Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 612
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 655
  • Bristol
Извън темата, която дискутирате в момента, но наваксвам  Laughing
Merry, да, Лондон е европейският финансов център - няма нужда от линкове, това е всеизвестно. Ню Йорк е пръв, след това са регионалните - Лондон за Европа, Токио и Шанхай за Азия (Сингапур и Хонг Конг ги гонят).  
Аз не случайно пуснах линка, сигурна съм че нямаш нужда от него, но ако го беше прочела внимателно там пише
Prior to the 1960s, there is little data available to rank financial centres.[4]:1 In recent years many rankings have been developed and published. Two of the most relevant and widely referred to are the Global Financial Centres Index and the International Financial Centres Development Index.

As of March 2016, the top ten global financial centres are
И според другия индекс
the top ten financial centres in the world are:
не регионални, европейски, азиатски и тн и НЙ и Лондон са дадени рамо до рамо. Затова и вмъкнах, ако може да се вярва на уикипедия, ще вмъкна сега и ако може да се вярва на Global Financial Centres Index and the International Financial Centres Development Index.
Нали разбираш, че аз в случая чета буквално и не правя интерпретации (global и world), затова е и моето объркване. С това аз си обяснявам и защо го определят като световен финансов център и го сравняват с НЙ, а не просто европейски.

Последна редакция: нд, 10 юли 2016, 20:33 от Merry

# 2 656
  • The QC to be!!!
Сирия е суверенна държава. Някои държави, решиха, че въпреки суверенитета и, ще я бомбардират (както и стана 99 със Сърбия). Разрушиха и вековното минало, отвориха врати за какви ли не екстремисти, живота на милиони е обърнат на горе с краката. Тези милиони имат право да настояват да им бъде помогнато. Без значение какви са причините. А държавите които взеха решението, и които са причината за сегашния миш-маш (който струва живота на много деца, жени, мъже) да си го ядат този миш-маш, вкл. и Бг. Но ОК трябва да е начело на това ядене. Те го забъркаха, пък сега не го искат! Искат не искат, Фр. сега ще отвори вратите и ламанша ще се напълни. Да ги видя как ще ги спрат!

Това суверенитет, няма никакво значение вече. Като се съберат 2 държави (знае се кои са) и като кажат бомбардираме, всичко друго кляка и сваля гащи. Пък ся рИват… рИвете… щото когато трябваше да си отворите устните, мълчахте… защото не над вашите глави сееха бомбите, не вашите деца бяха убивани, не вашите жени, не вашите мъже … по важното за много хора е къде има какви разпродажби, къде ще ходят да ядат, да пият, коя клюка да чуят и кажат, къде на почивка, а това къде сеят бомбите техните вмирисани зелки управниците, това, никога не е на дневен ред измежду повечето хора.

В париж след като загинаха толкова хора, и меркел се хвана за ръце с другите зелки, какво направиха франсетата? Някакви протести да имаше? А какво направиха и все още правят като им натресоха реформата за заетостта?  Ето я голямата разлика, как като не е над нашите глави и кожи, не ни пука и май само ни пука за джоба ни…

Индивидите в много развити държави са се превърнали на зеленчуци - да имат слънце и какво да ядат, нищо, че с мълчанието си подкрепят геноцид. Както по време на 2СВ - същата работа. Кой с мълчание, кой от страх - все тая - нищо не се е променило много май а!  

Последна редакция: нд, 10 юли 2016, 21:17 от Baby*

# 2 657
Не може един малък остров да приема всеки, който е решил, че може да живее на гърба на данъкоплатеца, претендирайки че е жертва на каквото си искате.
Не мисля да прехвърлям темата за бежанците тук, само ти май не разбра, че бежанците като цяло не тичат към Англия заради ЕС, а заради дебелите им връзки с колониите от историческа гледна точка (а и заради езика, защото в страните им английският е също официален).. И няма да спрат. Ще спрат само белите европейци, които явно мразят повече. За какви лодки ми говориш; ако могат да "разкарат" поляците - ще вземат лодките. Поне в два коментара го видях  Simple Smile

# 2 658
Ами в такъв случай пак са прави, тъй като искат да приемат хора, от бившите си колонии, а д колкото си спомнят, нито ние, нито поляците, нито румънците сме били техни колонии. Тяхно право е да решат кого искат да допуснат в държавата си.

