Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 877
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 235
То да беше само в Холандия така(нямам предвид манджите),иди-дойди.Ами то цял континент следва малоумна,утопична мулти-култи политика.Самата Меркел един път е ЗА,друг път каже:''мулти-култи е провал'',после пак се извърти ''за''.Накрая колкото и да се върти,г.за и все отзад. CrazyЧудя се широкоскроените как винаги вярват и не се ли усъмняват в думите на политиците,или просто са лишени от здрав разум?Стадното чувство ли наделява?Изглежда,да.

Разбира се. Тя е политически принудена да се върти. То на нея лично едва ли са й присърце емигрантите, но според мен е с вързани ръце, по отношение на тях. Това, което обаче ще направят германците поетапно след години е да върнат емигрантите. Мога да се обзаложа.

# 2 236
След напускане, британската група няма никакво участие в ЕП и няма как ЮКИП да въздейства вътрешно. Преди излизането, ОК има полза от оставането и работата на британските партии, които всъщност участват в комисиите на ЕС и работят по, поне засега, общата политика на ЕС и ОК. ЮКИП не желаят за участват в комисиите, на които са членове, приключи им едната мисия, т.е. вършат едно нищо на издръжка от данъкоплатците. Те нямат политика, програма, цели в общата работа на ЕС.

След напускане е ясно. Преди напускане не ми е съвсем ясно, с оглед на това, че общата - поне засега -политика на ЕС и ОК вече би трябвало да е в посока възможно най-безболезнена за двете страни раздяла. Затова не мога да съдя така категорично, че оредяването е в полза на ОК.

# 2 237
То да беше само в Холандия така(нямам предвид манджите),иди-дойди.Ами то цял континент следва малоумна,утопична мулти-култи политика.Самата Меркел един път е ЗА,друг път каже:''мулти-култи е провал'',после пак се извърти ''за''.Накрая колкото и да се върти,г.за и все отзад. CrazyЧудя се широкоскроените как винаги вярват и не се ли усъмняват в думите на политиците,или просто са лишени от здрав разум?Стадното чувство ли наделява?Изглежда,да.

Разбира се. Тя е политически принудена да се върти. То на нея лично едва ли са й присърце емигрантите, но според мен е с вързани ръце, по отношение на тях. Това, което обаче ще направят германците поетапно след години е да върнат емигрантите. Мога да се обзаложа.

Май над 30% върнаха. Не съм сигурна съвсем , но нещо такова ми се мерна. Я им дадат пари, я нещо друго и.... айде на самолета и хоп-троп обратно .

# 2 238
........ има ли Великобритания интерес групата й в европарламента да намалее с близо една трета точно сега? ...
а защо да има интерес? Какво ще изгубят ако се изнесат от ЕП днес? Лирата така и така вече падна, по-надолу няма накъде или поне няма много накъде да пада. И да остане така, износът им дори може да се засили. Не вярвам на някой умник от ЕС да му хрумне идеята за мита с ГБ хахах. Е, губят вносителите в ГБ, най-много германците, затова и толкова страдат.

# 2 239
той е подал оставка, не защото мисли, че се е провалил, а напротив - твърди, че си е изпълнил задачата и е постигнал целта си - ( http://uk.reuters.com/article/us-britain-eu-farage-idUKKCN0ZK0RH ) ...The leader of Britain's insurgent right-wing populist UK Independence Party said on Monday he was stepping down after realising his ambition to win a vote for Britain to leave the EU, punching another hole in the country's chaotic politic ... ..."I have never been, and I have never wanted to be, a career politician. My aim in being in politics was to get Britain out of the European Union," Farage told reporters.

"During the referendum campaign, I said 'I want my country back'. What I'm saying today, is, 'I want my life back,' and it begins right now."...

А ти да не би да си очаквала да си я подаде с изявление "абе каква я свършихме, я да се омитам, докато е време"  Laughing 

Като е победил и е извоювал свободна Англия, на кого оставя изграждането на новата независима държава?  Щедро на другите...

"Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво говоря" Wink Щом има кой да слуша и да вярва, защо не?!

Точно. Това е абсолютно бягане от отговорност, хитро при това. Подава оставка, защото много добре знае какво очаква онзи нещастник, който се хване на хорото да е премиер след Брексит. Защо не се нагърби той? Освободил Англия, само това му била целта.

