факт и се възмутих от цената 500 паунда за такава услуга! Не знам защо и за това ми скочи. Аз споделям наблюдения и факти ти скачаш и спориш, под вола теле търсиш Tired

# 2 822
  • Bristol
Да, ясно, това го знам. Въпросът беше за размера- както е описано и в твоя линк за това какво е искал Камерън, и какво е получил, в момента тези помощи са в английския размер, без значение къде са децата. А от 2017/2020 за нови/заварени случаи ще бъдат в българския размер мкогато децата са в БГ.

Аз питам толкова, защото ми прави впечатление, че
1. същата тема се обсъжда и за Австрия, т.е. не е само нещо, договорено специално за УК
2. за социалните жилища аналогична ситуация, при нас задължително условие е 2 години жителство в града.  Камерън иска нещо сходно, новопристигналите да нямат право вернага да кандидастват

Малко ми се размива защо в различните страни от ЕС едни и същи въпроси са веднъж от компетентност на европейските органи, втори път- на местните.
Да, Рокси, споразумението беше да се плаща вече сумата в размера на съответната страна, в която се отглежда детето.
Както казах, след преговорите в Брюксел го спукаха Камерън от бъзик какво е постигнал и ден по-късно Борис официално заявки, че ще подкерипи кампанията за напускане.

# 2 823

Освен тримата ливъри, които се кандидатираха заедно с Мей, вероятно. А кой ще е в управлението освен премиера, тепърва ще видим.  Иначе и аз мисля, че избраха най-удачния политик за преговори.

Двамата от които с нищожни шансове (по различни причини), а третият, със сериозни шансове да бъде избран, стана поредният, който сам се отказа. Създава се впечатление, че ако някой лийвър се доближи опасно близо до властта, веднага се самоелиминира.

В края на краищата, след като самите англичани са ок да ги лъжат в кампанията и веднага след нея да им го казват, това си е техен избор. И след като според мен резултатът от вота е по-благоприятният за ЕС (по-малкото зло), значи, всички са доволни и очакваме член 50 и преговорите.

Определено Мей изглежда по-способна от Ледсъм.  Останалото ще го видим.

Мери, не ти скачам, а само коментирам. И виждам, че торите си взеха поука от референдума и не оставиха на "човешкия фактор" да решава кой ще бъде ПМ  Grinning  Разбраха явно, че на "Човешкия фактор" не може да се има доверие да избере правилната опция  Laughing По същество - нека англичаните попитат във Видин или Монтана как е да имаш достатъчно и евтини жилища, и места в детските градини. И като им разкажат, може би ще си променят мнението за ситуацията в ОК.  Разбира се, това е имагинерна ситуация, която няма да се случи. Сега ще гледам дали в ОК ще паднат цените на жилищата и доколко англичаните ще са доволни от това.

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 20:58 от Анонимен

# 2 824
Те си имат аналози на Видин и Монтана, и съм почти сигурна, че там leave лагерът има преимущество.

# 2 825
Те си имат аналози на Видин и Монтана, и съм почти сигурна, че там leave лагерът има преимущество.

newsm10  202uu  Всъщност точно местата, където цените на жилищата са ужасни и няма места в детските градини, гласуваха за оставане. Което все пак показва, че "човешкият фактор" не е толкова загубен, колкото Мери се опитва да го представи.

# 2 826
  • Bristol
Да, в Шотландия и Ирландия е пълно с такива, където времето е спряло  Peace

# 2 827
Всъщност точно местата, където цените на жилищата са ужасни и няма места в детските градини, гласуваха за оставане. Което все пак показва, че "човешкият фактор" не е толкова загубен, колкото Мери се опитва да го представи.

Може би има и нещо общо с броя на гласоподавателите с чужд произход.

# 2 828
Да, в Шотландия и Ирландия е пълно с такива, където времето е спряло  Peace

По-скоро в старите  минни градчета на североизтока на Англия, а също и в по-слаборазвития Уелс. Всъщност точно развитите градове/региони със скъпи жилища и опашки за ГП и детски градини гласуваха за оставане.

# 2 829
Всъщност точно местата, където цените на жилищата са ужасни и няма места в детските градини, гласуваха за оставане. Което все пак показва, че "човешкият фактор" не е толкова загубен, колкото Мери се опитва да го представи.

Може би има и нещо общо с броя на гласоподавателите с чужд произход.

Това какво значение има - гласоподавателите с произход от ЕС са нищожно малко. За всички останали имиграцията от ЕС е по-скоро конкуренция, отколкото плюс. И с какъвто и произход да са, опашките и високите цени на жилищата са и за тях, и явно не им пречат дотам, че да не осъзнават икономическата полза от това, че са развити и привличат имигранти, а и от ЕС като цяло.

