Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 861
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 310
Все пак има разлика между глобализация и разграден двор. В Ееропа объркахме понятията и това е един от основните проблеми.

И аз съм голям скептик за еврото, но ще видим. Всъщност едни от много вероятните победители на изборите догодина тук искат да правят референдум за или против еврото (не ЕС, само еврозоната), във Франция не се знае какво ще стане, да не напомням за холандците. Какво ти бщо евро, каква една държава. Никоя държава не е това за това още, рано е.

В смисъл? Не го разбрах това. Ще правят референдум дали да са с евро или гулден? Или евро или франк? Или италианска лира и евро? Това направо не мога да го повярвам.

# 2 311
  • MI
Скрит текст:
Разграден двор? Мдам, имигрантите доказаха, че  могат да щурмуват и огради - да не забравяме.

Разграденият двор е в голямата си част плод на медиите в техния лов за сензации. Както и вредите от ЕС за ОК, между другото. И на политчиески мераци за валст, разбира се.  Иначе никоя ЕС страна няма политика да приема безконтролно икономически имигранти. Бежанците са друг въпрос. И системата за отсяване - трети.

И знам, че ще ми опонираш за лодките - ама в морето ограда е трудно да се направи, а и не са създадени съвършените пазители-роботи, които да са неподкупни. Не ми се влиза в гръцката дискусия отново, защото няма смисъл. И за Канада говорихме тогава, и за САЩ - като са толкова ефективни САЩ, и ограда имат, и пак не могат да се справят с мексиканците! Аман от популизъм!

ЕС има предостатъчно причини да е доволен от излизането на ОК. А дали и как ще го използва, ще видим

Нели, ако си права, ще се сбъдне пророчеството, че сме куцузи - в който съюз влезем ние, се разпада  Mr. Green  Дано при такъв развой все пак се класираме за някое по-значимо парче от стария съюз.

Оф, бе Попея, за репатриране ти говорех и за бързо разпознаване. Какви лодки, какви огради. За това, което е записано в проекта (представен от Италия всъщност) за имиграционна политика - гранична полиция, разпознаване и беж у дОма. Това е напълно постижимо с общи усилия и не е никакъв популизъм. Дори вътрешния министър тук призна преди 1-2 седмици, че влизащите са 80 % поне без право на убежище, т.е. нелегални.

Подозирам, че и тази империя ще разтурим, ама да видим колко точно време ще трябва.  Mr. Green

# 2 312
Все пак има разлика между глобализация и разграден двор. В Ееропа объркахме понятията и това е един от основните проблеми.

И аз съм голям скептик за еврото, но ще видим. Всъщност едни от много вероятните победители на изборите догодина тук искат да правят референдум за или против еврото (не ЕС, само еврозоната), във Франция не се знае какво ще стане, да не напомням за холандците. Какво ти бщо евро, каква една държава. Никоя държава не е това за това още, рано е.

В смисъл? Не го разбрах това. Ще правят референдум дали да са с евро или гулден? Или евро или франк? Или италианска лира и евро? Това направо не мога да го повярвам.

Имам чувството, че Нели е скрит лийвър  Joy Не проуска случая да забие клин в тялото на настоящия съюз. Нели, ти чувала ли си за самосбъдващите се прогнози?

# 2 313

Репатрация – насилствено връщане на емигранти, организирано от държавата от която емигрират на основа на споразумение с държавата, в която имигрират.
Очаква ли се репатрация?

Ами нищо не е ясно - зависи какво ще договорят с ЕС. Мей казва, че не може да гарантира оставането на ЕС гражданите в ОК, другите тори  лидери пък казват, че ще ги гарантират. Ако Мей я изберат за Прайм, ще търгува с имигрантите  Mr. Green

А Фараж дори бил "погнусен" от намерението на Мей да използва имигрантите като разменна монета в преговорите  Mr. Green Фараж - погнусен от нещо, което самият той е създал   #Crazy  Британците го коментират това френетично  Laughing
Значи да очакваме Бг да ни организира насилствено връщане от UK....

# 2 314
До 10 години ги виждам всички членове на съюза с евро. Няма връщане назад вече.

Мисля, че Полша даде заявка, че ще замести Британия като противник на консолидация.

# 2 315
Оф, бе Попея, за репатриране ти говорех и за бързо разпознаване. Какви лодки, какви огради. За това, което е записано в проекта (представен от Италия всъщност) за имиграционна политика - гранична полиция, разпознаване и беж у дОма. Това е напълно постижимо с общи усилия и не е никакъв популизъм. Дори вътрешния министър тук призна преди 1-2 седмици, че влизащите са 80 % поне без право на убежище, т.е. нелегални.

Подозирам, че и тази империя ще разтурим, ама да видим колко точно време ще трябва.  Mr. Green

Че има ли някой против това в ЕС?!  #Crazy

# 2 316

Мисля, че Полша даде заявка, че ще замести Британия като противник на консолидация.

Е, затова казвам, че не е ясно колко ще са тези "всички" Simple Smile

# 2 317
Разграден двор? Мдам, имигрантите доказаха, че  могат да щурмуват и огради - да не забравяме.

Разграденият двор е в голямата си част плод на медиите в техния лов за сензации. Както и вредите от ЕС за ОК, между другото. И на политически мераци за власт, разбира се.  Иначе никоя ЕС страна няма политика да приема безконтролно икономически имигранти. Бежанците са друг въпрос. И системата за отсяване - трети.

И знам, че ще ми опонираш за лодките - ама в морето ограда е трудно да се направи, а и не са създадени съвършените пазители-роботи, които да са неподкупни. Не ми се влиза в гръцката дискусия отново, защото няма смисъл. И за Канада говорихме тогава, и за САЩ - като са толкова ефективни САЩ, и ограда имат, и пак не могат да се справят с мексиканците! Аман от популизъм!

ЕС има предостатъчно причини да е доволен от излизането на ОК. А дали и как ще го използва, ще видим

Нели, ако си права, ще се сбъдне пророчеството, че сме куцузи - в който съюз влезем ние, се разпада  Mr. Green  Дано при такъв развой все пак се класираме за някое по-значимо парче от стария съюз.

Абсолютно. Лов за сензации. Сега им е паднало. То излезе, че Европа за пръв път вижда мигранти и за пръв път призовава за толерантност и дежурното "мюсюлманите са част от европейската култура". Аман от популизъм, много точно казано.

Цитат
Така де, ама колко ще са тези членове е големият въпрос

Наречи ме прекален оптимист, но аз си мисля всички държави, които останат в ЕС. Grinning

# 2 318
  • MI

Не, в Холандия и Франция си говорят директно за евентуално излизане от съюза, т.е. още по-зле. Ако спечели льо Пен не ми се мисли. Тя и на предните избори на практика при цялата мобилизация си остана най-голямата партия във Франция, така че не е по-малко вероятно от това Тръмп да спечели в САЩ. А за Италия, да, това искат да направят. в момента водят пред левите достятъчно убедително.  И не са някакви популисти, имат доста разумна програма. Просто казват това, което и много икономисти - че е крайно неизгоден за някои страни еврото. И признават, че ще се мине през криза, не са обещавали дори за момент рели от мед и мляко. Така че и това не изключвам като хипотеза.

# 2 319
  • София
За какво въвеждане на еврото си мечтаете, ако в БГ се въведе еврото, цените ще скочат двойно и тройно. При нашия висок стандарт, само еврото ни липсва.  Mr. Green

# 2 320

Изобщо не ми дреме какво вие да очаквате - не се хващай за термина "репатрация" - може и друг да използват - например "размяна с граждани на ОК в ЕС". Мей не смята да гарантира мястото на ЕС имигратнтите в ОК и каза, че ще го ползва за коз при преговорите. А какво ще се споразуменят, ще видим.  

# 2 321

Ми да върви при бай ти Путин тогава или да си правят Европейска вишеградка, в която да диктува дневният ред. Grinning

# 2 322
За какво въвеждане на еврото си мечтаете, ако в БГ се въведе еврото, цените ще скочат двойно и тройно. При нашия висок стандарт, само еврото ни липсва.  Mr. Green

А 1997 по ли ти харесва като алтернатива? Щото ние сами до там само можем да издрапаме.

# 2 323

Не, в Холандия и Франция си говорят директно за евентуално излизане от съюза, т.е. още по-зле. Ако спечели льо Пен не ми се мисли. Тя и на предните избори на практика при цялата мобилизация си остана най-голямата партия във Франция, така че не е по-малко вероятно от това Тръмп да спечели в САЩ. А за Италия, да, това искат да направят. в момента водят пред левите достятъчно убедително.  И не са някакви популисти, имат доста разумна програма. Просто казват това, което и много икономисти - че е крайно неизгоден за някои страни еврото. И признават, че ще се мине през криза, не са обещавали дори за момент рели от мед и мляко. Така че и това не изключвам като хипотеза.

Кой бе Нели, си говори директно в тези държави? Само крайните националисти или и по-умерени партии?

За представянето  на крайните националисти ще са много важни последиците от Брезкита за ОК. Така че ще гледаме.

Аха - явно и в Италия си имате разумни лийвъри Simple Smile - дето обещават мъки сега, но в името на светлото (комунистическо) бъдеще. За нас дежа ву, ама за италианците ще е за първи път Wink

Мисля, че Брекзитът трябваше да се случи по-рано  Mr. Green

# 2 324

Изобщо не ми дреме какво вие да очаквате - не се хващай за термина "репатрация" - може и друг да използват - например "размяна с граждани на ОК в ЕС". Мей не смята да гарантира мястото на ЕС имигратнтите в ОК и каза, че ще го ползва за коз при преговорите. А какво ще се споразуменят, ще видим.  
Само дето на практика изобщо невиждам как ще изгониш някой, който законно работи/и то по законите на UK/ примерно в сферата на здравеопазването....Едно уволнение на база произход - мога само да си мечтая да го получа!

Общи условия

Активация на акаунт