Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 113
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 1 335
Да,  отношението неизбежно е според силата на противната страна, но е интересно каква ще е общата тенденция.

Разбирам защо те нарекоха "демагог" вчера.

Вероятно защото имах различно мнение за гръцката криза и не се възхитих от изхода й. Може би е нормално да имам различен поглед и за Брекзита. Изобщо всеки тълкува  събитията и последствията им през собствения си мироглед.

# 1 336
Вероятно защото имах различно мнение за гръцката криза и не се възхитих от изхода й. Може би е нормално да имам различен поглед и за Брекзита. Изобщо всеки тълкува  събитията и последствията им през собствения си мироглед.

Разбира се, че нямам това предвид. Имам предвид, че избирателно намекваш, преувеличаваш или омаложаваш, интерпретираш изказвания - така че да пасват на тезата ти.

Не го правиш напрапчиво и агресивно, слава богу - но и друг път ми е правело впечатление.

Различно мнение е едно, да обвиняваш ЕС в тирания в случая с Англия е друго. Англичаните са си решили, аз не виждам някой да ги заплашва, камо ли да ги "бие". Имат всичко нужно, за да излязат - но не са готови да го направят.

Надявам се, че това поне е очевидно - че ЕС е готов да се раздели с Англия, но Англия към момента не изглежда готова да се раздели с ЕС.

# 1 337
А, стигнахте до моя извод, че е важно да има производство, а не само услуги за да е стабилна и силна страната.  Laughing Кой ми се смя като го писах миналата година, ммМ?

Не, бе Нели - може и без производство, но със сигурност не може с малоумни политици  Joy

А сериозно - за голяма икономика е необходимо да бъде балансирана. За малка това не важи най-малкото защото не можа да си го позволи в глобализирания свят. Затова и малките гледат да се присламчат към големите, за да бенефитват от техния баланс (на големите).  Между другото, затова са и съюзите, дори и между големите, за още по-балансирана обща икономика,

Но от Брекзита ще имат полза големите финансови центрове в континентална Европа - те до сега се чудеха как да изкопчат от Лондон позицията му, сега вотът направо им даде възможността на тепсия с бяла лентичка по края.

Последна редакция: пн, 27 юни 2016, 21:50 от Анонимен

# 1 338
Различно мнение е едно, да обвиняваш ЕС в тирания в случая с Англия е друго. Англичаните са си решили, аз не виждам някой да ги заплашва, камо ли да ги "бие".

Не знам какво те наведе на мисълта, че "обвинявам ЕС в тирания в случая с Англия", освен собственият ти прочит. Просто изказах предположение, че и този път ще се постараят да ги превърнат в пример за назидание, вероятно с по-голямо внимание, защото Англия не е Гърция. Това е моето предположение, без да е обвинение.

# 1 339
Вейпър винаги е забележително безпристрастна и обективна. Понякога се затруднявам да разчета емоционалното й отношение към  анализираната от нея ситуация. Респект, дето се казва. Тя не се занимава с демагогия- поради друга причина някои се чувстват глупави в нейно присъствие

# 1 340

Но от Брекзита ще имат полза големите финансови центрове в континентална Европа - те до сега се чудеха как да изкопчат от Лондон позицията му, сега вотът направо им даде възможността на тепсия с бяла лентичка по края.
Именно.

# 1 341
Не знам какво те наведе на мисълта, че "обвинявам ЕС в тирания в случая с Англия"...

Например описанието на ЕС като някой, който "демонстрира че "показно ще те набие", ако решиш да я напуснеш или проявиш друг вид инициатива."

Кой точно кога е бил набит?

И напомням, че Гърция не искаше да напуска ЕС. Искаше да остане, но да й бъде давано без край срещу нищо (по възможност).

И не ЕС, а самите европейски граждани не бяха особено ок. Всъщност политиците от ЕС й направиха услуга като не направиха референдуми "да изгоним ли Гърция от ЕС или да й дадем още заеми".

Така че Гърция измъкна от ЕС повече, отколкото заслужаваше и не виждам как точно някой я е превърнал в пример за назидание.

Второ, ситуацията с Англия е коренно различна и - пак повтарям - не виждам никой да се държи зле с нея или да я заплашва с нещо.

Защо пък да не предположим, че ЕС ще се държи прагматично и добронамерено - както впрочем обикновено прави. Вместо да прекарваме времето си да намекваме и внушаваме какъв тиран е - като гледаме да избягваме думата все пак...

# 1 342
Да това е лошо, че държавата е разделена тай като беше много близък вот-а. Имало е ксенофобски и расистки атаки, специално срещу полски център в Лондон.
Полицията трябва да се задейства за да ги спре. Страстите ще се уталожат скоро; всяко чудо за 3 дни
Така се е почнало и в Германия  миналия век. Първо по малко...
 Както Хитлер си е търсил изкупителната жертва, така правят Борис и Фарадж.

# 1 343
  • София
Да това е лошо, че държавата е разделена тай като беше много близък вот-а. Имало е ксенофобски и расистки атаки, специално срещу полски център в Лондон.
Полицията трябва да се задейства за да ги спре. Страстите ще се уталожат скоро; всяко чудо за 3 дни
Така се е почнало и в Германия  миналия век. Първо по малко...
 Както Хитлер си е търсил изкупителната жертва, така правят Борис и Фарадж.

Досега се въздържах да го напиша, защото звучи крайно и страшно, но сутринта след Брекзита мъжът ми каза относно събитията: Пиянството на един народ ... Така се е родил фашизмът. Аз му се изсмях, казах му, че такива работи днес не могат да се случат. Обаче сега като чета, че има хора, които гонят и тормозят чужденците /а някои сигурно са с документи за постоянно пребиваване/, си мисля, че няма нищо невъзможно на този свят вече.
А иначе според мен всички политици от ЕС трябва да спрат да говорят за Брекзита и да дадат пълен игнор на Кралството. Нека се киснат в собствен сос! То човек каквото сам си направи, никой не може да му го направи!
Да уточня, че не ми пука дали ОК е в ЕС или не. Никога не съм мислила да емигрирам там, ако пък ми искат виза, за да ходя на екскурзия хич няма да се наредя на опашка пред посолството им. Има много места по света, където мога да вляза без виза. Само дето курса на паунда много ме вълнува и ми пречи, че е толкова нестабилен в момента. Пречи ми на работата, ама това е бял кахър.

# 1 344
jp , нещо не те разбрах....ЕС бил направил услуга на Гърция, че не я бил изгонил. Без майтап? И как точно би могъл да я изгони, че само доброто сърце на еврочиновниците е спряло тоз прииждащ апокалипсис? Никак. Ама приказка да става и да се коват опорни точки за добричкия ЕС . И не, изобщо не притискат ЮК, той Юнкер така си дрънка, все едно у бг-мама пише личното си мнение. Па и Шойбле казал какво щяли да отрежат в споразуменията с ЮК, па и нам какви си езикочесания, а де юре и де факто Великобритания е член на ЕС и може да напусне, може и да не напусне. Ако реши да не напусне, Юнкер ще си посипе главата с пепел ли?

# 1 345
  • На село (близо до Лондон)
За Англия е лошо икономически че излиза от ЕС; за съюза е лошо. Незнам това защо никои не го признава тук.
ЮК е вторият по големина нет давател в ЕС. Сега или ще се свирят държавите и предвидените проекти или Германия, Франция, Италия ще трябва да наливат още пари.
Англичаните са една доста толерантна нация, с векове приемаща имигранти и успешно интегриращи се. Но има едно недоволство, дали изкуствено насъдено от политиците или идващо от хората, към огромния брой към 2 милиона поляци които дойдоха тук; работят но не се интегрират.

# 1 346
  • София
Гърците предимно получават, те са на хранилката на ЕС. Още с приемането по политически причини и това, че са външна граница на ЕС. не за пръв път се случва това с бюджета, заемите и т.н.

# 1 347
jp , нещо не те разбрах....ЕС бил направил услуга на Гърция, че не я бил изгонил. Без майтап? И как точно би могъл да я изгони, че само доброто сърце на еврочиновниците е спряло тоз прииждащ апокалипсис? Никак. Ама приказка да става и да се коват опорни точки за добричкия ЕС . И не, изобщо не притискат ЮК, той Юнкер така си дрънка, все едно у бг-мама пише личното си мнение. Па и Шойбле казал какво щяли да отрежат в споразуменията с ЮК, па и нам какви си езикочесания, а де юре и де факто Великобритания е член на ЕС и може да напусне, може и да не напусне. Ако реши да не напусне, Юнкер ще си посипе главата с пепел ли?

Ами не може да има състояние "полубременна". ЮК няма как да е хем вътре хем вън. Ще трябва да се изправи лице в лице с избора си..в един момент.

# 1 348
те са си вътре- чл. 50 не се задейства с референдум.

# 1 349
те са си вътре- чл. 50 не се задейства с референдум.
Ами да чакат тогава, докато всички си обменят лирите в евро. Няма лошо, щом са "отворени"

Общи условия

Активация на акаунт