Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 077
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 1 320
"няма да види добро, защото ще се постараем да го съсипем, та дано се осъзнае и не дава лош пример на другите". Малко се получава, който не е с нас, е против нас. Без средно положение за онези, които първо са искали да са с нас, а после са размислили.

Аз не виждам никъде основания да приписваш подобно отношение на ЕС към Англия. Даже Меркел каза, че не е нужно никой да се държи гадно в случая.

Сигурна съм, че ЕС ще работи за честно споразумение с Англия.

По отношение на атаките - да, днес гледах снимки на едни брошури, дето били разлепили някъде си - "Вървете си вкъщи, полски паразити" или нещо такова. Като цяло, изглежда е имали бум на такива случки тия дни.

# 1 321
  • На село (близо до Лондон)
Аз живея в градче в периферията на Лондон. Малките ми деца ходят в католическо училище, където имат много съученици с родители от полски, немски и френски произход. Не е имало проблеми досега.

Помня след атаките над Америка и после в Лондон имаше период на омраза от такива крайни елементи към мюсюлмани, полицията арестува и наказа, после се успокоиха.

# 1 322

По отношение на атаките - да, днес гледах снимки на едни брошури, дето били разлепили някъде си - "Вървете си вкъщи, полски паразити" или нещо такова. Като цяло, изглежда е имали бум на такива случки тия дни.
Това не мога да го подмина равнодушно ..
Поляците ли са паразитите , а истинските паразити кога ще изгонят ...

# 1 323
"няма да види добро, защото ще се постараем да го съсипем, та дано се осъзнае и не дава лош пример на другите". Малко се получава, който не е с нас, е против нас. Без средно положение за онези, които първо са искали да са с нас, а после са размислили.

Аз не виждам никъде основания да приписваш подобно отношение на ЕС към Англия. Даже Меркел каза, че не е нужно никой да се държи гадно в случая.

Не знам- който каквото и да говори, ще си проличи накрая. Щайнмайер също призова "да не отмъщават" на Британия за вота й, значи му е минала през ума подобна мисъл. Засега имаме само пример за поведение към Гърция.

Шойбле всъщност казваше, че при Брекзит няма да има норвежки вариант за Британия, което беше доста отмъстителен жест, но нищо чудно само да ги е плашил. Всичко е  догадки.

# 1 324
Не знам- който каквото и да говори, ще си проличи накрая. Щайнмайер също призова "да не отмъщават" на Британия за вота й, значи му е минала през ума подобна мисъл. Засега имаме само пример за поведение към Гърция.

Случаят с Гърция беше съвсем различен. Не мисля, че се предполага при всеки проблем да е едно и също отношението.

# 1 325

Случаят с Гърция беше съвсем различен. Не мисля, че се предполага при всеки проблем да е едно и също отношението.

Да,  отношението неизбежно е според силата на противната страна, но е интересно каква ще е общата тенденция.

# 1 326
  • оттам, откъдето започва България
Не съм представителна извадка / живея в малко населено място, няма чужденци/, но единствено комшията в шеговит тон ме пита "ще се разделяме ли?", на което отговорих - "смятате да напускате Англия ли?" и се смяхме - това беше. Детето не е имало никакви проблеми в училище.
Аз говоря за малко градче, уж с повечето стари хора, но явно има млади, които са надъхани от пропагандата.

# 1 327
Да,  отношението неизбежно е според силата на противната страна, но е интересно каква ще е общата тенденция.

Разбирам защо те нарекоха "демагог" вчера.

# 1 328
Да,  отношението неизбежно е според силата на противната страна, но е интересно каква ще е общата тенденция.

Разбирам защо те нарекоха "демагог" вчера.

Joy Joy Joy

Нели,искам да кажа, че след като приемаш позитивите на ЕС в в продължение на 40 години,може би е редно да приемаш и негативите (реални или въображаеми), а не да искаш специални условия за теб,които в голямата си част дори ти бяха дадени. Защото не си нито най-голям,нито най -силен, а и да си, всеки съюз изисква компромиси. Но това е вече в миналото,  Peace Сега чакаме да си задействат процедурата и това е.

Между другото, голяма част от БВП на ОК е от финансови услуги,които със срива на борсите ще се свиват като обеми (борсите пак са надолу, а две от най-големите ОК банки са спрени тази сутрин от търговия заради твърде рязък спад на акциите им), което ще се отрази на техните резултати. В този смисъл не само ЕС и САЩ имат интерес от бързо ликвидиране на несигурността, а и самите ОК.

Последна редакция: пн, 27 юни 2016, 20:44 от Анонимен

# 1 329
didka pitka  Hug

# 1 330
  • София

Шойбле всъщност казваше, че при Брекзит няма да има норвежки вариант за Британия, което беше доста отмъстителен жест, но нищо чудно само да ги е плашил. Всичко е  догадки.

Aнгличаните не могат да си позволят норвежки вариант, дори да им предложат, защото са мн бедни.
Норвегия плаща скъпо и прескъпо за статута си.

# 1 331
  • MI
А, стигнахте до моя извод, че е важно да има производство, а не само услуги за да е стабилна и силна страната.  Laughing Кой ми се смя като го писах миналата година, ммМ?

# 1 332
.

Последна редакция: пн, 27 юни 2016, 21:13 от Zhani

# 1 333
  • постоянно
Само едно не разбрах аз. Колко викате, плащат британците на седмица?  Joy
Не мога да повярвам как са се вързали преумните британци на толкова плоска пропаганда! Евала, матираха политиците си без да са го искали. Дали и по техните форуми вият така отчаяно. Ние сме богаааатииии, ние сме сииилнии, ние сме умнииии, ние пкащаме, а вие ядееетеее!
Хубаво де, разбрахме вече. Защо ли обаче никой не иска да стартира процедурата?
Защото тези неща не стават за 5 минути. Референдума беше едва в четвъртък вие за 4 дена искате да са излезли вече ха ха ха 😂
Защо не разбра колко плащат на седмица,  да ти кажа пак -350 млн от които обратно вземат 100млн Ок? 😁

# 1 334
  • постоянно
 Да, автомобилната индустрия имаше своите проблеми,  но това бе повече в резултат на това,  че бяха лошо стопанисвани и не бяха чували за" budgeting " Не може да имаш 20 годишни общи работници на по 30 хиляди паунда на година,  когато мин заработка на час беше £3.50-£4.00 на час.  Да,  някои фалираха като Rover,  други преместиха производство в Индия.  Сега тази индустрия е Ок и печеливша - Aston Martin,  Land Rover строят нови заводи в ЮК,  отварят хиляди работни места...
Англичаните затегнаха коланите при последната рецесия,  ще ги затегнат и сега и ще успеят.  

Последна редакция: пн, 27 юни 2016, 22:47 от her_76

Общи условия

Активация на акаунт