Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 847
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 295
...Ако на някой му е интересно какви са настроенията и емоциите  на "тълпата"от района West Midlands(Средна Западна Англия).
http://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/b07k7m4x/panorama-why-we-vo … ve-britain-speaks

В общи линии казват,че огромния брой хора,които са дошли ги притеснява-свързано с намиране на работа,общински къщи,здравни услуги,места в училищата.Мъжът с 6-те деца и жената с пиърсинга са типичните представили на council estate класата,т.е. тези,които разчитат на социалните помощи и  системата ги отглежда.Мъжът се оплаква,че бил на свободен наем и не можел да си вземе общинска къща(а те са с по-нисък символичен наем),защото много източноевропейци взели преди него.Заради поляците и румънците надницата пък паднала.
Индийците също гласували за напускане.Индиеца казва,че баба му и дядо му дошли през 50-те год.да изграждат страната навремето тук,като граждани на Британската общност.И че работниците от Европа не ги интересувала страната,а само парите...Сега той едва смогвал да си плаща наема и че много европейци взимали работата ,а на него му казвали,че нямало работа.
Последните ,по-възрастните казват,че по принцип нямали нищо против емиграцията,но големия неконтролиран брой хора създавал проблеми.Бил се променил и облика на общността ,а те искали повече атмосфера на engishnes/britishnes,на тяхната си култура.А европейските емигранти не допринасяли за социалния климат в обществото. Интересували се само от работа и пари.Изпращали изработените пари в страната си,а не да правели нещо за тукашното комюнити.Нямали никакво чувство за принадлежност към духа, наследството и културата на страната.
 Освен това казват,че искат те да си контролират живота,а не от Брюксел да им спускат изисквания...В тоя дух са им изказванията.
Тези,които са за оставане казват,че възможностите им ще бъдат намалени и ще пострада сериозно индустрията.За тях тоя вот бил по-скоро протестен срещу нередностите,да алармира ,че нещо не е наред.
Бизнесмен от хранителната индустрия казва,че от практична гледна точка от ЕС им изисквали и поставяли нереалистични регулации....В неговата компания работели 20 поляка и той бил доволен от тях,всичко било ОК.Но просто като цяло капацитета на страната не бил достатъчен,за да поеме тая голяма вълна от хора.Добре било преди,когато ЕС бил икономическа общност,но после станала и политическа и нещата станали тежки и тегави..."Да използваме тая възможност....да бъдем една нация,да работим заедно,но това да бъде Великобритания.Но аз не я чувствам като част от ЕС.".....и т.н.
........................

Последна редакция: вт, 05 юли 2016, 17:46 от Zhani

# 2 296
Само че голяма част от тези проблеми, които не знам защо хората смятат, че са резултат от обединението на Европа, са си нормален резултат от глобализацията и свободното придвижване на хората по целия свят. Да, това е забележимо в Европа най-вече по различни причини, но този проблем стои и пред САЩ и Канада, въпреки опитите им да ограничават притока. Засега успяват главно заради океана. 
Общностите ще продължат да се разпадат, хората ще продължат да се движат от по-бедните към по-богатите места и това е неумолимата логика на живота.  Нормално е възрастните хора (и не само те), движени от носталгията, да искат стария си уютен живот. Няма как да го получат, независимо дали вътре, или извън ЕС. Няма как в дългосрочен план да внасяш емигранти, които да използваш, за да запълниш липсите си, а това да няма съответната цена.

# 2 297
Няма да успеят да прокарат идеята за еврото, а от там ще се обезмисли и общата държава.

# 2 298
Румцайс  Peace

Имаше коментар на една имигрантка в ОК от Унгария: как нейният работодател, възрастен англичанин, й благодарил сърдечно за добрите грижи, които полага за болната му възрастна съпруга, и след това гордо й заявил, че е гласувал за излизане, защото е против имигрантите  #Crazy

Британската асоциация на медиците излезе с числото 135 000 имигранти от ЕС, работещи в системата на здравеопазването на ОК. И каза, че няма откъде да покрият този дефицит при евентуална репатрация, защото нали се сещате каква работа вършат по-голямата част от тях.  

# 2 299
Няма да успеят да прокарат идеята за еврото, а от там ще се обезмисли и общата държава.

Не бих се обзаложила. Мисля, че който приеме еврото, той ще бъде в общата държава. Просто ЕС нямат друг път вече. Няма да е за един ден, но не виждам друг изход.

# 2 300
ако успеят да контролират мигранцията отвън, нещата доста ще се успокоят ....

# 2 301
  • MI
Все пак има разлика между глобализация и разграден двор. В Ееропа объркахме понятията и това е един от основните проблеми.

И аз съм голям скептик за еврото, но ще видим. Всъщност едни от много вероятните победители на изборите догодина тук искат да правят референдум за или против еврото (не ЕС, само еврозоната), във Франция не се знае какво ще стане, да не напомням за холандците. Какво ти бщо евро, каква една държава. Никоя държава не е това за това още, рано е.

# 2 302
[quote
Британската асоциация на медиците излезе с числото 135 000 имигранти от ЕС, работещи в системата на здравеопазването на ОК. И каза, че няма откъде да покрият този дефицит при евентуална репатрация 
[/quote]
Репатрация – насилствено връщане на емигранти, организирано от държавата от която емигрират на основа на споразумение с държавата, в която имигрират.
Очаква ли се репатрация?

# 2 303
ако успеят да контролират мигранцията отвън, нещата доста ще се успокоят ....

Казват, че ще работят за European Immigration Act. Но от друга страна казват, че бежанците са обща отговорност, която трябва да бъде споделена от всички. Тук е целият текст.
http://www.auswaertiges-amt.de/EN/Infoservice/Presse/Meldungen/2 … 24-BM-AM-FRA.html

Мисля, че миграцията отвън е само един от проблемите, икономическите и социалните не са за подценяване.

# 2 304
Разграден двор? Мдам, имигрантите доказаха, че  могат да щурмуват и огради - да не забравяме.

Разграденият двор е в голямата си част плод на медиите в техния лов за сензации. Както и вредите от ЕС за ОК, между другото. И на политически мераци за власт, разбира се.  Иначе никоя ЕС страна няма политика да приема безконтролно икономически имигранти. Бежанците са друг въпрос. И системата за отсяване - трети.

И знам, че ще ми опонираш за лодките - ама в морето ограда е трудно да се направи, а и не са създадени съвършените пазители-роботи, които да са неподкупни. Не ми се влиза в гръцката дискусия отново, защото няма смисъл. И за Канада говорихме тогава, и за САЩ - като са толкова ефективни САЩ, и ограда имат, и пак не могат да се справят с мексиканците! Аман от популизъм!

ЕС има предостатъчно причини да е доволен от излизането на ОК. А дали и как ще го използва, ще видим

Нели, ако си права, ще се сбъдне пророчеството, че сме куцузи - в който съюз влезем ние, се разпада  Mr. Green  Дано при такъв развой все пак се класираме за някое по-значимо парче от стария съюз.

Последна редакция: вт, 05 юли 2016, 16:31 от Анонимен

# 2 305

Не бих се обзаложила. Мисля, че който приеме еврото, той ще бъде в общата държава. Просто ЕС нямат друг път вече. Няма да е за един ден, но не виждам друг изход.

Да видим.
Идеята ми е по-обща - навсякъде в западния свят вървят процеси на отхвърляне на глобализацията и желание да се върнат към националното. Дори и в САЩ, където до скоро не можехме и да си помислим за кандидат като Бърни Сандърс и Тръмп. В Европа също отдавна бълбука по същата линия, да не говорим, че твърде малко страни ще се зарадват на Германия като водеща страна.
Докато вървят по пътя, който със сигурност ще е продължителен поне 5-6 години, а за обща армия и повече, толкова цъкащи бомби могат да избухнат, че ми изглежда много трудно за реализация.
Виж прегрупирания са по-вероятни, но тогава напрактика ще имаме разпад.

# 2 306

Репатрация – насилствено връщане на емигранти, организирано от държавата от която емигрират на основа на споразумение с държавата, в която имигрират.
Очаква ли се репатрация?

Ами нищо не е ясно - зависи какво ще договорят с ЕС. Мей казва, че не може да гарантира оставането на ЕС гражданите в ОК, другите тори  лидери пък казват, че ще ги гарантират. Ако Мей я изберат за Прайм, ще търгува с имигрантите  Mr. Green

А Фараж дори бил "погнусен" от намерението на Мей да използва имигрантите като разменна монета в преговорите  Mr. Green Фараж - погнусен от нещо, което самият той е създал   #Crazy  Британците го коментират това френетично  Laughing

# 2 307
Да видим.
Идеята ми е по-обща - навсякъде в западния свят вървят процеси на отхвърляне на глобализацията и желание да се върнат към националното. Дори и в САЩ, където до скоро не можехме и да си помислим за кандидат като Бърни Сандърс и Тръмп. В Европа също отдавна бълбука по същата линия, да не говорим, че твърде малко страни ще се зарадват на Германия като водеща страна.
Докато вървят по пътя, който със сигурност ще е продължителен поне 5-6 години, а за обща армия и повече, толкова цъкащи бомби могат да избухнат, че ми изглежда много трудно за реализация.
Виж прегрупирания са по-вероятни, но тогава напрактика ще имаме разпад.

Съгласна  Peace

# 2 308

До 10 години ги виждам всички членове на съюза с евро. Няма връщане назад вече.

# 2 309

До 10 години ги виждам всички членове на съюза с евро. Няма връщане назад вече.

Така е. Ама колко ще са тези членове е големият въпрос Simple Smile Ако са настоящите плюс още няколко от ЦиИ Е, добре. Ама нели пак всява паника, че Италия ще излиза - абе Нели, ти си голям паникьор, бе! 

Общи условия

Активация на акаунт