Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 275
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 3 135
  • Варна
Бълга рия няма обща граница с Великобритания и засилен контрол ще има само по въздух. Няма да трябват кой знае какви пари. Докато с  Франция не е така.

# 3 136
  • В планината / На морето
Бълга рия няма обща граница с Великобритания и засилен контрол ще има само по въздух. Няма да трябват кой знае какви пари. Докато с  Франция не е така.
То и Франция няма истинска граница и опасността идва от Франция , а не от острова, ако става въпрос за наплив на мигранти

Според мен "плашат гаргите" с тия уж приготовления за нещо "много страшно"

Последна редакция: сб, 19 яну 2019, 14:23 от Не се сърди, човече

# 3 137
00

Последна редакция: сб, 19 яну 2019, 14:45 от RichiRich

# 3 138
Никъде не прочетох, че им е страшно.Помислено е предварително и е организирано .Португалия е далече , ама на и там са готови.Не искам да съм лош пророк, ама нас все нещо ни изненадва, включително и зимата.

# 3 139
Неспасяемо: Статистиката за имиграцията в главата на британците - все така сбъркана и днес

Автор: БГ БЕН

Имиграцията отново стана новина през празниците, след като вестниците писаха, че   около 100 имигранта били прибрани от лодки в Ламанша или намерени по британските брегове. Това даде достатъчен повод на британските медии, за да заговорят за „нова имигрантска криза”.

10.01.2019 г.

# 3 140
  • Варна
RichiRich , добре че си цитирала ,цялата статия, към която дадох линк, обаче поне я сложи в скрит текст , че е ужасно голям чаршаф .

# 3 141
Според мен "плашат гаргите" с тия уж приготовления за нещо "много страшно"
При всички положения излизане без сделка (hard Brexit) ще е шок за икономиката:
- по-голямо поевтиняване на паунда, който до момента вече е изгубил около 10% от стойността си спрямо Еврото. Не зная какви са последните статистики след отхвърлянето на предложението от ЕС. Предполагам, че се е гмурнал още;
- проблеми с вноса и износа на стоки (вкл. храни и лекарства), защото автоматично ще се прилагат общите правила и тарифи на WTO докато си договорят двустранни споразумения и тарифи;
- хаос от правна гледна точка. Към момента има закон в ОК, който автоматично прехвърля всички регламенти и директиви на ЕС, защото за всички тези години законите са еволюирали спрямо средата и е невъзможно да се пренапишат и приемат закони, които са работени в продължение на десетилетия.

Ще зависи вече от силите и възможностите на отделните държавни институции:
- Bank of England - предполагам, че ще предприема интервенции на валутните пазари, за да тушира до известна степен продължаващото поевтиняване на паунда. Не зная дали и сега не го прави.;
- Здравната им каса - презапасяване с лекарства и консумативи и т.н.

Ще зависи от самите тях до колко ще успеят да тушират негативните последици.

# 3 142
ще поживеем ще видим , ясно е само ,че нищо няма да е както преди,

# 3 143
  • постоянно
ще поживеем ще видим , ясно е само ,че нищо няма да е както преди,

Според мен “ НЕЩО”  няма да е както преди , тоест ще се промени . Но не мисля , че всичко ще се промени 👍

# 3 144
  • София
Всяка промяна е свързана с някакви неуредици. В конкретния случай ще има връщане към предходна ситуация, поради което не мисля, че ще има големи трусове. За Лондон поне знам, че големите фирми се подготвят поне от година за това.
Личното ми мнение е, че ще се излезе без сделка, което по-глобално погледнато не е чак толкова зле. От една страна е хубаво гражданите на ЮК да поживеят извън съюза за да могат по-добре да усетят евентуалните предимства и недостатъци. Да не забравяме, че има няколко поколения, които не знаят какво е било преди, но изпитват носталгия по това време. Също като у нас с времето преди 89-та. Simple Smile
От друга страна ЕС спешно се нуждае от реформиране и се надявам, че Брекзит ще е катализатор на промени към по-добро.
Пък след някоя и друга година, ако има промяна в настроенията, може да ги приемат отново. Peace

# 3 145
Гледам вече е забравено, че ако не беше идиотът Камерън нямаше да има никакъв Брекзит. Удобно се сочат някакви други за виновни.
Правилно... Колко може да вреди политиката! Той си се бореше за нов мандат, но заигра опасна игра, а сега и зачезна.
За мен Обединеното кралство няма да е повече същото. С нов рефендум и оставане, ще има дълбока политическа криза. При напускане- опасност от шотландски референдуми и тн. Много неясноти заради четиригодишното мислене на политиците да се вкопчат във властта! Голяма тръпка ще да е....

# 3 146
За Лондон поне знам, че големите фирми се подготвят поне от година за това.

Те не се ли изнесоха оттам вече? Гледах по телевизията за това какво става с наемите и цените на офис помещенията в Париж именно заради преместване на много голяма част от фирмите от Лондон там. HSBC само преместиха 1000 работни места преди година. Лойдс отидоха в Белгия и още много други в други страни. Даже много местни големи и малки фирми правели клонове и складове в други страни от ЕС за да омекотят удара.

https://www.google.com/amp/s/amp.independent.ie/world-news/compa … 709089.html 

https://readyforbrexit.co.uk/the-list-of-companies-setting-up-hq … -of-brexit-grows/

# 3 147
  • София
Не става дума за пълно изнасяне, а по-скоро за изнесени/буферни офиси.
Факт е, че в Ситито са доста предпазливи към момента и наемат служители с до 50% по-ниско възнаграждение в сравнение отпреди година и половина две (за първа работа ми е инфото).

# 3 148
Не става дума за пълно изнасяне, а по-скоро за изнесени/буферни офиси.
Факт е, че в Ситито са доста предпазливи към момента и наемат служители с до 50% по-ниско възнаграждение в сравнение отпреди година и половина две (за първа работа ми е инфото).

Това, че намират такива служители, само̀ по себе си е знак, че доста работни места са се изпарили.

# 3 149
  • София
Точно така. Освен това е знак, че не прогнозират растеж, предпазливи са и изчакват развитието на ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт