Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 445
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 865

Значи стигаме до заключението, че кампанията за Оставане е водена от по-малко образовани хора от колкото кампанията за Напускане  hahaha  Hug

Абсолютно!  Joy  Peace И силно overconfident  Mr. Green

# 2 866
Тъй де - Лондон и Манчестър - другите са селяни  hahaha

Ти май не разбираш английски... "други градски центрове КАТО Лондон и Манчестър" - т.е. това са примери, а не изчерпателно изброяване.

Ето ти кои точно големи градове как са гласували

Birmingham: LEAVE: 50.4% REMAIN: 49.6%
Bristol: LEAVE 38.3% REMAIN: 61.7%
Leeds: LEAVE: 49.7% REMAIN: 50.3%
Liverpool: LEAVE: 41.8% REMAIN: 58.2%
London: LEAVE: 40.1% REMAIN: 59.9%
Manchester: LEAVE: 39.6% REMAIN: 60.4%

http://www.thejournal.ie/brexit-uk-major-cities-2842870-Jun2016/

# 2 867
А както нагледно показа на света чичко Ленин, по-гладните по-лесно се поддават на лесно-смилаеми лъжи.

Аз не съм ясновидец, не мога да твърдя, че са взели грешно решение и "са се хванали на лъжи". Мисля, че е редно да се изчакат поне петнайсетина  години, за да се разбере вътре ли е било по-добре или вън.

Икономическите фактори не са въпрос само на обясняване /трудно или не/ или на наблягане в кампании. Често се виждат в по-непосредствена форма, обикновено тя е по-убедителна.

Ама аз говоря за чичко Ленин -отдавна минало и доказано...

# 2 868
Ти май не разбираш английски...
Абсолютно вярно! Както и Англия само на карта и снимки в интернет съм я виждала.

# 2 869

Без да отричам ролята на Ленин,мисля, че просто е успял най-чевръсто да се организира след февруарската революция. Иначе някак не можеш да ме убедиш, че икономическите фактори са били в полза на това Русия да остане монархия, въпреки че в голям мащаб може би са били в полза на това да продължи войната.

А дали гласувалите за излизане в UK са се поддали на лесно смилаеми лъжи или са взели правилно решение или и двете,  ще видим след доста време.

Последна редакция: ср, 13 юли 2016, 00:28 от Vapor

# 2 870
  • София
А както нагледно показа на света чичко Ленин, по-гладните по-лесно се поддават на лесно-смилаеми лъжи.

Аз не съм ясновидец, не мога да твърдя, че са взели грешно решение и "са се хванали на лъжи". Мисля, че е редно да се изчакат поне петнайсетина  години, за да се разбере вътре ли е било по-добре или вън.

Икономическите фактори не са въпрос само на обясняване /трудно или не/ или на наблягане в кампании. Често се виждат в по-непосредствена форма, обикновено тя е по-убедителна.

Кое е минало и доказано?
Руският народ изобщо не е разбирал и дори не е знаел какво се случва.
И не само народът, но и т. нар. елит. Самите болшевики са били изненадани, че са дошли на власт без почти никакви усилия. Както пише 1 съвременник на събитията "властта се търкаляше по улиците и трябваше само някой да се наведе да я вземе". Ленин се е оказал най-чевръст и я е взел без да пита никого или да си прави труда да го лъже и манипулира. Едва след като започва терора, хората започват да се усещат кой е дошъл на власт.

# 2 871

Без да отричам ролята на Ленин,мисля, че просто е успял най-чевръсто да се организира след февруарската революция. Иначе някак не можеш да ме убедиш, че икономическите фактори са били в полза на това Русия да остане монархия, въпреки че в голям мащаб може би са били в полза на това да продължи войната.

А дали гласувалите за излизане в UK са се поддали на лесно смилаеми лъжи или са взели правилно решение или и двете,  ще видим след доста време.

Нямам и намерение да те убеждавам Simple Smile - има достатъчно исторически доказателства за това - само  гладът от колективизацията е достатъчен - за който не е предубеден марскист, разбира се Simple Smile Но това е за темата за Русия.

Мдам, така е. Ще поживеем, ще видим. Ти така и не си дефинира определението за "наказване на ОК", така че дискусията и от тази гледна точка става безсмислена.  

# 2 872
Ти май не разбираш английски...
Абсолютно вярно! Както и Англия само на карта и снимки в интернет съм я виждала.

Където и да си я виждала, спориш по изнесаните от самите ОК-медии факти - и те са, че големите градове са гласували за оставане, а провинцията - за излизане. Още по-жалко, че живееш там и не си в състояние да си намериш сама резултатите от референдума, широко отразени из медиите на английски език.

Не беличките се страхуват, за това и гласуват за оставане Wink.

Отвъд очевидните икономически страхове, еднакви за бели и небели, от какво се страхуват небелите граждани на ОК?

