Електронни четци - XVIII

• 79 939
  • 813
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Креми, дълги години четях с Киндъл с копчета, а сега съм с Кобо с тъчскрийн. Свиква се общо взето доста бързо. Даже копчета отдолу ме струват по-неудобни. А щом си ги гледала и светлината ти е допаднала, мисля че това е по-важно.

# 136
  • София
Нов ъпдейт за Kindle Paperwhite и Voyage - 5.8.2. Grinning

Но не за всички версии

Important: Devices that do not require an update are:
Kindle (7th Generation)
Kindle Voyage (7th Generation)
Kindle Paperwhite (7th Generation)
Kindle Oasis (8th Generation)
Kindle (8th Generation)
Fire tablets (any generation)
Вече не знам дали да си го регистрирам моя, за да не получи ъпдейти...

Пробвах един от последната промоция и така и не можа да изгасне до бял екран (а в такъв режим се оставя за по-дълги периоди на покои или пренасяне)  newsm78

# 137
  • София
Какво им има на ъпдейтите. В крайна сметка ако ъпдейти не искаш, никой не те кара на сила да правиш.

За какво ти е бял екран и какво трябва да е това всъщност, така и не разбрах Wink

# 138
Какво им има на ъпдейтите. В крайна сметка ако ъпдейти не искаш, никой не те кара на сила да правиш.

За какво ти е бял екран и какво трябва да е това всъщност, така и не разбрах Wink

Ау, моят нов Киндъл си направи сам ъпдейт и малко се подразних, че тъкмо му бях свикнала. Изобщо не ме е питала машинката за одобрение на ъпдейта, както например прави телефона. Регистриран е моят Киндъл, каква връзка може да има това?  Thinking

# 139
  • София

Може би защото искам да го регистрирам...
Ами прочети упътването и ще разбереш.

# 140

Може би защото искам да го регистрирам...
Ами прочети упътването и ще разбереш.

Starrydream, нямам упътване, би ли разяснил за невежите като мен?!

# 141
  • София
Инструкцията не е в отделна книжка, а си е качена в самия четец.
Препоръчват при по-продължителен период, в който четеца няма да се използва да не се оставя на скрийнсейвър, а да се изключва. Това става с натискане в продължение на около 3 секунди на копчето за включване.

# 142
Инструкцията не е в отделна книжка, а си е качена в самия четец.
Препоръчват при по-продължителен период, в който четеца няма да се използва да не се оставя на скрийнсейвър, а да се изключва. Това става с натискане в продължение на около 3 секунди на копчето за включване.

Благодаря!
Направих го това с изключването, но подсветката не се изключи напълно, а остана да свети като при най-ниска степен на осветяване. Предполагам, че на дневна светлина това няма да се види, но сега, вечерта, си личи. Това ли се има предвид под "бял екран"?

# 143
Не, при "бял екран" трябва да няма никаква подсветка, нито пък картина.
Като задържа бутона натиснат 2-3 секунди ми излиза меню с 3 опции, една от които е "screen off" и прави точно това.

Последна редакция: нд, 07 авг 2016, 08:42 от celika

# 144
Ако е наличeн WI FI достъп, при Киндъл може да се сваля директно на четеца от тук като се избира иконката за EPUB формат:
Скрит текст:
bb.bulexpo-bg.com

Страхотно, много благодаря! Точно това исках, директно, без кабели, лаптопи и други спомагателни устройства!

# 145
  • София
Не, при "бял екран" трябва да няма никаква подсветка, нито пък картина.
Като задържа бутона натиснат 2-3 секунди ми излиза меню с 3 опции, една от които е "screen off" и прави точно това.
мда и при мен си излиза без проблеми (рестартирах наскоро). "Бял екран"(не бих се сетила, че тази  опция се търси под това име) никога не съм пускала, не знам дали и ще пусна, но опцията си я има. (всъщност на моя киндъл пише да се задържа 7 секунди, не 2-3)
За ъпдейтите, всъщност се позамислих, при мен не си ги прави  автоматично, нищо, че е регистриран, защото си изключвам wifi-то, т.е. ако искам ъпдейт специално трябва да  го пусна, от друга страна не разбирам защо няма да искам ъпдейт...

# 146
Потвърждавам това за белия екран. Получи се, но трябваше да задържа копчето по-дълго.
При мен ъпдейтът се случи именно при включване на wi fi, но не ми е искано никакво потвърждение. И аз не виждам драма с ъпдейтите, освен, че ср променя мястото на някой бутони/функции, с които вече съм свикнала. Другото е възможността след определен ъпдейт устройството да дава повече грешки. Има хора, които предпочитат първоначалната версия, с която е купено устройството.

# 147
Kobo Glo HD  трябва да се регистрира за да работи, а Pocketbook touch lux 3 не се регистрира правилно ли съм разбрала? А покетбука като не се регистрира ъпдейтва ли се после? И по-добре ли е да се ъпдейтва един четец или не е от значение?

# 148
Не съм чела всичко, признавам, но минах по диагонал  и не откривам решение на моя проблем. Може би е глупав въпросът ми, но ако някой може да удари едно рамо, ще съм благодарна много. Подариха ми kindle paperwhite. Има wi fi, свързала съм . Има някакъв браузър, експериментален май беше, който не иска да отвори никаква страница. Аз най- вече искам да сваля книги от читанката, защото доколкото разбирам, поддържа всички формати. Не съм технически неграмотна, ползвам всякакви устройства, това ме затрудни. Може и на лични някой да ми обясни, че да не спамим тук .

# 149
Не съм чела всичко, признавам, но минах по диагонал  и не откривам решение на моя проблем. Може би е глупав въпросът ми, но ако някой може да удари едно рамо, ще съм благодарна много. Подариха ми kindle paperwhite. Има wi fi, свързала съм . Има някакъв браузър, експериментален май беше, който не иска да отвори никаква страница. Аз най- вече искам да сваля книги от читанката, защото доколкото разбирам, поддържа всички формати. Не съм технически неграмотна, ползвам всякакви устройства, това ме затрудни. Може и на лични някой да ми обясни, че да не спамим тук .

и аз като теб, но по-нагоре споделиха безценна информация - изписваш в браузъра bb.bulexpo-bg.com, отваря се самата читанка и директно сваляш

Общи условия

Активация на акаунт