# 2 659
  • The QC to be!!!
...Великобритания дава всяка година милиарди като помощ за развиващите се държави. За мен помоща трябва да се дава на място и хората да остават по местата си. Не може един малък остров да приема всеки, който е решил, че може да живее на гърба на данъкоплатеца, претендирайки че е жертва на каквото си искате.
дава, така е! А колко взема? Колко е заграбила и ограбила, колко държави и колонии? И сега заграбва и дестабилизира Африка. Колко е богат този малък остров? От къде дойде това богатство на този малък остров? Падна от небето, и продължава да пада? Или по черните канали и много незаконни начини биват изнасилвани цели нации и държави, биват дестабилизирани и съсипвани заради човешките им или природните им ресурси?? Това защо не го написа а?

..Тяхно право е да решат кого искат да допуснат в държавата си.
Не, вече не е само тяхно право. В момента в който решиха да съсипват суверенни държави, в този момент, те се отказаха от това право. Защото това решение го взеха в пакт. И сега пакта решава, а не те.

# 2 660
Тяхно право е да решат кого искат да допуснат в държавата си.
Тук сме на едно мнение.  Peace
Гласува се, мнозинството решава и се прави. Както писах по-рано, няма смисъл от втори референдум. Питали са, решили са, сега само напред. Аз лично за Англия не съм никак притеснена.

# 2 661
  • Bristol
Аз се съмнявам, че и да ограничат достъпа на европейците, в момента точно, биха направили пак промени в достъпа до UK на бившите си колонии.

# 2 662
  • Bristol
Нали вървеше една петиция за втори референдум, има официален отговор по нея, че втори референдум няма да има. Всеки подписал петицията е получил отговора и на личния си мейл. www.bbc.co.uk/news/amp/36754376

# 2 663
Не че нещо, ама два пъти написа "бомбандират", бива ли да забравиш българския от живеене в тези западни държави, които толкова много плюеш - нали първо си била в САЩ, а сега в Германия. Не отиваш в любимата ти Русия да му се не види. А няма да забравя как още през бай Тошово време един сирийски студент тук обясняваше как се жени за българка, а в Сирия имал още 3 жени и тя естествено не знаела това. И на въпроса - ама тя съгласна ли ще е?, той отговори - "че кой ще я пита?".

# 2 664
Културата на ад хоминем общуване е много смутителна, но някак уместно обяснява настоящата политическа обстановка. 

# 2 665
Подкрепям Baby  Peace

И дори и да не бяха отговорни ОК, пак е MUST - за всяко нормално човешко същество. Гордата европейка със славното минало обаче иска да й се молят....
Когато искаш помощ от някой как го казваш? Трябва да ми помогнеш или би ли ми помогнал?

Да искаш от изнасилена и малтретирана жена да ти се моли, за да й помогнеш, е върхът на себелюбието и цинизма. Тя априори, без да си отвори дори устата, трябва да получи помощ. Ти ако видиш на пътя изнасилена и пребита  жена, ще чакаш да ти се помоли, за да й помогнеш, така да те разбирам. И ако не го направи с подобаващо уважение към гордата ти британска особа, ще я подминеш и няма да й помогнеш, а ще се възмутиш от нея. Просто съм без думи...

Merry, GFCI е индекс с определена методология, нещо като Мърсърс индекса за най-добри за живот градове. За мен не са интересни тези класации, защото не е от особено значение, когато си в топ 5  (това и в самия индекс са го казали), но явно това ти носи някакво удовлетворение, затова се съгласявам, че Лондон е най- големият финансов център в света.  Peace Или поне беше до 23 юни 2016. Въпросът е какво ще бъде след Брекзита.  Което ще гледаме.

