Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 890
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 205
Някой ако още си мисли,че в Лондон живеят само англичани е в голяма грешка...75% от населението е с чужд произход-пакистанци,индийци,араби,нигерийци,карибци,евреи,азиатци,европейци и какви ли не още.Англичаните масово се изселват в прованса или в чужбина.Те и за това там си избраха кмет мюсулманин от една голяма общност каквато е пакистанската.Същото е и с другите големи градове-Бирмингам,Манчестър,Ливърпул и други....В Лондон има и хора на големия бизнес,от други страни свързани с европейски компании ....както и източноевропейци дошли в последните години..
То и за това резултата от референдума там е такъв-за оставане в ЕС.

Други са настроенията и резултатите в провинцията- за напускане....
Нещо не маловажно-англичаните не са живяли нито във фашистки ,нито при комунистически тоталитарни режими и диктатури години/поколения наред.Да не забравяме и силния дух на протестантизма навремето,станал и официална религия в страната,дал влияние върху  правото, трудово-правните отношение,отмяна на робството и какво ли още не в живота на държавата и империята като цяло...При тях чувството за свобода и лично достойнство,както и свободния избор са нещата ,които наистина правят впечатление и се набиват на очи.

Последна редакция: пн, 04 юли 2016, 13:10 от Zhani

# 2 206
Еха, какъв анализ на интерсекцията между турската теленовела (имате дълбоки познания в нейното съдържание, Baxy1. Как така ги изучихте, говорите ли турски? ) и мюсюлманската идентичност.   Laughing
Може ли някой да ми обясни значението на "либерастия"? Няколко пъти вече го чета, няма го в тълковния речник, а разни жаргонни речници дават противоречиви тълкования.

По темата,
ето една кратка статия за ефекта на Брекзит върху финансирането на някои научни области
http://thetab.com/uk/2016/06/27/subjects-going-hit-hardest-brexit-4596

Бившият редактор на Sun също съжалява за Брекзит след като адвокатстваше за него
http://www.theguardian.com/politics/2016/jun/27/eu-referendum-ke … ers-remorse#img-1

От преди минути. Фараж подава оставка като лидер на UKIP. Това е най-тъжната "победа" на политическа кампания в британската история.

Последна редакция: пн, 04 юли 2016, 12:18 от mekosta

# 2 207
Wow много се впечатлих от анонса за турските сериали.Виждала съм нацупени мъжки муцуни с огромни мустаци и угрижени женски лица с рунтави вежди,сълзлив гласец:''майко,како..''само докато сменям каналите.А то отвличания,семейни скандали и магии,колко съм изпуснала. hahahaТурските сватби описани по-горе са такива на живо в Германия.И после ги качват гордо в мрежата. Mr. Greenдушички златни.

# 2 208
Фараж е подал оставка.

# 2 209
Фараж е подал оставка.

Естествено, то беше очаквано. С популизъм и празни лозунги няма как да се справи с реалността на това, което създаде - огромно количество закони, регулации, уредби, които трябва да се скъсат и пренапишат за две години, всички неяснотии по бюджета и от къде ще заменят финансирането от ЕС фондове, проблемът с британците в Европа, европейците в ОК, протести, реалността, че няма как да се ползват от привилегиите на ЕС без задълженията, както обещаха на хората, недовлството на бизнеса, рухването на паунда, лобирането на Франция финансовото сити да се премести в Париж, изненадата, че Азия няма интерес от инвестрине в ОК извън ЕС, за което ги предупреди дори Шинзо Абе, шотландския референдум, потенциално събуждане на размирици в Северна Ирландия...
Интересно е как ще се измъкват.  Laughing
Но поне политическите кариери на тези, които оркестрираха целия цирк са в гроба. Ще бъдат забавни фигури в историята.

# 2 210
А оставки в Брюксел има ли? Никой ли в ЕК и ЕП няма да поеме отговорност защо така гласуваха британците?

# 2 211
Фараж е подал оставка.

Естествено, то беше очаквано. С популизъм и празни лозунги няма как да се справи с реалността на това, което създаде - огромно количество закони, регулации, уредби, които трябва да се скъсат и пренапишат за две години, всички неяснотии по бюджета и от къде ще заменят финансирането от ЕС фондове, проблемът с британците в Европа, европейците в ОК, протести, реалността, че няма как да се ползват от привилегиите на ЕС без задълженията, както обещаха на хората, недовлството на бизнеса, рухването на паунда, лобирането на Франция финансовото сити да се премести в Париж, изненадата, че Азия няма интерес от инвестрине в ОК извън ЕС, за което ги предупреди дори Шинзо Абе, шотландския референдум, потенциално събуждане на размирици в Северна Ирландия...
Интересно е как ще се измъкват.  Laughing
Но поне политическите кариери на тези, които оркестрираха целия цирк са в гроба. Ще бъдат забавни фигури в историята.

mekosta +100

Дала си си труда да обобщиш част от предстоящите административни, политически, социални, дипломатически и т.н. проблеми пред ОК.  Peace Без да говорим за икономическите, които са следствие от смесицата на дотук изброените.

