9 ФЕГ - 2

• 82 774
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Не мисля, че ще имате някакви проблеми с големите ученици Simple Smile Не се притеснявайте за това

# 226
Това е гимназия. Децата са страхотни и няма микакви проблеми зайци/големи. УСПЕХ на новите франкофони

# 227
Здравейте, бих искала и аз да се запиша в темата официално като майка на записан вече младеж в 9 ФЕГ в 8 "а" клас ФЕ, АЕ, БЕЛ. Много ще се радвам тук да споделяме вълненията си, радостите си (силно се моля да има много такива) и притесненията си. Ако има мами и на други дечица от 8 а клас ще съм много щастлива да се свържем Simple Smile
Няма да крия, че съм със смесени чувства и притеснена дали момчето ми ще се справи с този труден език, който изобщо не е учил, а още повече, че в тази възраст мързелът му и липсата на особена амбиция са доста големи, но се моля, да попадне в "негова" среда и нещата да се променят. От друга страна и нетактичното изказване на негативни мнения от познати, с които гордо съм споделила, че синът ми ще е ученик във ФЕГ още повече ме напряга. Надявам се обаче и вярвам, че ще ги опровергаем с пълна сила Simple Smile

# 228
Като приеха щерката, доста познати се изказаха че в ЕГ има САМО наркомани и нивото доста е спаднало. Разбирам ги. Човешко е и не им се сърдя, но доста ме напрягаха изказванията, да
Не се притеснявай, езика ще го научи. Имам чувството че в подготвителния  толкова много учеха ФЕ, че и магаре да вържеш в час, ще го научи  Laughing

# 229
Много ти благодаря HAPPY Simple Smile
Дано някакси и децата, сред които попадне и учителите (моля се да има късмет) да го мотивират да покаже целия си потенциал Simple Smile
При него желанието беше II АЕГ, защото предполагам си мислеше че ще му е по-лесно, тъй като английския му е ок, пък и е "модерно" училище.  След като се класира във ФЕГ, първоначално беше разочарован и объркан, но виждайки колко се зарадвахме и аз и баща му и колко бяхме горди и след няколко аргументирани (от наша страна) разговора се успокои и дори изглежда доволен 😀 Просто си мисля, че е уплашен от новото и объркан....но имам положително усещане 😀

# 230
  • sofia
Дъщеря ми вече е в 11 клас на ФЕГ. Доволна от избора си. Племенницата ми завърши миналата година същата гимназия. И тя е доволна от избора си преди години.

# 231
Мили момичета, много ви благодаря, че ме обнадеждавате и ми е малко по-спокойно (въпреки, че с момчета (с повечето де)нещата винаги са по-трудни в сравнение с момичетата) 😀
Както и да е повече, няма да мисля и анализирам. Каквото такова! Щом така се е случило, значи така тряббва да стане поради някаква причина и вярвам, че е за добро!!! 😀

# 232
  • България-София
Ale4ko, напълно Ви разбирам, моите притеснения за езика бяха същите. При моят син първото класиране му определи място във ФЕГ и докато ние с баща му се чудихме да се радваме или притесняваме, младежът рече и отсече, че ще учи там. Понеже беше на състезание в провинцията за подаването на желанията, аз му ги редих, като си мислих, че съм го разбрала какво иска да учи от тук нататък. Бях подредила английските гимназии преди френската, за да му е по-лесно с езика на маминия мързел. Отказа да подава за второ класиране (за немските беше ясно, че балът не му стига), защото каза, че не иска да си "губи" времето с език, който е учил 7 години (и щял да продължи с така). Даже ми се скара, защо съм писала преди ФЕГ Втора АГ и 73, които са много далече и щеше да му е сложно придвижването до и от там + ходене на тренировки почти всеки ден. След второ класиране видя, че щеше да влезе и в Първа АГ, та ми каза : "добре че не подадох за второ"....
Засега е много е доволен от избора си. Преди няколко дена успяха да се видят част от бъдещите осмокласници и щом прави планове как да успее за следващата среща (на 16 юли май каза), значи и децата са си допаднали. А на тези, които се втурнаха да му обясняват за наркомани и прочее ги увери, че навсякъде ги има и е въпрос на избор.
Моля се този ентусиазъм да не "изветрее" бързо, а напротив да бъде провокиран да положи усилия и да се справя на ниво.

# 233
От години се говорят негативи за френската.Сакън, ако не е американския или мемската... И моята миналата година имаше дилема. Балът й стигаше и за немска, но си мечтаеше за ФЕГ от малка. И като я пита някй къде, като каже, че иска френска, то не бяха тъпи коментари, че това училище било пропаднало, толкова ли пък нисък й бил балът... Чак си порева. Накрая я посъветвах да избере по сърце, а не по хорски приказки. Една година по-късно ИЗОБЩО НЕ СЪЖАЛЯВА. ЩАСТЛИВА Е, ЧЕ ИЗБРА ТОВА, КОЕТО ИСКАШЕ.
Слушайте децата си, не хора, които нямат идея за какво иде реч

# 234
Забравих да питам някой знае ли каква смяна трябва да са 9 клас

# 235
  • София
Моят син ще бъде осмокласник следващата учебна година и нямам никакви лични впечатления. Но пък получих прекрасни отзиви за гимназията от всички приятели и познати, които питах за мнение - включително и такива, чиито деца са се дипломирали в нея преди година-две. Балът му не стигна само за немските гимназии - ФЕГ беше следващото желание след тях с всичките й паралелки - тази с немски език на първо място. Не участва и на второ красиране - решихме, че всъщност е попаднал на правилното за него място. Така че ФЕГ е неговият и наш съзнателен избор - не е приет в нея поради "злощастно" стечение на обстоятелствата.  

Не ме плаши езикът. Смятам, че точно ФЕГ е мястото, в което децата ще го научат. Труден е, да, ама не съм записала сина си на съботно-неделен курс, че да се чудя ще го научи ли или не. Ще се справи. И той, и всички деца. Изобщо не го мисля това. Simple Smile

# 236
Моят син ще бъде осмокласник следващата учебна година и нямам никакви лични впечатления. Но пък получих прекрасни отзиви за гимназията от всички приятели и познати, които питах за мнение - включително и такива, чиито деца са се дипломирали в нея преди година-две. Балът му не стигна само за немските гимназии - ФЕГ беше следващото желание след тях с всичките й паралелки - тази с немски език на първо място. Не участва и на второ красиране - решихме, че всъщност е попаднал на правилното за него място. Така че ФЕГ е неговият и наш съзнателен избор - не е приет в нея поради "злощастно" стечение на обстоятелствата.  

Не ме плаши езикът. Смятам, че точно ФЕГ е мястото, в което децата ще го научат. Труден е, да, ама не съм записала сина си на съботно-неделен курс, че да се чудя ще го научи ли или не. Ще се справи. И той, и всички деца. Изобщо не го мисля това. Simple Smile
Съзнателният избор е важен. Никой език не е лесен. Успех

# 237
Има едно издигане в култ на няколко определени училища в София, едва ли е нужно да споменавам кои и да започвам спорове и тук. Познавам доста деца,вкл от провинцията с абсолютно осъзнат избор да са тук. Моята не беше от тях, изобщо не беше ориентирана. Обаче явно съдбата си знае работата. Намери своето място и се чувства прекрасно. Тук няма състезателния дух или надъхването, което го има в някои други училища. Няма напрежение, има една свобода...Имат възможност сами да израстват- ако желаят. Аз лично съм възхитена от децата в училището. Много са национални състезатели, други имат други занимания, интелигентни, будни деца. Дума не може да става за второ качество деца, както се опитват да ги изкарват...

# 238
  • София
Трапа, извинявам се за включването, ама същото важи и за вашите наблюдения над  останалите училища. Говорите тук за надъхване, без да  знаете така ли е.. Градска легенда е, че в НЕГ например има такова (ако изключим  Грегъри, който вече не е  там). Peace Ако има някаква сила, бутаща децата напред, то това са самите те. А лошите отзиви за ФЕГ ги има и за всяка от другите ЕГ, ни повече, ни по-малко.
И какви са тези приказки за второ качество деца във ФЕГ, кой ги е изкарал такива... Познавам момиче във ФЕГ, сега ще е 12 клас, влезе през 2013 с бал почти 36.. Познавам и друго, сега завърши,  само където не се пробва за висше, само там няма да я приемат.. Wink Роднинско дете е във ФЕГ, сега ще е 11 клас, съвестно, амбициозно момче - гони сертификати по още два езика, немски и английски.

# 239
Има, има...Както и да е. Simple Smile Просто приетите явно четат тук и се вълнуват. Искам да са спокойни. Аз съм споделяла проблемни ситуации от ФЕГ, но те са нормални и са решавани. Успех на новите

Общи условия

Активация на акаунт