Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 198
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 3 315
  • постоянно
Че в Англия пилета не се ли гледат ? Ще спрат да внасят и ще купуваш само ЮК.
Аз и сега не вярвам на вноса и си купувам само локал от хора, които " познавам "
И в БГ щях да правя същото.

# 3 316
Със засилване на тренда на веганството и вегетарианството, Англия като една от страните с най-много вегани няма да са и нужни вероятно много пилета в бъдеще.

# 3 317
Не винаги и не всеки може да купува само от ферми.
Каква е гаранцията, че ще са тукашни, а не прелетяли от кой знае къде? Никаква. А каква е гаранцията, че дори и тукашните няма да свалят качеството? Никаква. Не е само месото това, цялата хранителна индустрия е застрашена.
Много дупки... много и възможности за спекулации, много. Ако няма строги регулации, за което гаранция също няма, особено като започнат да ни натискат от през океана, ще видим ние мъжки цици...  Laughing

Те веган храните не са по-добри  Sick

# 3 318
Проблемът на Англия не са пилетата, а загубата на общия пазар.

Или съм пропуснала нещо?

# 3 319
Проблемът на Англия не са пилетата, а загубата на общия пазар.

Или съм пропуснала нещо?

Ти - не. Други са пропуснали и то доста неща Joy

# 3 320
  • В планината / На морето
Не винаги и не всеки може да купува само от ферми.
Каква е гаранцията, че ще са тукашни, а не прелетяли от кой знае къде? Никаква. А каква е гаранцията, че дори и тукашните няма да свалят качеството? Никаква. Не е само месото това, цялата хранителна индустрия е застрашена.
Много дупки... много и възможности за спекулации, много. Ако няма строги регулации, за което гаранция също няма, особено като започнат да ни натискат от през океана, ще видим ние мъжки цици...  Laughing

Те веган храните не са по-добри  Sick
ами извасяй се от там

# 3 321
А какво печели ОК? Не дългосрочно, а предвид текущата тотално непредвидима ситуация? Хаосът явно няма как да бъде избегнат.

Хаос -няма . Каквото - такова !

Хаос има, в момента европейските компании се запасяват със стока, с цел избегване на задръстванията в края на март и началото на април.
И ще има още много по-страшен хаос ако се наложи да се плащат и мита освен, че всичко и внос и износ от там ще трябва да минава през митница.
Чух по радиото че Форд са заплашили с изнасяне на част от производството си от ОК и преместването му. Другите автомобилни производители също имат проблеми - https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-02-13/ford-says-pla … reach-brexit-deal

# 3 322
  • постоянно
Фри,
 извинявай не разбрах къде е хаоса ? В Англия ? Или е Европа като цяло ?

Hug

# 3 323

Чух по радиото че Форд са заплашили с изнасяне на част от производството си от ОК и преместването му.

Не знам какво точно са казали по радиото, но Форд е мултинационална компания и колите се произвеждат в много държави. Виж списъка:
https://www.revolvy.com/page/List-of-Ford-factories

# 3 324
  • Bristol
То е важно и къде се знася производството, в Европа или в Азия, като Нисан и Дайсън. Дайсън обаче каза, че изнасянето нямало общо с Брекзит, а по скоро с пазара и опита, който имали там с електрическите коли 🤔

Допълвам си поста, тази новина не само на UK ще се отрази зле. Много повече хора работят по А380 проекта в Германия и Франция Sad Интересно американската конкуренция как се справя 🤔
https://www.bbc.co.uk/news/business-47231504

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 19:27 от Merry

# 3 325

Чух по радиото че Форд са заплашили с изнасяне на част от производството си от ОК и преместването му.

Не знам какво точно са казали по радиото, но Форд е мултинационална компания и колите се произвеждат в много държави. Виж списъка:
https://www.revolvy.com/page/List-of-Ford-factories
Check, всички знаят, че Форд моторс къмпани е мултинешънъл. Изрично се говореше само за производството в ОК. Брекзит без сделка, щял да им донесе милиард загуби, не помня милиард какво - €, лири или $. И били планирали релокация, избирали други държави.
her_76, хаосът ще е и в ЕС и в ОК. Искрено се надявам да не съм права, честно. Представям си закъсненията на доставките на стоки с времето за митническо освобождаване веднъж там в ОК и втори път тук в ЕС, оскъпяването заради тези престои, цената на митническата обработка, митата, ...
Говоря само и единствено за бизнес, емигрантските истории не ме вълнуват, поне за сега.

# 3 326
Фри,ясно. Blush

ЕС го боли знамето за ОК.

# 3 327
  • В планината / На морето
Had an overwhelming response to this video so far.

It has over 5M views across platforms and 100,000 shares since Wednesday.

Better than television: Nigel Farage bullying the bully boys in Brussels
https://voiceofeurope.com/2019/02/better-than-television-nigel-f … boys-in-brussels/

# 3 328
На тоя Фараж остана ли човек в ОК, който да му се връзва на глупостите?
Изгледах го и съжалих за загубените 5 минути. Неизгодно споразумение, като на изгубила войната държава?
Скоро имаше някакво негово интервю (от януари мисля), където твърди, че нямало проблем с ирландската граница, бил измислен от Брюксел, за да спъват ОК.  И сега си имало граница.
JoySmiling Imp

Последна редакция: пт, 15 фев 2019, 11:15 от Анонимен

# 3 329
На тоя Фараж остана ли човек в ОК, който да му се връзва на глупостите?

Този член 24 го обсъждат почти от самото начало и съвсем не само Фараж. Според позицията си едни казват, че това е изходът, други казват, че било пълни глупости.

Общи условия

Активация на акаунт