СЕДМИцата преди първо КЛАСиране - 10 - Успех!/20.06 - 26.06.2016 г./

• 78 039
  • 599
  •   1
Отговори
# 555
Без желание да се задълбочавам в темата за учебници и издателства въобще, само да потвърдя мнението на Ганис за сборника за 9 клас на Архимед и да добавя, че специално учебника на Архимед за 7 клас  също е много много добър.

# 556
  • у дома
Да, откъм  методика учебниците на Архимед са добре издържани, но не е нормално да имаш по 3-4 задачи на урок.

И още поне 5-6 решени и то добре обяснени в урочната част  Peace  За това са и сборниците-сборници за подбиране на задачи -колкото искаш,добре обяснени задачи-само в Архимед съм срещала...
Моето дете в 5 и 6 кл беше по Просвета,а в 7 кл-по Архимед-най-лесно му беше в 7 клас и най-малко неразбрани неща...
Иначе не е пипал сборника на Коала-и аз го харесвам и го имам,но в училище работеха със сборника на Архимед и натоварването беше предостатъчно...Иначе май малко след пролетната ваканция свършиха учебника в училище и после  часовете цял месец решаваха само тестове по формата на изпита-на мен ми харесваха тестовете,имаше доста завъртяни задачи,но не знам от кой сборник са-госпожата им принтираше и им даваше.Ако изнамеря изостанал може да сканирам и някой да познае от къде са...
За ПИСА-та ,освен домашното за зимната ваканция от училище ,което нкл около 30 такива задачи от сборника на ВЕДИ,др не е решавал-справяше се с този тип задачи .Даже от едно състезание имаше награда този сборник -русалката не го е споменала ,но при нас така си и остана неотворен...

# 557
Ние имаме този на Веди със задачи Писа. Един на коала  прес също с Писа. Един на регалия с пробни матури. И още един на коала прес сборник. Отделно от училище имаме още един сборник на просвета мисля, че беше.
 И само дето ги имаме тези сборници. Повечето ги поръчахме в края на годината и останаха нерешени. Но така като гледам на коала прес и на регалия са най-хубавите. 

# 558
  • Пловдив
При нашите в края на 6 клас учителката им предаде формулите за съкратено умножение. За ваканцията им даде да изрешат сигурно една трета от зеления сборник на Коала т.е. всичко, което можеше да се реши със знанията до 6 клас + формулите. Това включваше всички текстови задачи за моделиране на уравнения, без тези за финанси. След което през учебната година преминаваха през някои дялове доста по-бързо и с много домашни за вкъщи пак от зеления сборник на Коала. С материала свършиха до пролетната ваканция и след това минаха на сборници с тестове. До изпита "изядоха" 3 такива от корица до корица. Остана само един нерешен. Учебните тетрадки на Архимед бяха попълвани между другото, но в края на срока бяха проверявани.
Не знам как са се справяли децата, които ходеха и на уроци. Обаче у нас всеки ден се решаваха задачи, вкл. събота, неделя и всички ваканции. Жестоко, но пък резултатът си заслужаваше и детето вече е забравило това. В замяна на това първата година в МГ и се стори песен.

Последна редакция: нд, 26 юни 2016, 11:29 от dundi73

# 559
Завиждам за тази учителка. При нас в 6 клас не само нищо не им предаде от 7-ми, но и отсъстваше около 4 седмици, което беше много зле. И без това нямат време за преговор и затвърждаване. Добре, че поне в 7-ми не отсъства, но пък си предава материала почти до края и остана съвсем малко време за тестове. Малко домашни даваше. Само дето тази година им даде 4-5 пъти по един лист със задачи за домашно, през ваканции и т.н.

Последна редакция: нд, 26 юни 2016, 11:34 от Betty L.