Фараж ме изненада - явно е по-умен, откокото изглеждаше с това лице на ухилена зелка, щом е тръгнал да се спасява навреме.

За Джонсън пишеше, че е подал оствка, защото плановете му се прецакали - разчитал е да загубят с малко, да продължи Камерън с политиката на остерити (която просто в момента няма алтернатива), да се подгреят още духовете на обеднелите региони, като им каже "видяхте ли, ако бяхме излезли от ЕС, досега ехеййй..."  и да вземе властта на следващите избори. Резулатът от референдума предизвика фатална засечка в плана, а сър и лейди Макбет на 21-ви век го довършиха.    

# 2 212
То да беше само в Холандия така(нямам предвид манджите),иди-дойди.Ами то цял континент следва малоумна,утопична мулти-култи политика.Самата Меркел един път е ЗА,друг път каже:''мулти-култи е провал'',после пак се извърти ''за''.Накрая колкото и да се върти,г.за и все отзад. CrazyЧудя се широкоскроените как винаги вярват и не се ли усъмняват в думите на политиците,или просто са лишени от здрав разум?Стадното чувство ли наделява?Изглежда,да.

Цитатът на Меркел сигурно ще остане най-неразбрания на 21-ви век.
От Шпигел.
Der Ansatz für Multikulti ist gescheitert, absolut gescheitert!", sagte Kanzlerin Angela Merkel auf dem Deutschlandtag der Jungen Union (JU) in Potsdam. Man müsse Migranten nicht nur fördern, sondern auch fordern. Dieses Fordern sei in der Vergangenheit zu kurz gekommen. Nach Bundespräsident Christian Wulff bezeichnete aber auch die Kanzlerin den Islam als einen Teil Deutschlands: "Das sieht man nicht nur am Fußballspieler Özil."

Казва

1. Мултикулти не е провал, а подходът ни към мултикулти е провал.
2. Виж следващото изречение от изявлението и - Не само трябва да промотираме миграция, но и да я да повикаме. В миналото този вик се е оказвал недостатъчен.
Говори в контекст как в последните години повече хора напускат Германия, отколкото пристигат и друг цитат от нея в същия ден е "когато е възможно, трябва да направим всичко възможно, за да смъкнем пречките за влизане на тези, които издърпват страната ни напред".
Изявлението е с цел да каже, че трябва да има повече програми за интеграция, да се помогне на хората да бъдат част от обществото, да научат немски и т.н. Провал, за нея, е да очакваме, че може да дойдат бежанци и големи имигрантски групи и просто така, без помощ в интеграцията и от самосебе си, да станат част от немското, а не паралелно общество.
В интервю тогава даде за пример Канада, където се предлага безплатно обучение на английски и френски език за имигранти и натурализирани граждани, има цяла инфраструктура, която да им помага да се интегрират и т.н.
Не съм сигурно, че това, което ти разбираш под мултикулти е провал е същото (а и е неправилен цитат. ПОДХОДЪТ е провал)

lu_lu в Лондон кой е поел отговорност? Борис се отказва да се кандидатира за лидер, защото той е много щастлив и доволен от това, което е постигнал, но други са по-квалифицирани да се справят с ролята на МП. Фараж подава оставка, защото "I have done my bit...my aim was free Britain"  постигнал е целта си и мечтата си, постигнал е свободна Британия, е, сега нека някой друг да се справя с последиците.
Никой никаква отговорност не поема, просто великодушно дават възможност на други политици да се изяват на гръб на победата, която извоюваха.  Laughing Добри хора!

Фараж ме изненада - явно е по-умен, откокото изглеждаше с това лице на ухилена зелка, щом е тръгнал да се спасява навреме.

Факт, не е никак глупав, дори е отличен манипулатор, а за това си се иска интелект! Обаче UKIP ще си изкара мандата в Европейския Парламент  Laughing

Последна редакция: пн, 04 юли 2016, 14:16 от mekosta

# 2 213
А оставки в Брюксел има ли? Никой ли в ЕК и ЕП няма да поеме отговорност защо така гласуваха британците?

Че те самите лидери на лийв кампанията бягат от отговорност! Нормалната политическа логика е да празнуват 1 ден, да си поискат обратно страната от гадния съюз на следващия ден, като задействат чл. 50, и от ден 3-ти да запретнат ръкави начело на правителството да градят новата свободна Британия. А те един по един се измъкват по терлици.

Защо, според теб, от всички топ лийвъри само Гоув още търси място в управлението, при това е почти сигурно,, че ще изгуби от Мей?

Ще ми се да го изненадат и изберат за Прайм  Mr. Green

Между другото, според мен в Брюксел заслужават по-скоро поздравления, че британците гласуваха така Wink Сега поне съюзът има шанс да се реформира и укрепи. Дали ще го използва, не знам. Но един обратен резултат залага бомба за след 4 години, когато щеше да е още по-трудно да се запази.

Факт, не е никак глупав, дори е отличен манипулатор, а за това си се иска интелект! Обаче UKIP ще си изкара мандата в Европейския Парламент  Laughing

Впечатлена съм от отдадеността на UKIP  на европейската идея и най-вече на заплатата в евро  Mr. Green  И като сметнеш по текущия курс на лирата, ехее...

Последна редакция: пн, 04 юли 2016, 14:19 от Анонимен

# 2 214
Фараж е подал оставка.
Естествено, то беше очаквано. С популизъм и празни лозунги няма как да се справи с реалността на това, което създаде..............
той е подал оставка, не защото мисли, че се е провалил, а напротив - твърди, че си е изпълнил задачата и е постигнал целта си - ( http://uk.reuters.com/article/us-britain-eu-farage-idUKKCN0ZK0RH ) ...The leader of Britain's insurgent right-wing populist UK Independence Party said on Monday he was stepping down after realising his ambition to win a vote for Britain to leave the EU, punching another hole in the country's chaotic politic ... ..."I have never been, and I have never wanted to be, a career politician. My aim in being in politics was to get Britain out of the European Union," Farage told reporters.

"During the referendum campaign, I said 'I want my country back'. What I'm saying today, is, 'I want my life back,' and it begins right now."...

# 2 215
Фараж е подал оставка.
Естествено, то беше очаквано. С популизъм и празни лозунги няма как да се справи с реалността на това, което създаде..............
той е подал оставка, не защото мисли, че се е провалил, а напротив - твърди, че си е изпълнил задачата и е постигнал целта си - ( http://uk.reuters.com/article/us-britain-eu-farage-idUKKCN0ZK0RH ) ...The leader of Britain's insurgent right-wing populist UK Independence Party said on Monday he was stepping down after realising his ambition to win a vote for Britain to leave the EU, punching another hole in the country's chaotic politic ... ..."I have never been, and I have never wanted to be, a career politician. My aim in being in politics was to get Britain out of the European Union," Farage told reporters.

"During the referendum campaign, I said 'I want my country back'. What I'm saying today, is, 'I want my life back,' and it begins right now."...

Ъм, аз съм написала абсолютно същото...

# 2 216

А ти да не би да си очаквала да си я подаде с изявление "абе каква я свършихме, я да се омитам, докато е време"  Laughing 

Като е победил и е извоювал свободна Англия, на кого оставя изграждането на новата независима държава?  Щедро на другите...

"Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво говоря" Wink Щом има кой да слуша и да вярва, защо не?!

# 2 217

Като е победил и е извоювал свободна Англия, на кого оставя изграждането на новата независима държава?  Щедро на другите...

"Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво говоря" Wink Щом има кой да слуша и да вярва, защо не?!

Цялата ситуация ми е като дежа ву от оставката на Бойко по време на протестите от преди няколко години.
И той така великодушно каза "давайте, щом искате да управлявате, нека опозицията да управлява, да покаже, от мен да мине, давам ви възможност..."  Laughing

Ама ето, ЮКИП са по-големи майстори, победители, че и великудишни, а и все пак ще си приберат заплатите до края на мандата от душманина-поробител.

# 2 218
  • MI
Оф, и в тази тема ще стане мазало така като гледам. Турски сериали, дюнери, мулти-култи и малко диви националисти за разкош. Май ще се изнасям скоро. Още повече, че новини няма (като изключим оставката с мотив "изпълних си целите") и не очаквам скоро да има. Всъщност вече не е дори във водещите новини брекзита, явно нищо няма да се промени и ще чакаме следващия повод за тема.

# 2 219
Оф, и в тази тема ще стане мазало така като гледам. Турски сериали, дюнери, мулти-култи и малко диви националисти за разкош. Май ще се изнасям скоро. Още повече, че новини няма (като изключим оставката с мотив "изпълних си целите") и не очаквам скоро да има. Всъщност вече не е дори във водещите новини брекзита, явно нищо няма да се промени и ще чакаме следващия повод за тема.

Подкрепям,
според мен новините ще са с Корбин и какво ще се случи с лейбъристите. Може преврат да има, вероятно още някакви оставки.
Октомври новия МП и до новата година нищо съществено няма да се случи по Брекзит.

Общи условия

Активация на акаунт