Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 930
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 220
  • MI
Според мен е умишлено протакане за да могат евентуално да договорят по-добри условия (чрез "неофициални" преговори). Предполагам че накрая ще е нещо нито риба, нито рак, хем излезли, хем част от пазара, но да видим ще позная ли. Така или иначе има доста време. Лошото е че не мисля и че някакви съществени реформи ще направят в ЕС и пак по някое време ще се стигне до сериозна криза, може би след година при изборите, но и за това трябва да почакаме. А опита ми досега показва, че като няма новини в тези теми настава скубане на коси и ритане по кокалчетата. Не, мерси, ще си го спестя този път. Явно и в темата за мигрантите им е доскучало, та ще се прехвърли тук боя.  Crossing Arms

# 2 221
Цялата ситуация ми е като дежа ву от оставката на Бойко по време на протестите от преди няколко години.
И той така великодушно каза "давайте, щом искате да управлявате, нека опозицията да управлява, да покаже, от мен да мине, давам ви възможност..."  Laughing

Ама ето, ЮКИП са по-големи майстори, победители, че и великудишни, а и все пак ще си приберат заплатите до края на мандата от душманина-поробител.

Не знам какви надежди са възлагани на ЮКИП за управление, но миналогодишните избори им донесоха 1 място в парламента /оттам и миналогодишната оставка на Фараж/.

А за лийвърите не знам, може би все пак има шанс Лийдсъм да оглави кабинета.

Всъщност вече не е дори във водещите новини брекзита, явно нищо няма да се промени и ще чакаме следващия повод за тема.

Всъщност, и Обама каза, че е излишно да има истерия около Брекзита - нали не се е разпаднало НАТО. Мисля, че реакцията му постави акцентите в ситуацията.

# 2 222

Не знам какви надежди са възлагани на ЮКИП за управление, но миналогодишните избори им донесоха 1 място в парламента /оттам и миналогодишната оставка на Фараж/.

Именно, заради малкото присъствие на ЮКИП в Парламента е абсурдно да останат и да поддържат цяла администрация от асистенти и помощници след като си изпълниха мисията. А Фараж доскоро държеше свои роднини в пейрола, а съпругата му с години беше съветник с издръжка от ЕП на Рей Финч от ЮКИП (на него, за да избегнат да декларират конфликт на интереси  Laughing ), през дълги периоди, в които изобщо не се е появяла в ЕП. То това да беше всичко, де. Фараж дори не се е и появявал на срещи на комисии, на които е член, че и председател.

# 2 223
Именно, заради малкото присъствие на ЮКИП в Парламента е абсурдно да останат и да поддържат цяла администрация от асистенти и помощници след като си изпълниха мисията.

В Парламента имат 1 място, в Европейския парламент всъщност са най-голямата английска партия.

# 2 224
Именно, заради малкото присъствие на ЮКИП в Парламента е абсурдно да останат и да поддържат цяла администрация от асистенти и помощници след като си изпълниха мисията.

В Парламента имат 1 място, в Европейския парламент всъщност са най-голямата английска партия.

Направила съм разлика между Пармалент и ЕП в поста. Чети. Laughing Казах, че заради ниското им представителство в Лондон, нямат никаква работа да се задържат в Брюксел. Мисията им в Брюксел беше изход, постигнаха я. В Лондон нямат никаква власт за преговори за изход с ЕС, така че освен ненужно да използват ресурси за администрация не правят нищо като остават в Брюксел.

# 2 225
  • MI
Всъщност, и Обама каза, че е излишно да има истерия около Брекзита - нали не се е разпаднало НАТО. Мисля, че реакцията му постави акцентите в ситуацията.
Ахаха, това съм го пропуснала. С две думи ни е върбал в първи клас. Толкова за нуждата от силен съюзник.

# 2 226
Моето скромно мнение е следното:

Въпреки, че от правна гледна точка все още не са стартирали процедурата (чл, 50), излизането на ОК от ЕС е неизбежно. Ако Шотландия и С. Ирландия се опитат да се отцепят, те ще трябва да водят сами преговори с ЕС. Няма как самият ЕС да толерира разкъсване на територията на ОК. Още по-малко това ще е толерирано от ОК. Кралицата им днес говореше пред парламента в Шотландия и призивът беше да се запази спокойствие и да мислят внимателно. За мен е малко вероятно наистина да се случи това разцепление, но явно в Лондон са притеснени.