Последна редакция: нд, 10 юли 2016, 22:38 от Анонимен

# 2 666
Една кметица каза на жените да стоят на една ръка разстояние от опастността. Mr. GreenЗначи всички да се оправят сами.Кой е циничен в случая?Пък,който иска да се възмущава.

# 2 667
Ами ще ги прибирате всичките желаещи, защото преди в Сирия при лошите диктатори например си живееха всички етноси и религии в мир.

Това е напълно вярно, живях в Сирия няколко години преди войната, сирийци християни са ми казвали, че не са съществували никакви проблеми с мюсюлманите и са се чувствали сигурни, а Сирия беше единствената арабска държава, в която няма официална религия (т.е. ислямът не е бил официална религия).

Не знам дали източноевропейците са големият проблем на Великобритания, или пък язидите, които впрочем не са мюсюлмани, но ето, за който не е гледал тазвечершното "120 минути", какво е ставало в ОК от много време и явно независимо от Европейския съюз, след като даже французите са им лепнали прякора Лондонистан:http://www.btv.bg/video/shows/120-minuti/videos/polumesec-v-koronata.html

# 2 668
Подкрепям Baby  Peace

И дори и да не бяха отговорни ОК, пак е MUST - за всяко нормално човешко същество. Гордата европейка със славното минало обаче иска да й се молят....
Когато искаш помощ от някой как го казваш? Трябва да ми помогнеш или би ли ми помогнал?

Да искаш от изнасилена и малтретирана жена да ти се моли, за да й помогнеш, е върхът на себелюбието и цинизма. Тя априори, без да си отвори дори устата, трябва да получи помощ. Ти ако видиш на пътя изнасилена и пребита  жена, ще чакаш да ти се помоли, за да й помогнеш, така да те разбирам. И ако не го направи с подобаващо уважение към гордата ти британска особа, ще я подминеш и няма да й помогнеш, а ще се възмутиш от нея. Просто съм без думи...
Нищо не очаквам, камо ли да ми се молят, но един човек изпаднал в беда никога не би си позволил подобен тон, или поне в цивилизованите страни е така Wink. Това с игрането по тънката струна на хумаността и т.н, вече го видяхме до какво доведе в Германия ....

# 2 669

Да искаш от изнасилена и малтретирана жена да ти се моли, за да й помогнеш, е върхът на себелюбието и цинизма...

Скрит текст:
Poppea, миналата година Иван Кръстев написа един op-ed в NYT за дефицита на състрадание. Това е нещо, с което е безпредметно да се води дискусия.
За жалост този дефицит нито е засегнал само България, нито се простира единствено до чужденци, а засяга съвсем родни и етнически-подобни уязвими групи. Работя с хора, които работят директно с такива групи, ако знаеш какви бунтове (а аз колко хейт меил съм получила) има срещу оказването на помощ на съвсем родни, етнически българи, които поради някаква причина са бездомни. Как така ще се дават пари и ресурси на утрепки, пияници, наркомани? На бивша учителка-пенсионерка, направила грешката да се върже на някаква измамна схема, от която и открадват жилището не трябва да се помага! Да не е била малоумна! Аз не искам да съм продавачка в магазин, искам да ми дават и на мен, как на тези ще давате, а аз ще се трепя по цял ден!
Най-фундаменталната криза е в това, че европейците сами ще затрием европейските идеали, "европейската култура" и "нашия начин на живот", който чувстваме такъв порив да защитим от външните.
Но това не е чак такава трагедия. Европа вече е правила опит да гради "чиста" Европа без това, което сега се нарича "либерастия" и "псевдо-хуманност", не пречи да се направи още един опит. Китай-суперсила и отрезвяващо превъзходство на не-европейска култура в близкото минало може дори и да са исторически полезни.

Общи условия

Активация на акаунт