# 2 240

Точно. Това е абсолютно бягане от отговорност, хитро при това. Подава оставка, защото много добре знае какво очаква онзи нещастник, който се хване на хорото да е премиер след Брексит. Защо не се нагърби той? Освободил Англия, само това му била целта.

Сериозно ли някой е мислил, че със или без партийна оставка на Фараж има някакъв минимален шанс премиер да стане лидер на партия с 1 място в парламента?

# 2 241
След напускане, британската група няма никакво участие в ЕП и няма как ЮКИП да въздейства вътрешно. Преди излизането, ОК има полза от оставането и работата на британските партии, които всъщност участват в комисиите на ЕС и работят по, поне засега, общата политика на ЕС и ОК. ЮКИП не желаят за участват в комисиите, на които са членове, приключи им едната мисия, т.е. вършат едно нищо на издръжка от данъкоплатците. Те нямат политика, програма, цели в общата работа на ЕС.

След напускане е ясно. Преди напускане не ми е съвсем ясно, с оглед на това, че общата - поне засега -политика на ЕС и ОК вече би трябвало да е в посока възможно най-безболезнена за двете страни раздяла. Затова не мога да съдя така категорично, че оредяването е в полза на ОК.

Една възможна полза е да се намали шансът от замитане на референдума. Ако ЮКИП се изтеглят сега се създава обществено усещане, че е започнат процес по излизане от ЕС, бюрократи от Брюксел си отиват и така има политическо напрежение да се действа по окончателно излизане незабавно. Освен това, ако следващия МП се опита да прави Ю-търн по излизането, след вече изтеглена цяла група от ЕП, това ще бъде много по-трудно да се продаде на електората, защото вече имат изтеглени представители в европейските институции, ще се създаде усещане, че се действа по излизане след референдума, а след това се опитват да дават заден ход.

Политически оставката на Фараж и ненапускането на ЮКИП от ЕП са най-добрите решения за партията. Ако има Брекзит и той има положителни резултати за страната - ЮКИП са герои, предводители за свобода и т.н. Ако има Брекзит и той има негативни ефекти - ЮКИП са си свършили работата идеално, те са борци за свобода, а вината е на кабиета на МП и преговарящите, в които ЮКИП не участват. Ако се изтеглят и има негативни ефекти - те са част от виновниците. Оттук насетне е в техен интерес да правят нищо.

Последна редакция: пн, 04 юли 2016, 16:52 от mekosta

# 2 242

Сериозно ли някой е мислил, че със или без партийна оставка на Фараж има някакъв минимален шанс премиер да стане лидер на партия с 1 място в парламента?

Не става въпрос да стане премиер. Неясно съм го написала, признавам. Става въпрос за това, по какъв нахално популистки начин се измъква. За какво подава оставка? Да си беше останал на мястото, на което е в момента. Оставка се подава, когато си загубил кампания, а не като си победил. Борис като имаше шансове да стане премиер защо не стана, а се измъкна? Всички, които подкрепяха тази капмания на лийвърите се измъкнаха толкова нахално и нагло, че няма на къде. Това имам предвид.

# 2 243
  • MI
Е ти как си го представяш това, все пак е дипломат. И много дипломатично е посочил кои са му приоритетите, пък който има уши да чуе. Втората част не разбрах въобще каква връзка има, не съм очаквала да ни решава проблемите. Всъщност точно такава реакция очаквах, но той го е направил наистина елегантно.

Е, именно де.

Защо тогава написа, че ни е върнал в първи клас? И за силния съюзник - какво общо има това с реакцията на Обама, която е нормална и която ти си очаквала?

Никой от ЕС лидерите не е коментирал нещо различно, а и надали е очаквал друга реакция.
Попея, днес не съм в настроение за спорове. Казах го по повод на спора преди време тук дали щатите ги интересува повече НАТО и ОК като важна част от него или ЕС като силен партньор. Очевиден е отговорът мисля, няма смисъл да го тълкуваме в 10 поста. Да не говорим, че изказването може да се перифразира като не НАТО се разпада, какво ме интересува ЕС. Разбира се, това е волна интерпретация но не е далеч от общия смисъл.

# 2 244

Не, но може да работи за изграждане на смелата нова свободна британия също така самоотвержено, както за нейното освобождаване Wink Колкото и както може, скромно. Ама той - не. Че Гевара 2-ри номер  Laughing

# 2 245
Попея, днес не съм в настроение за спорове. Казах го по повод на спора преди време тук дали щатите ги интересува повече НАТО и ОК като важна част от него или ЕС като силен партньор. Очевиден е отговорът мисля, няма смисъл да го тълкуваме в 10 поста. Да не говорим, че изказването може да се перифразира като не НАТО се разпада, какво ме интересува ЕС. Разбира се, това е волна интерпретация но не е далеч от общия смисъл.

Дискусията не съм я чела, но ако така тълкувате Обама, според мен, сте в грешка. Защото НАТО съвсем не е застраховано от катаклизми и надали Обама е толкова глупав, че да не го знае. Но знае, че няма защо да всява паника сега, защото си тръгва след броени месеци. А доколото помня, Доналд Тръмп беше заявил, че НАТО е остаряла организация и има нужда от промени. Wink

И изобщо, Брекзитът е само генерална репетиция за щатските избори. Където се определя съдбата на света.

# 2 246
  • MI
Да бе да - Германия ще се озъби на САЩ в НАТО заради брекзит. Искам да го видя.  hahaha Ако кажат САЩ мир ще има в НАТО, искаш ли да се обзаложим, че ще има? Те ES се опитаха цялото ТТИП да прикрият (имам предвид тайните преговори и абсурдните условия за достъп до документа) за да угодят на САЩ, ти за един брекзит ли...

Иначе е ясно е че това което Обама говори ще е в сила само ако спечели Клинтън. Ако е Тръмп не вярвам някой от вас да е в състояние да предвиди какво точно ще се случи. Той дори със Севена Корея искаше да дружи, знам ли луд човек какво може да измисли.

Последна редакция: пн, 04 юли 2016, 17:14 от nelig

# 2 247
Ако се изтеглят сега се създава обществено усещане, че е започнат процес по излизане от ЕС, бюрократи от Брюксел си отиват и така има политическо напрежение да се действа по окончателно излизане незабавно.

Ако не бъркам, това никой не го иска.

Борис като имаше шансове да стане премиер защо не стана, а се измъкна? Всички, които подкрепяха тази капмания на лийвърите се измъкнаха толкова нахално и нагло, че няма на къде. Това имам предвид.

Джонсън колко шансове за премиер е имал, след като Гоув направи обратен завой и се кандидатира, казвайки, че Джонсън няма качествата за лидер и не може да състави подходящ екип /а то стана именно в тази последователност/ , също не ми е ясно.  Всъщност, не че лийвърите се измъкнаха нахално и нагло, а изглежда, че тези, които имат шанс да оглавят правителство, се сборичкаха кой да го направи.

# 2 248
Ако се изтеглят сега се създава обществено усещане, че е започнат процес по излизане от ЕС, бюрократи от Брюксел си отиват и така има политическо напрежение да се действа по окончателно излизане незабавно.

Ако не бъркам, това никой не го иска.

Бъркаш. Това им бяха заявените желания. Заради това беше цялата драма и натиск референдумът автоматично да доведе до задействане на чл. 50. Отделен въпрос е, че сега Джонсън, който също искаше автоматичен изход сега си смени мнението.
Автоматично задействане на чл. 50 беше и това, което обещаха на народа, това, за което те гласуваха.

# 2 249
Бъркаш. Това им бяха заявените желания. Заради това беше цялата драма и натиск референдумът автоматично да доведе до задействане на чл. 50. Отделен въпрос е, че сега Джонсън, който също искаше автоматичен изход сега си смени мнението.
Автоматично задействане на чл. 50 беше и това, което обещаха на народа, това, за което те гласуваха.

Мисля, че ливърите от Vote Leave /Майкъл Гоув например/ твърдяха точно обратното - че НЯМА да има автоматично задействане, а ОК ще е в състояние да задава темпото.

https://d3n8a8pro7vhmx.cloudfront.net/voteleave/pages/271/attach … N2.pdf?1461057270

Всъщност, ето им сайтът. http://www.voteleavetakecontrol.org/briefing_newdeal

"No rational government would immediately begin any legal process to withdraw so there is no issue of an immediate use of Article 50, the EU’s preferred legal route for a member to leave that imposes a basic two-year timetable."

Последна редакция: пн, 04 юли 2016, 17:42 от Vapor

Общи условия

Активация на акаунт