9 ФЕГ - 2

• 83 301
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • sofia
Ние бяхме в Гърция, когато  приятел на сина ми  му се обади за въпросните карти. Аргументите на детето бяха, че по тях ще си получават и стипендиите....Да, но ние сме направили дебитна карта още  преди 5 години на името на сина ми / в друга банка/ и няма нужда от още една, та не се "върза" на аргумента за стипендиите и си поръча обикновена пропускателна карта за 2 лв.
Според мен голям шум се вдигна. Аз пък ще се възползвам точно от дебитната карта, защото тъкмо бях в процес на проучване къде да й направя такава и по тоя начин ме улесняват. А и условията на банката ме удовлетворяват в момента.

# 91
biborana, интересен въпрос, писах и трих Simple Smile
Но реално за мен няма значение какво точно прави настоятелството, стига изобщо да прави НЕЩО Simple Smile

# 92
  • София
Ние бяхме в Гърция, когато  приятел на сина ми  му се обади за въпросните карти. Аргументите на детето бяха, че по тях ще си получават и стипендиите....Да, но ние сме направили дебитна карта още  преди 5 години на името на сина ми / в друга банка/ и няма нужда от още една, та не се "върза" на аргумента за стипендиите и си поръча обикновена пропускателна карта за 2 лв.
Според мен голям шум се вдигна. Аз пък ще се възползвам точно от дебитната карта, защото тъкмо бях в процес на проучване къде да й направя такава и по тоя начин ме улесняват. А и условията на банката ме удовлетворяват в момента.
Тези два поста ясно доказват, че родителите имат право на избор и никой не ги задължава за нищо. А медиите и политиците така изопачиха нещата... Накараха директорката да се оправдава, че чрез публично-частно партньорство (другия вариант е да се съберат пари от родителите, предполагам) се е погрижила за безопасността на децата. Не знам дали ви е известно, че заради локацията на гимназията тоалетните й са използвани от преминаващите граждани. Вместо да я похвалят, всички (в т.ч министърът вчера на пресконференция) я обвиняват, че е нарушила правата на децата. Отвратена съм! Дано нещата се поуспокоят, но стресът за нея си остава.

# 93
Аз не съм разбрала че чак до министъра е стигнало, но в училището на малкия точно от родителите събраха пари за система с чип.

# 94
  • София
Всички телевизии и вестници бръмчаха и още го правят. И всички са против нея. Даже съвсем удобно бяха поканили родители, които са против да коментират. Назначена е проверка.

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 10:29 от ВаняМ

# 95
Ох, добре че не гледам тв. Така или иначе бях решила че ще взема магнитна карта.

# 96
Днес бяхме в училището , за да си вземе бележника и успях да поговоря с класната за проблема с картите . Наистина медийно се нагнетява напрежение в лятната скука и липса на новини - нищо фрапиращо не е станало. Все още не се събират пари за магнитни карти, а що се отнася до дебитните - никой никого не задължава насила - това е изгодна откъм липса на такси опция, която е по избор и желание. Предложена е официално и публично на съвет  от бивш ученик в гимназията, заемащ мениджърска позиция в банката . Сетили са се да оферират, направили са го. Свръхсензитивността на Министърката  след гафа с учителския събор явно е изиграла лоша шега в случая с ФЕГ, но нека да си проверят всичко , за да са ясни и чисти откъм съмнения нещата.

Лично ние от банкова карта няма да се възползваме, но изобщо не ме притеснява, че се предлага такава.

# 97
Днес и ние се записахме.

Одобрявам пропусквателния режим и се радвам, че само лица с право на достъп ще влизат в училището. Браво за инициативата, както на ПИБ, така и на ръководството на гимназията.......така се прави - първо се пробва със спонсорство и едва след това се търсят средства от родителите. Харесва ми и правото на избор по отношение на картите - който иска обикновена магнитна, който иска банкова. Все още не сме решили каква да е, но по-вероятно ще вземем обикновена.

# 98
Аз мисля, че настоятелството трябва да се концентрира върху други проекти, девойките са амбициозни и ще си довършат този, ако трябва да драснат няколко реда в чатовете на по-малките и да се съберат повече хора
По-интересно ми е какво мислите за системата с карти...дебитни карти  Crazy

Тази дискусия ми е интересна. Реално настоятелството харчи нашите пари. Ако трябва да изберете едно от долните неща, кое ще е то?
- за ремонти;
- за участие на талантливи деца в състезания, концерти... (пътни и квартирни);
- франкофонски неща;

Имам аргументи "за" и "против" всяко от горните.
Например - ремонтите трябва да  са задължение на държавата/общината. Родителите/деца можем да мислим за някакви супер иновативни екстри (в рамките на шегата, но триизмерен Айнщайн да води урока).     Но реалността е друга - на РС гледам стаите - поддържани са, но не са ремонтирани с години.  А децата ни са там по 6-8 часа newsm78.

Не обичам крайностите и затова по мое мнение, събраните от настоятелството средства, трябва да се разходват така че всички деца да се чувстват облагодетелствани, т.е за проекти, които касаят всички ученици. Разбира се, би могло от събраните средства да се заделя някакъв процент за талантливите деца, или за проекти касаещи единици ученици, но при всички случаи това да става със съгласието на родителите събирали средствата. Най-чисто е когато се направи анкета, или допитване до родителите - не е сложно, не изисква време и със сигурност средствата винаги ще бъдат разпределяни съобразно волята на дарителите.

# 99
Добре е че имат право на избор с картата. Не ги задължават...
В УНСС например,  студентите могат да получават стипендии единствено и само по карти на ДСК, които имат и офис там. Няма друг вариант, може да имаш сто други карти, ако нямаш тяхната, няма стипендия... И не е като да е без такса, напротив...
А пропусквателният режим - турникетите , си е най-доброто, с магнитната карта. Пък нека си клянкат журналягите, ще им мине....
Нямам дете в гимназията, но съм бивш ученик там, и по случайност съм седял на един чин с мениджера от ПИБ, макар да не ми се е похвалил за инициативата... Ще го поздравя за нея.

# 100
StefanB, жалко че не си седял на един чин с друг бивш ученик във ФЕГ, настоящ популярен политик, който днес е бил специално в старото любимо училище във връзка със "скандала с банковите карти" Mr. Green. Ей, от всичко искат да правят PR #2gunfire....но да дадат някой депутатски лев за ремонт  на класни стаи #Cussing out- нееее

P.S.Ама ако случайно някой друг бивш ученик или ученичка са седели на един чин с него или поне са от един випуск, да вземат малко да го постегнат...

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 17:50 от ellis

# 101
  • София
Не мога да повярвам, че в "хейтърския форум" бг-мама няма нито едно негативно родителско мнение. А в телевизионните репортажи всички родители бяха възмутени и потресени  Tired Whistling Thinking

Радан подпали чергата на директорката, а днес вече е доброто ченге. Дано няма негативни последствиия за жената  Praynig

# 102
Ne знам кой е бил днес там, но ако случайно е бил  Калфата, след нашия випуск беше...
Беше ни заек и в подготве и идваха да ни искат миналогодишните диктовки, че тогава  чанча беше страшен по езика - всяка сряда имаше диктовка а всяка събота контролно. За 6 грешки двойка, ударението се броеше 1/3 грешка...
И никой не съм чул после да е ходил на уроци по френски, впрочем.

Радан ли ? Не мога да повярвам, че е от гимназията....Верно?

# 103
Не мога да повярвам, че в "хейтърския форум" бг-мама няма нито едно негативно родителско мнение. А в телевизионните репортажи всички родители бяха възмутени и потресени  Tired Whistling Thinking

Радан подпали чергата на директорката, а днес вече е доброто ченге. Дано няма негативни последствиия за жената  Praynig

Ама какво "добро ченге" newsm78, той си мрънка отвсякъде и постоянно .... бил в училището не за да помага, а за да критикува и да бъде отразено това. А иначе,от специално подбрани родителски мнения за целите на черната PR- кампания на някои медии, отдавна се абстрахирам. Имаше подобни опити с Първа немска и уволнен учител, със СМГ и с кое ли не още елитно софийско училище....

Ne знам кой е бил днес там, но ако случайно е бил  Калфата, след нашия випуск беше...
Беше ни заек и в подготве и идваха да ни искат миналогодишните диктовки, че тогава  чанча беше страшен по езика - всяка сряда имаше диктовка а всяка събота контролно. За 6 грешки двойка, ударението се броеше 1/3 грешка...
И никой не съм чул после да е ходил на уроци по френски, впрочем.

Радан ли ? Не мога да повярвам, че е от гимназията....Верно?

Е, не е Калфин - само той остава да започне да си плюе училището...Радан е и още как...Има много известна негова снимка из Фейса като френски селянин член на съпротивата.

А диктета още правят или поне правеха в началото и двойките са си същите и за ударения им брояха 1/3 грешка....Толкова двойки , колкото в осми клас по ФЕ моят син никога не е виждал в живота си. В началото беше драма....но явно с всичко се свиква и  в края на подгответо направо притръпна...

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 18:30 от ellis

# 104
Грешка на ръководството на гимназията са тези мършави 2 лв. за магнитната карта - могли са да ги поемат, за да не става "платен достъпът до образование" - така един по*ерко по телевизията мотивира кресливото си родителско възмущение!

А Радан е политическа д*исня! Жалък напън да припомни някому, че още е там... някъде...

Иначе браво на директорката!

С извинение към нежните мамини ушета...

Общи условия

Активация на акаунт