Ситито вече е ударено и всъщност финансовата индустрия в Лондон е засегната най-много. Но ако се следят някои процеси по-рано, всъщност идеи за изтегляне от Лондон и Англия вече текат. HSBC още преди време беше обявила планове за преместване на централата си, после отмени тези планове, сега вероятно отново са на дневен ред. JPMorgan намалява броят на своите служители вече няколко години наред. Сега за финансовата сфера най-важни са въпросите за т.нар. passporting, защото ако една банка (или друга финансова институция) има лиценз в Лондон, то тя все едно има лиценз във всяка друга страна от ЕС. А това вероятно няма да е така в бъдеще. Другият елемент е clearingа на деривати с EUR, които в момента имат най-голям дял от целият ЕС. Но така или иначе Лондон вече загуби много от своя блясък. Несигурната политическа обстановка в момента само отежнява нещата.

В ЕС ще се опитат да стопират други страни да последват примерна на ОК. Не очаквам някакви реални структурни промени в самият ЕС. Сега ЕС наистина ще е зает да решава техните си политически проблеми, а ние както винаги ще сме си в периферията. Абсурдно би било България да успее да прокара проекти от стратегически интерес за нас.

Единствено ме притеснява това да не се засили още повече американското влияние в България. То е ясно сега кои от политиците са кукли на конци. Въпросът е техният брой да не нараства повече в България. Все пак ОК защитаваше и интересите на Америка в ЕС и е логично сега САЩ да се опитат да увеличат своето влияние чрез останалите страни, вкл. и България. Но много зависи и от президентските избори в САЩ.

ПП Дейвид Камерън ще напусне през Ноември месец. Тогава са и изборите в САЩ. Този тайминг е интересен също. Макар и изоборите в САЩ да са за президент, те са своеобразен референдум за нагласите на американското общество.

Последна редакция: пн, 04 юли 2016, 15:55 от Magdalena1978

# 2 227
Ахаха, това съм го пропуснала. С две думи ни е върбал в първи клас. Толкова за нуждата от силен съюзник.

Не те разбирам - Обама щеше да ни върне в първи клас, ако се скара на един от двамата или и на двамата участници в развода. Да не сме малки деца - "Моля, госпожо, те пък искат да си ходяяят!"  Shocked

ЕС, ако иска да има изобщо политическа тежест, трябва да си решава сам вътрешните проблеми. И да покаже, че може, а не че разчита някой друг да му решава проблемите. Съюзниците всеки си гледа интереса.  

# 2 228
Мисията им в Брюксел беше изход, постигнаха я. В Лондон нямат никаква власт за преговори за изход с ЕС, така че освен ненужно да използват ресурси за администрация не правят нищо като остават в Брюксел.

Честно казано, не знам каква роля биха могли да играят английските европарламентаристи като цяло в обсъждането на условията на изхода. Но преди да се задейства клаузата едва ли е разумно да се изтеглят от Европарламента? В Лондон ЮКИП няма власт за преговори, но в европарламента е немалка част от английското представителство. Малко е объркващо. доколкото е за пръв път.

# 2 229
  • MI

Не те разбирам - Обама щеше да ни върне в първи клас, ако се скара на един от двамата или и на двамата участници в развода. Да не сме малки деца - "Моля, госпожо, те пък искат да си ходяяят!"  Shocked

Е ти как си го представяш това, все пак е дипломат. И много дипломатично е посочил кои са му приоритетите, пък който има уши да чуе. Втората част не разбрах въобще каква връзка има, не съм очаквала да ни решава проблемите. Всъщност точно такава реакция очаквах, но той го е направил наистина елегантно.

# 2 230
Мисията им в Брюксел беше изход, постигнаха я. В Лондон нямат никаква власт за преговори за изход с ЕС, така че освен ненужно да използват ресурси за администрация не правят нищо като остават в Брюксел.

Честно казано, не знам каква роля биха могли да играят английските европарламентаристи като цяло в обсъждането на условията на изхода. Но преди да се задейства клаузата едва ли е разумно да се изтеглят от Европарламента? В Лондон ЮКИП няма власт за преговори, но в европарламента е немалка част от английското представителство. Малко е объркващо. доколкото е за пръв път.

Едва ли е разумно група, която няма никакъв интерес да участва в работата на ЕП да използва неговите ресурси? Каква работа ще свърши партия в ЕП, която искаше да бъде там с единствената цел да въздейства на вътрешната политика на държавата си и да използва трибуната за промотиране на напускане? Те никога не са имали активна роля в ЕП по който и да е друг въпрос, нямат и желание да имат такава. Техните представители са от най-неактивните членове на ЕП. Конкретно какво се очаква да свършат след като вече няма защо да рекламират Брекзит, а те не желаят да работят по общата политика на ЕС?

# 2 231
Какво да говорим просто. Голяма глупост сътвориха британците. Пакистан и Индия стават част от Евразийският съюз. Всеки гледа да се обедини, само Европа иска 'суверенитет'.

Не е евразийския, за това става въпрос
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%B0%D0%BD%D1%85%D0%B0%D0% … D1%82%D0%B2%D0%BE

Ми в ДИРа така го бяха озаглавили. Даже пуснах оригиналното заглавие в другата тема.

# 2 232
Едва ли е разумно група, която няма никакъв интерес да участва в работата на ЕП да използва неговите ресурси? Каква работа ще свърши партия в ЕП, която искаше да бъде там с единствената цел да въздейства на вътрешната политика на държавата си и да използва трибуната за промотиране на напускане?

И да въздейства отвътре на условията за напускане, ако не греша. Но как на практика става това, както казах, не ми е ясно. Всъщност на теория за ЮКИП точно сега става интересно да участват в работата на европарламента. Не съм им защитник, не харесвам Фараж, но има ли Великобритания интерес групата й в европарламента да намалее с близо една трета точно сега? Не че знам с какво биха могли да въздействат и изобщо дали.

# 2 233
Едва ли е разумно група, която няма никакъв интерес да участва в работата на ЕП да използва неговите ресурси? Каква работа ще свърши партия в ЕП, която искаше да бъде там с единствената цел да въздейства на вътрешната политика на държавата си и да използва трибуната за промотиране на напускане?

И да въздейства отвътре на условията за напускане, ако не греша. Но как на практика става това, както казах, не ми е ясно. Всъщност на теория за ЮКИП точно сега става интересно да участват в работата на европарламента. Не съм им защитник, не харесвам Фараж, но има ли Великобритания интерес групата й в европарламента да намалее с близо една трета точно сега? Не че знам с какво биха могли да въздействат и изобщо дали.

Преговорите ще се водят от правителството на новия МП. Процедурата е от две стъпки: първо напускане, след това предоговаряне на нови взаимоотношения в срок от 2 год, в които оставят валидни старите условия. След напускане, британската група няма никакво участие в ЕП и няма как ЮКИП да въздейства вътрешно. Преди излизането, ОК има полза от оставането и работата на британските партии, които всъщност участват в комисиите на ЕС и работят по, поне засега, общата политика на ЕС и ОК. ЮКИП не желаят за участват в комисиите, на които са членове, приключи им едната мисия, т.е. вършат едно нищо на издръжка от данъкоплатците. Те нямат политика, програма, цели в общата работа на ЕС.

# 2 234
Е ти как си го представяш това, все пак е дипломат. И много дипломатично е посочил кои са му приоритетите, пък който има уши да чуе. Втората част не разбрах въобще каква връзка има, не съм очаквала да ни решава проблемите. Всъщност точно такава реакция очаквах, но той го е направил наистина елегантно.

Е, именно де.

Защо тогава написа, че ни е върнал в първи клас? И за силния съюзник - какво общо има това с реакцията на Обама, която е нормална и която ти си очаквала?

Никой от ЕС лидерите не е коментирал нещо различно, а и надали е очаквал друга реакция.

Общи условия

Активация на акаунт