# 2 830
Това какво значение има - гласоподавателите с произход от ЕС са нищожно малко. За всички останали имиграцията от ЕС е по-скоро конкуренция, отколкото плюс.

Тук едно проучване /което беше нееднократно цитирано и за гласуването според образованието/ казва друго.

http://lordashcroftpolls.com/2016/06/how-the-united-kingdom-voted-and-why/

White voters voted to leave the EU by 53% to 47%. Two thirds (67%) of those describing themselves as Asian voted to remain, as did three quarters (73%) of black voters. Nearly six in ten (58%) of those describing themselves as Christian voted to leave; seven in ten Muslims voted to remain.

# 2 831
Я си опреснете статистиките кой как е гласувал.
Очаквам да напишете и име на градче - живея на север, обикалям острова - явно съм пропуснала да посетя аналозите на Видин и Монтана.....
Днес беше последния ден на Дейвид Камърън на 10 Downing Street - от утре Тереза Мей ще съставя кабинет. Съответно и паунда започва да възвръща позиции.

# 2 832
Те тези гласоподаватели са в общински жилища и не ги вълнуват цените им. Не са се и разработили особено, че да няма кой да им гледа децата.

# 2 833
Но в Шотландия и Ирландия гласуваха за оставане.....

Кънтрисайда гласува за напускане.....
Вижте,какво значи правилно и неправилно гласуване.Ако за един човек нещо е неправилно,за друг може да е съвсем правилно.Не може всички да мислят еднакво в крайна сметка.
Нали гледахте видеото от Панорама,което бях постнала.Имайте в предвид,че за повечето англичани ЕС не е това ,което например Е за нас-нещо жизнено важно,"...като слънцето и въздуха за всяко живо същество" едва ли не....и че добре ,че сме е тоя съюз,че иначе КВО шЪ праЙМ .И че ако те не са в тоя съюз, света ще свърши....Като ги гледам около мен ,изобщо не са притеснени,а даже са доволни,че са се оттървали от съюза.Така,че да не ги оплакваме толкова, викам аз....Те си направиха избора.

Последна редакция: ср, 13 юли 2016, 11:36 от Zhani

# 2 834
Това какво значение има - гласоподавателите с произход от ЕС са нищожно малко. За всички останали имиграцията от ЕС е по-скоро конкуренция, отколкото плюс.

Тук едно проучване /което беше нееднократно цитирано и за гласуването според образованието/ казва друго.

http://lordashcroftpolls.com/2016/06/how-the-united-kingdom-voted-and-why/

White voters voted to leave the EU by 53% to 47%. Two thirds (67%) of those describing themselves as Asian voted to remain, as did three quarters (73%) of black voters. Nearly six in ten (58%) of those describing themselves as Christian voted to leave; seven in ten Muslims voted to remain.

Кое е друго? Че тези с небял произход не чакат на опашки за лекари и за детски градини ли? Или че не купуват жилища? И явно това не им пречи дотам, че да не оценяват ползите от ЕС.

Те тези гласоподаватели са в общински жилища и не ги вълнуват цените им. Не са се и разработили особено, че да няма кой да им гледа децата.

Другия път... Иди в Лестър, Бирмингам или в Уембли или Хароу в Лондон да видиш кои са собствениците на къщите.   Че и под наем ги дават - Лестър има голям университет и има търсене на наеми.

Но в Шотландия и Ирландия гласуваха за оставане.....

Кънтрисайта гласува за напускане.....
Вижте,какво значи правилно и неправилно гласуване.Ако за един човек нещо е неправилно,за друг може да е съвсем правилно.Не може всички да мислят еднакво в крайна сметка.
Нали гледахте видеото от Панорама,което бях постнала.Имайте в предвид,че за повечето англичани ЕС не е това ,което например за нас е-нещо жизнено важно,"...като слънцето и въздуха за всяко живо същество"едва ли не и че добре ,че сме е тоя съюз,че КВО Шъ праЙМ .И че ако те не са в тоя съюз света ще свърши....Като ги гледам около мен ,изобщо не са притеснени,а даже са доволни,че са се оттървали от съюза,така,че да не ги оплакваме толкова викам аз....те си направиха избора.

КънтрисайДа - така е. Но и концентрацията на небели в големите градове е по-голяма. Обаче и небелите чакат на опашки за ГП и купуват къщи. И децата им ходят на училище, така че всички тези минуси са и за тях. Което явно не им пречи да оценяват ползата от икономическото оживление (което води до тези проблеми) и от ЕС.

За неправилното гласуване се шегувах Simple Smile Просто Мей  изглежда доста по-способна от Ледсъм и неслучайно имаше подкрепата на парламентаристите - които явно се уплашиха от "човешкия фактор" и натиснаха Ледсъм да се откаже. Тоест, имах предвид неправилно за парламентаристите гласуване - такова, което ще им обърка плановете и те предпочетоха да не рискуват отново.

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 22:13 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт