Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 618
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 610
Ако смятате за нормално съюзниците ни да се измъкват по терлици и да ни оставят да се оправяме, защото сме виновни наравно с тях - ОК. Европейска солидарност му се казва на това. Peace Ама като са забогатявали от колониите не са ни викали да делим богатства.

# 2 611
България се ползва от позитивите на пълен член на НАТО. Респективно поема отговорност за негативите от Алианса.

Ако това не е угодно за българите, проблемът е в управлението, което е избрал и е в пълното си право да избере своята съдба, включително и такава извън членство в НАТО и негативите асоциирани с него.

Същото се отнася и за всяка една друга държава-членка.

Въпреки че виждаме, че това не е есенцията на реториката на анти-имигрантските настроения в ОК. Проблемът е в икономическите имигранти от България, Румъния и Полша, които не са били британски колонии, а не Commonwealth и бежанците.

Последна редакция: нд, 10 юли 2016, 16:15 от mekosta

# 2 612
Така е, но говорехме за лежащите поколения наред на помощи.
А за НАТО  няма да носим отговорност чак и за случилото се преди да станем членове.

# 2 613
Така е, но говорехме за лежащите поколения наред на помощи.
А за НАТО  няма да носим отговорност чак и за случилото се преди да станем членове.

Изнинявай, не съм проследила внимателно предните страници. На последната говорехте за Ирак и отговорността на България за случващото се в Близкия Изток.
Колкото и да не ни се иска, като членове на НАТО и участници във войната в Афганистан и Ирак, за бъркотията в Близкия Изток носим и ние отговорност. Естествено, България не е единствен фактор, нито единствен виновник, но няма как да не си въобразяваме, че и ние не сме част от колективната вина и следователно част от отговорността не лежи на нас.

Между другого, преди няколко дни Плевнелиев дори каза, че България ще продължи мисията си в Афганистан.

# 2 614
Афганистан и Ирак други страни ги разбутаха, доста преди ние да се появим на световната сцена.

# 2 615
Афганистан и Ирак други страни ги разбутаха, доста преди ние да се появим на световната сцена.

Което не означава, че България като присъединила се към "разбутващите" не носи отговорност и ползи от това. 
По същата логика, Сирия има политически проблеми от времето на Неоасирийската империя и следователно външни фактори нямат никаква вина и отговорност за случващото се.
Същото е валидно и за Никарагуа и вмешателството на САЩ във вътрешната им политика.

# 2 616
Нина, ти имаш предвид САЩ, но Афганистан първо го разбута Брежнев и СССР. Там Съветите си направиха това, което американците си направиха във Виетнам.

Мекоста, много ме дразниш какво пишеш, България носела отговорност и прочее глупости. Имаме там един смешен батальон с 10 човека и то тиловаци и то не бойни действия да водят, а инженерни и там още знам ли какви, и България била замесена и носела отговорност. Те дори самите араби не разсъждават така. Нищо не сме се пресъединили към никакви разбутващи и както Нина каза, не са ни викали да делим печалбите. С последните мнения дори и на Нина и на Бейби съм съгласен, докъде стигнахме:)

# 2 617
Ти имаш предвид САЩ, но Афганистан първо го разбута Брежнев и СССР. Там Съветите си направиха това, което американците си направиха във Виетнам.
Абсолютно и тях визирам. Просто се опитвам да говоря за сегашното състояние и сегашните съюзници на България и позитивите и отговорностите, които произтичат от тях днес.
Ако започнем да търсим Голямата Световна Историческа отговорност ще стигнем до 3 век пр. Хр. ... и скоро край няма да се види. 

# 2 618
България се ползва от позитивите на пълен член на НАТО. Респективно поема отговорност за негативите от Алианса.

Аз пък не помня дали НАТО нападна Ирак, май не. Отговорността ни там е несъизмерима с тази на САЩ и Англия. Самите натовски държави не бяха особено привлечени от идеята - да си припомним реакциите на Франция и Германия. Неслучайно военните действия бяха без санкция на ООН и се считат от много хора за абсолютно нелегални (вкл. и според Кофи Анан).

В този смисъл САЩ извършиха нещо, което целият свят считаше за незаконно и неправилно - а Европа сега бере плодовете.

Ако се върнем по-назад, можем да говорим и за колониализма и проблемите, които завеща на тази и други части от света. Но няма смисъл.

Така че - всички сме в една лодка. Няма как да дълбаеш дупка в единия край и да се мислиш, че краката ти няма да се намокрят.

Мен лично ме дразни, че се забравя, че бежанската криза не е някакъв act of god - а следствие на точно определни действия.

# 2 619

Неслучайно военните действия бяха без санкция на ООН и се считат от много хора за абсолютно нелегални (вкл. и според Кофи Анан).
И според House of Reps.
Ergo, САЩ също са невинни за Ирак, Буш е единствен виноват.

# 2 620
И според House of Reps.

Е, айде сега, нека бъдем сериозни.

# 2 621

Неслучайно военните действия бяха без санкция на ООН и се считат от много хора за абсолютно нелегални (вкл. и според Кофи Анан).
И според House of Reps.
По твоята логика всички американци са виновни и трябва да си понесат вината.

Както каза Мецан, самите араби не ни имат за виновни, ние дай да се бутаме зорлем на топа на устата.

А също ми е интересно и какви позитиви имаме от разбутването на Ирак. Нещо май щяхме да участваме в следвоенното му възстановяване, някакви милиарди ни дължаха... newsm78

# 2 622

Не. Аз съм американски гражданин все пак  Laughing
За разяснение по моята логика - Amar, A. 2012. America's Unwritten Constitution: The Precedents and Principles We Live By. NYC: Basic Books

Стига оффтопик от мен, това няма общо с Брекзит.

# 2 623

Мекоста, много ме дразниш какво пишеш, България носела отговорност и прочее глупости. Имаме там един смешен батальон с 10 човека
В Афганистан България участва с над 500 военни и медицински персонал. Синът ми е журналист там, работил е с българската мисия, ако се интересуваш по-подробно мога да ти дам контакти за личен разговор с над 10 български военни, които са били там. В Resolute Support участват 110 български военни.

# 2 624

Не. Аз съм американски гражданин все пак  Laughing
А, така трябваше да започнеш...Това обяснява всичко.

Общи условия

Активация на акаунт