# 2 873
Poppea, има ли някакъв срок, в който Великобритания трябва да обяви официално началото на излизането от ЕС, тази година няма да е, както те казаха, а дали ще е следващата ?

# 2 874
Изобщо не споря, само се веселя как анализираш, обобщаваш и сравняваш две коренно различни действителности.

# 2 875
Poppea, има ли някакъв срок, в който Великобритания трябва да обяви официално началото на излизането от ЕС, тази година няма да е, както те казаха, а дали ще е следващата ?

Аз поне доколкото знам на база на изчетеното - няма такъв срок. Мей беше казала, че не смята да го задейства преди 2017, ама то беше преди Ледсъм да се откаже, тоест сега събитията се ускоряват. Ситуацията е доста ambigous, но на мен ми се струва, че Мей ще има неприятности със собствените си избиратели, гласували за излизане, ако реши да протака - те и без това я подозират заради предполагаемата й римейнърска позиция - предполагаема, защото не е била особено активна в кампанията, но все пак се счита в лагера за оставане.

Сценарият със забавянето на член 50 е т.нар лимбо-сценарий, който се смята от повечето анализатори за най-неблагоприятния за икономическите последици, защото пазарите и инвеститорите най-много мразят несигурността.  

Реадктирам се - Мей по-скоро  дава заявки, че ще отиде на лимбо-сценария и ще търси начини да приложи "разделяй и владей" тактиката - нещо, което flambe назад беше писала. Който изключва активирането на чл. 50 в скоро време.

Последна редакция: ср, 13 юли 2016, 12:02 от Анонимен

# 2 876
Изобщо не споря, само се веселя как анализираш, обобщаваш и сравняваш две коренно различни действителности.

Ти май и български не разбираш - не аз анализирам, а различни англоезични медии, предимно английски, които са си в тяхната действителност - аз само поствам техните данни, анализи и изводи. Те работят с данните от референдума, а не "с една комшийка на село каза" - за английското село става въпрос. Пък ти какво си чела и какво не си, и какво си мислиш, че знаеш, си е твоя работа.

данните от референдума покзват, че североизточна англия е масово за излзиане, а обяснението е, че там са най-онеправданите английски райони (за неразбралите, не аз го казвам, а сър Винс Кейбъл чрез ББС):

As the extent of the Leave vote emerged across the region, former business secretary and Remain campaigner Sir Vince Cable, said: "I think people in the highly-deprived areas of the North East are expressing their frustration in this way."

http://www.bbc.com/news/uk-politics-eu-referendum-36598599

А Питър Хедърингтън, колумнист на Гардиън, казва, че това са най-бедните райони на ОК и затова са гласували за излизане, което обаче още повече ще задълбочи икономическите им проблеми, тоест, те ще загубят повече (за нерабралите, не аз го казвам):

https://www.theguardian.com/society/2016/jun/21/brexit-widen-nor … reas-lose-most-eu

Brexit would widen the north-south divide as poorest areas stand to lose most

И още нещо за тези англисйки райони: след печлано известното писмо на Корнуол, който поиска от правителството да му даде същите пари, които ЕС му е давало като на слабо-развит район, след като е гласувал за излзиане, сега и райони от североизточна англия искат същото:

North East businesses will look to Government for support with Brexit

North East Local Enterprise Partnership (LEP) Andrew Hodgson said: “Last night the people of the North East clearly voted to leave the European Union (EU). ...We are very aware of the many ways in which this region has benefited from being a member of the EU.

“This has included access to European trade and investment and European funding, which has helped to regenerate our towns and cities, support business growth and investment in science and support many of our rural stakeholders including farmers.

http://www.sunderlandecho.com/news/north-east-businesses-will-lo … -brexit-1-7980769

Последна редакция: ср, 13 юли 2016, 11:43 от Анонимен

# 2 877
  • На село (близо до Лондон)
Poppea само на последната страница имаш 7 публикации! Бравос...
Що не кандидатстваш за съветник на Мей явно имаш какво да и кажеш и подскажеш?
Машината се задейства, днес нов прайм министър, да ни е честит и да може да изведе страната напред.

# 2 878
Poppea само на последната страница имаш 7 публикации! Бравос...
Що не кандидатстваш за съветник на Мей явно имаш какво да и кажеш и подскажеш?
Мдам - общуването ad hominem явно е предпочитано от тези, които няма какво да кажат по същество.

# 2 879
  • На село (близо до Лондон)
Латински не владея, но го проверих. Можеш ли да синтезираш в 2-3 изречения, като за прост народ, каква е точно твоята позиция, защото от многото плява не се разбира?

Аз моята позиция за това Брексит-а ще се отрази на България и на ЕС как съм я изказала още на стр. 3-4 с превод и даване на линк към достоверен източник (https://www.global-counsel.co.uk/sites/default/files/special-rep … act_of_Brexit.pdf). Страница 30 за България, минимално ще е засегната, освен поради работниците тук в Англия, подобно на Полша.

Общи условия

Активация на акаунт