# 560
И при нас в края на 6 клас взеха формулите за съкратено умножение.

# 561
  • Варна
МГ-Варна са си публикували графика на работното време за записването
http://mgberon.com/%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-7-%D0%BC%D0%B8-%D0%B … 0%BB%D0%B0%D1%81/

# 562
Нашата учителка по математика в училище даваше на децата всяка седмица контролни. Имаха толкова много оценки, че нямаше как да бъдат нанесени в дневника и на всеки 4 оценки се пишеше по една средноаретметимна. Освен задачите от учебника и учебата тетрадка им изпращаше за допълнителна подготовка задачите от сборника на Архимед, а за домашно им даваше задачите от сборника на Веди. Помня, че зимната акация децата получиха за домашо 98 теста от Веди с оцека и дъщеря ми решаваше по цял ден. Допълнително и бях купила сборниците с пробни изптити на Регалия, Педагог и Веди. Първите два според мен даваха ясна представа как детето напредва с математиката. В школата, в която ходеше събота и неделя имаха собствен авторски сборник, където задачите бяха доста по-трудни от тези в училище. Сборникът със задачи по модела а PISA на Веди също не е лош, защото в училище този модел според мен не е достатъчно застъпен, да не кажа дори изобщо.

# 563
  • София
Олеле, 98 теста Simple Smile
Моят син за цяла година не е решил толкова тестове.
Не е ли прекалено много (ако са от типа първи плюс втори модул, а не някакви по-кратки тестчета)? Няма ли опасност децата да намразят математиката, ако трябва да решават толкова много задачи?
Иначе при моя човек тази година се получи кофти ситуация с математиката в училище - за съжаление учителката им излезе в болничен в началото на октомври и се върна в края на март. Междувременно учиха с трима заместници и си беше доста хаотично. Без курсове или сериозно учене вкъщи нямаше да се случат нещата. Но пък той си харесваше почти всичките учителки. Един ден даже броихме учителите и се оказа, че от 5 до 7 клас е работил с петима Simple Smile.

Последна редакция: нд, 26 юни 2016, 12:49 от мюмла

# 564
  • Пловдив
Не е ли прекалено много (ако са от типа първи плюс втори модул, а не някакви по-кратки тестчета)? Няма ли опасност децата да намразят математиката, ако трябва да решават толкова много задачи?

Щом моята си избра МГ значи не е намразила математиката. И определено й липсва госпожата от 5 до 7 клас. В началото им беше трудно, после не искаше и да чуе за друг учител.  Peace

# 565
  • София
На останалите как им понесе този математически маратон? И как се справиха на НВО по математика? Ако си споделяла, пропуснала съм го.

# 566
  • у дома

Жената си е написала,че са от тестовете на Веди,поне аз разбрах,че става въпрос за този сборник -те са по уроци и не съдържат много задачи,с изключение на Т-тестовете ,др детето ми ги правеше много бързо. И въпреки това и на мен ми се струват прекалено за ваканцията такъв брой тестове-по-добре през година ,по 1 на ден...

# 567
  • София
svetlaem, извинявам се, задето не разбрах. Не съм разглеждала това помагало.

# 568
  • у дома
svetlaem, извинявам се, задето не разбрах. Не съм разглеждала това помагало.

Ти пък,то е ясно че човек не може да знае всичко-те помагалата са безчет...
Ето страничка от зеленото https://www.book.store.bg/p29358/test-7-klas-matematika-donka-gy … ina-hristova.html
А и то аз само подозирам,че е този,жената не го потвърди...

# 569
Да, точно това е сборникът. Задачите наистина не са като първи и втори модул. Приблизително по 10 в тест са и не е невъзможно да се решат, но когато се съберат 10 теста за деня става много. Имаше родители, които след това искаха да правят подписка срещу амбициозната госпожа, но аз бях доволна. Моята дъщеря никога до тази година не беше имала шестици по математика. Затова оценките,които изкара по математика на НВО за нея са огромен напредък 5,57 на първи  модул и 5,089 на втори. Общият и бал е  33,106 искрено се надявам да и стигне  за Първа АЕГ. А колкото до госпожата, която ги тормозеше, тя се превърна в една от любимите на децата. Вече са ваканция, но продължават да ходят да я виждат и  играят  волейбол с нея.

Общи условия

Активация на акаунт