Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 104
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 1 260
И кво стана сега с бритишите? Ше излизат ли или ще играят пак като през втората световна. Обявяват война и лягат да спят... hahaha
 Хау типикъл. Но сега не сме 1939г. все пак... Mr. Green Проспали са доста време ми се струва и работят със стара база данни... Laughing
Хахаха, тъкмо днес четох една статия в Зюддойче, че британската реакция е като от 30-те години на миналия век.
Не им стиска да излязат уви, та очаквам да дадат пълен назад.

# 1 261
  • На село (близо до Лондон)
А по въпроса на какво ги е учила Меги Тачър немците не ми е много ясно, но не е било на демокрация, защото демокрация в Британия никога не е имало. Тя си е мислила само че ги учи на нещо, докато те са бачкали и са и затваряли индустрията... Mr. Green
Гери, виждам че си жена която обича шегите, пък може и да си подпийнала то си е ракийно време в България вече..наздраве! Страх ме е от мощна Германия, два пъти света във войни е запалвала, като се вземе много насериозно. Виж Бах го харесвам

Vapor и аз така го виждам

flambé
една (голяма) част от консерваторите още от 1975г нехаресват ЕС; те и затова късно се присъединяват към ЕС. Маги  Татчър, Джон Майджър и сега Давид Камерон все заради европейски  въпроси и заигравания падат.
Борис е от тази част на торите; дори сред лейбъра (партията на пролетариата) има много евроспектични, нали затова сега кабинета в сянка падна, лидера не е подкрепил кампанията за оставане в ЕС в пълно сърце Simple Smile.

А че ще излязат, ще излязат, но не и преди да има нов прейм-министър и да има споразумения, поне 2г ще отнеме. Само Великобритания може да реши кога ще задейства процеса; плащаме си тези прословути 350 мил. на седмица, явно можем да си го позволим, ЕС ще чака.

Последна редакция: пн, 27 юни 2016, 16:47 от GI

# 1 262
А по въпроса на какво ги е учила Меги Тачър немците не ми е много ясно, но не е било на демокрация, защото демокрация в Британия никога не е имало. Тя си е мислила само че ги учи на нещо, докато те са бачкали и са и затваряли индустрията... Mr. Green
Гери, виждам че си жена която обича шегите, пък може и да си подпийнала то си е ракийно време в България вече..наздраве! Страх ме е от мощна Германия, два пъти света във войни е запалвала, като се вземе много насериозно. Виж Бах го харесвам

Германия ако я има изобщо на картата няма как да не е мощна. Такава и е същността. Но завистта на останалите към нея в момента ще запали войната, а не Германия.
 Останалите и гледат в канчето, но не могат да работят ефективно като нея. Ами какво да направим по този въпрос ? Да ги бием и мразим немците ли? Че са технологично напред? Че ние не можем да се съревноваваме в една писта с тях? Вместо да се поучим от тях, ние ги мразим. Тази омраза ще ни затрие всъщност. И тази омраза беше водещата мотивация на Брекзита.

Омразата към успелия и търсене на изкупителна жертва за собствения провал.
 Англичаните в момента търсят виновен за собствения си неуспех и го търсят навън, защото ги е страх да го потърсят вътре в себе си. Неудобно е някак да се замислиш къде си сбъркал. Немците минаха през чистилището след ВСВ, а англичаните се рееха в облаците и сега ще паднат от там. Изведнъж... Mr. Green

Последна редакция: пн, 27 юни 2016, 16:47 от weissbier

# 1 263
Имам въпрос към момичетата от Англия bouquet.
Кога Борис Джонсън и част от консерваторите решиха да подкрепят Брекзита?

Веднага след като Камерън се върна от Брюксел на оная среща на която се договори за ограничителни условия  свързани с миграцията и други неща с ЕС(мисля,че беше на 16/02;преди която Дейвид идва на нашата граница и се срещна с Бойко и после отиде и в Чехия за да се договори и там за подкрепа на следващото заседание).

Очевидно приетите условия  не са били достатъчни за тях.....и са задействали план Б-Брекзит кампанията.
http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/boris-johnson-conf … dum-a6887596.html

Последна редакция: пн, 27 юни 2016, 16:50 от Zhani

# 1 264
И ако не се осъзнаят, че единствената алтернатива е федерация или супердържава, добро никой няма да види. САЩ никога нямаше да са това, което са, ако бяха 50 или колкото там са, самостоятелни държави.

Ето още подробности
https://www.24chasa.bg/novini/article/5607795

Веднага след като Камерън се върна от Брюксел на оная среща на която се договори за ограничителни условия  свързани с миграцията и други неща с ЕС(мисля,че беше на 16/02;преди която Дейвид идва на нашата граница ).
http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/boris-johnson-conf … dum-a6887596.html
Очевидно приетите условия  не са били достатъчни за тях.....и са задействали план Б-Брекзит кампанията.

Благодаря! Или се е взело решение да се изготви проект за промени. Wink

# 1 265
Замислих се има ли процедура, по която да се принуди държава да напусне? Не съм сигурна, но май ако всички единодушно го приемат или?

# 1 266
И кво стана сега с бритишите? Ше излизат ли или ще играят пак като през втората световна. Обявяват война и лягат да спят... hahaha
 Хау типикъл. Но сега не сме 1939г. все пак... Mr. Green Проспали са доста време ми се струва и работят със стара база данни... Laughing
Хахаха, тъкмо днес четох една статия в Зюддойче, че британската реакция е като от 30-те години на миналия век.

Сега прочетох това. Ами да! И аз го казах. Те така обявяват Втората световна. Обявяват я и оставят Полша и Франция да бъде превзета от Хитлер. Реално не правят нищо.
Само че сега всъщност не е същото. Времената се смениха, другари англичани.

И друга аналогия може да се направи.  Хитлер е обвинявал евреите за всички неуспехи на Германия. Фарадж и Борис обвиняват ЕС и в частност българските и румънски емигранти за неуспехите на Обединеното кралство. Този път, по който са тръгнали вече е вървян и е ясно накъде води. Трънлив е и нищо добро не ги чака англичаните...

# 1 267
flambe, не съм от Англия, но eдна група / Conservatives for Britain/ го обяви през октомври миналата година /в зависимост от изхода от преговорите/  и повече или по-малко около февруари се определиха и останалите, включително Джонсън - той май от последните.

# 1 268
И ако не се осъзнаят, че единствената алтернатива е федерация или супердържава, добро никой няма да види. САЩ никога нямаше да са това, което са, ако бяха 50 или колкото там са, самостоятелни държави.

Ето още подробности
https://www.24chasa.bg/novini/article/5607795

Ха, а така.  bouquetФламбе.

Политически ЕС трябва да става все по-интегриран, но интеграцията трябва да става по желание и според възможностите, се посочва в него.

На практика това означава, че ще се засилят процесите на разделяне на ЕС на център и периферия или на съюз на две скорости. Като двете му части няма да се делят на бедни и богати, а на напълно интегрирани и нежелаещи пълна интеграция.

Според информация на „Франкфуртер алгемайне цайтунг” двете страни са си поделили основните задачи в общността, като това ще направи бъдещия ЕС още по-силно френско-германски.

Ами няма как да стане иначе. Най - много пари дават.

# 1 269
Да, точно така е, Гери.

Ето я статията, ако на някого му е интересно
http://www.sueddeutsche.de/politik/brexit-referendum-voller-angs … _campaign=Private

# 1 270
  • На село (близо до Лондон)
Германия ако я има изобщо на картата няма как да не е мощна. Такава и е същността. Но завистта на останалите към нея в момента ще запали войната, а не Германия.

Германия е 4-та икономика в света, Великобритания е петата (за сега но сигурно ще падне). Но за омраза едва ли; по скоро недоверие все пак войната беше само преди 60г... един народ трудно се променя за 1-2 поколения.

# 1 271
Замислих се има ли процедура, по която да се принуди държава да напусне? Не съм сигурна, но май ако всички единодушно го приемат или?

Никой не може да ги принуди. Трябва да чакат англичаните да си заявят намеренията.

# 1 272

Германия е 4-та икономика в света, Великобритания е петата (за сега но сигурно ще падне).

Отдавна англичаните усещат че отслабват и са неконкурентни спрямо Германия. Първо закриха автомобилната си индустрия. БМВ купи Ролса. После немски фирми една по една навлязоха на технологичния им пазар и ги изместиха почти на 100%. Сименс взе поръчката за скоростните им влакове, защото англичаните не са в състояние да си направят сами. Остана им само Ситито. Добре. Но Дойче борсе май купи скоро Лондонската борса. Това си беше пълен провал. Лека полека финансовите услуги заминаваха към Франкфурт.
 Това ги вбесява англичаните. Те са свикнали да са първи, да са велики, да са единствени. Те не приемат да свирят втора цигулка и затова излезе Борис и посочи българите за виновници. Българите отидоха на острова и изядоха пастите. Ние играем същата роля, която евреите играха в Хитрелистка Германия-ролята на изкупителната жертва.
Защото е някак срамно да посочиш Германия за виновник. В какво по-точно е виновна Германия? Че е силна защото работи добре ли?

Пълна излагация е този Брекзит. И признак на безсилие...и залитане към национализма с една ужасна и отвратителна реторика.
Борис Джонсън и Фарадж лъжат хората безогледно само с цел да седнат на власт в Британия...

# 1 273
Не, защото ще те набие, а защото сам вече никой не може. И ако не се осъзнаят, че единствената алтернатива е федерация или супердържава, добро никой няма да види.

Личното ми мнение напълно съвпада с твоето. Но едно е "няма да види добро, защото сам вече никой не може и обективните събития ще им го покажат, ако мислят друго", друго е "няма да види добро, защото ще се постараем да го съсипем, та дано се осъзнае и не дава лош пример на другите". Малко се получава, който не е с нас, е против нас. Без средно положение за онези, които първо са искали да са с нас, а после са размислили.

# 1 274

Никой не може да ги принуди. Трябва да чакат англичаните да си заявят намеренията.
Да, прочетох и аз. Всъщност предвиденият вариант е спиране на някои права като член, но запазване на задълженията.

Общи условия

Активация на акаунт