9 ФЕГ - 2

• 83 341
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
    За децата от ФЕГ, които имат повишен интерес към математиката - има и такива, за което ги поздравявам! - съществува особеното предизвикателство да се явят на Европейско кенгуру, но на френски. Споделяли са ми, че им е интересно да се подготвят, да научат математическите термини, за да разберат първо условията, а после и да ги решат... Но за повече подробности трябва да се обърнем към майките, чиито деца са участвали в това състезание.

# 166
  • София
здравейте мами на франкофони Simple Smile

Досега не съм писала тук, но ви чета редовно. Имам един въпрос към майките, чиито деца са ходили или ще ходят тази година на училищната екскурзия през пролетната ваканция. Интересува ме дали в нотариално заверената декларация за съгласие на родителите детето им да пътува в чужбина е написано с думи следните реквизити: 'Нотариус:', 'имената на нотариуса', 'Дата'. Гледах примерни декларации, за да подготвя такава за пътуването, но не съм наясно дали тези неща трябва да са изписани, а не ми се иска да ме върне нотариуса, че документа не е написан правилно. По принцип в нотариалната кантора могат да ми подготвят такъв документ, но естествено това се заплаща отделно от самата нотариална заверка. Ще съм благодарна, ако можете да ме ориентирате. Simple Smile

и успешно приключване на първи срок!

# 167
На нас от агенцията ни бяха предоставили бланка за тази цел, която подписахме при нотариус,и с нея пътува без проблем
Защо не ги попиташ

# 168
Eto информация от сайта на МВР Гранична полиция.
http://www.nsgp.mvr.bg/Guide/tr_persons.htm
Няма нотариус, имена и т.н.  Просто полпълвате декларацията, като по Ваше желание може да добавите че е без ограничение в срока и да я ползвате и друг път, до навършване на пълнолетие при детето.
При нотариуса следва да отидете двамата съпрузи или родители (ако вече евентуално не сте или пък никога не сте били съпрузи) и задължително да носите оригинал и копие от акта за раждане на детето, с който да удостоверите, че именно вие сте родителите. Ако детето има лична карта, впише и нея, или паспорт, документа, с който ще пътува.
В този случай ще платите 5-8 лв. Ако нотариусът Ви изготвя декларацията, ще Ви вземе поне още 20.
Името му се вижда от печата, с който заверява, че сте положили подписите си пред него.
Декларацията е нужна само за българската гранична полиция. Мине ли през нашите полицаи никой повече няма да я иска, дори и на влизане също не е нужна.

# 169
  • София
Благодаря  за споделените мнения. Сега видях, че на сайта на туристическата агенция е качена примерна бланка. Нея ще използвам, но ще заменя срока, посочен за екскурзията с думите, че е безсрочна до навършване на пълноленитие на детето, че да се ползва и по-натам, ако се наложи.

# 170
  • София
Здравейте,
дъщеря ми ме завършва седми клас. Иска да учи френски. Моля родителите на деца, който завършват осми клас сега , пък и по - големи да споделят впечатления от първата година в училището. Оправдаха ли се очакванията ви. Чувам противоречиви мнения, но това е за всички училища. Така че ще се радвам да споделите пресни впечатления.
Благодаря предварително.

# 171
Да, френски се учи, започва от 0
В училището има по- свестни и по- кофти преподаватели, като навсякъде, а и всичко е субективно. Френският е труден, трябва яко учене. На мен не ми допада единствено това, че има много малко инициативи, лагери и обмени в сравнение с други езикови училища. Недоумявам защо. Но не е болка за умиране

# 172
  • София
Потвърждавам - езикът е труден, учи се от азбуката. В класа на дъщеря ми имаше само 2-3 деца, които го бяха учили преди това. За деца, които почват от нулата си е доста натоварващо - моята дъщеря "изплува"чак след Нова Година Simple Smile Има и добри и не толкова преподаватели. Малко си е на късмет при кой ще се паднеш. Дъщеря ми е 9 клас, извадиха супер късмет до момента с всички учители.

Мнението ми е, че в гимназията има създадени условия за учене, пък вече всеки си преценява дали иска да учи и какви точно са му приоритетите. Казвам го, защото когато дъщеря ми кандидатстваше в 9 ФЕГ (която беше единственото и желание) всички се скъсваха да и повтарят чули-недочули, че видиш ли във Френската не се учело. Учи се и още как. Стига да имаш желание, можеш да се възползваш максимално от създадените възможности. Атмосферата в училището също е много хубава.

# 173
  • София
Здравейте и моята дъщеря сега в 8 клас започна от нулата с френския език и бързо се справи. Според нея класната им е много добра и амбициозна, преподава по френски. Има само една оценка 4 и то защото беше болна в началото, справя се чудесно оценките и плавно стигнаха 6 още първия срок. Ходи дори на олимпиада по френски на първи и втори кръг. Това да учи френски беше нейно желание, сама избра френската гимназия и сега е много доволна. Ходиха пролетната ваканция на екскурзия в Париж, Женева и други европейски градове и е много впечатлена. Щом детето иска да учи френски подкрепете го

# 174
Здравейте.
Аз сега съм седми клас и се интересувам от френската гимназия.Ще съм благодарна за вашите мнения относно училището.Също така искам да попитам как стои там въпроса с наркоманите (въпреки ,че според мен във всяко едно училище има,но важното е да не попаднеш в такава компания).

# 175
Кой ви набива в главите това за наркомани. Някой като пусне слух за нещо... Във всяко училище има всякакви. Ако искаш, ще си ги намериш и без да те търсят. Ние досега не сме ги срещали. Училището си е супер, стига да искаш да учиш, особено френски

# 176
  • София
Това за наркоманите наистина е пълна глупост. След 3 години на дъщеря ми в това училище, мога да кажа,че съм доволна от избора. Има прекрасни учители, както и такива, които измъчват и себе си, и децата с присъствието си в училището. И,не е вярно, че няма екскурзии и обмен.

# 177
Ами споделяйте за тях, на нашия клас нищо не казват- класния не е заинтересован и това е

# 178
  • София
Екскурзии за целия випуск знам, че се организират всяка пролетна ваканция. С обмените се занимават някои от учителите по френски,за нашия випуск е г-жа Бечева. Питайте в дирекцията,щом класния не се занимава с това. Има телефони на сайта на училището.

# 179
Да, пробвали сме така, както и да е  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт