Девети клас 2016/17 - тема 75

• 77 957
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
Американски учебници са, дават им ги в колежа.
- Glencoe Physics: Principles & Problems, Student Edition
- Introductory Chemistry: A Foundation
Има ги в Amazon.

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14390850_139456708 … 9&oe=5883908C

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14316910_139456711 … c&oe=586BA53B

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 13:52 от Анонимен

# 661
  • Варна
Дидева, благодаря!  bouquet
Тъкмо следват няколко почивни дни- да се упражнява и припомня задачи. И да реши домашното от лятото. И още "и"-та има, ама ако стигне времето.
Девойката ще има 7 часа английски и 4 часа немски. Математика-3 часа. География, биология, история и информатика ще са на английски.

Препоръчайте речник по немски.  Simple Smile

Заглавието на темата ми е много актуално днес.  Laughing Ходихме до книжарницата да поръчваме някои учебници и помагала. Пример с географията-атлас за 8 клас, обаче учебник за 9-ти.   Mr. Green Шарено е.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 18:09 от Стейси Грей

# 662
Сега погледнах програмата има 6 часа седмично математика, 4 френски, но само два часа АЕ, винаги до сега са били повече, с изключение на миналата година естествено.
Малко ме притеснява това, ФЕ и той ми се струва малко, но както и да е.

# 663
  • София
Препоръчайте речник по немски.  Simple Smile

Заглавието на темата ми е много актуално днес.  Laughing Ходихме до книжарницата да поръчваме някои учебници и помагала. Пример с географията-атлас за 8 клас, обаче учебник за 9-ти.   Mr. Green Шарено е.
Ще оправя заглавието след малко Simple Smile

За речникът... мярнах някакъв и го взех  Embarassed Ще я питам моята дали учителката им е дала препоръки.
Отделно ѝ взех едно малко книжле с немските неправилни глаголи.

# 664
  • София
7/4 са часовете.
Еее, как не стана въпрос за недадените тестове по-рано... Входното на детето вече мина.

# 665
  • София
Моля за достъп до осмокласната поща.

# 666
Момичета, ще имаме входни по физика, химия и т.н., а след подготвителния ви е ясно че всичко е забравила...имате ли входни тестчета или някакво синтезирано инфо за бърз преговор почивните дни  Tired
Или примерно ако има поща  с инфо като седмокласната, моля и аз за достъп

# 667
  • Пловдив
Моля за достъп до осмокласната поща.

Не знам да има такава. Надписът на първа страница е останал още от 7 клас.
Би било добре да се махне, за да не се бъркат хората.

За преговор - вземете учебници от някой седмокласник. Предполага се, че и те преговарят преди входни нива.

# 668
И аз мисля учебници от седмокласник да вземем. Колко ще успее в почивните дни да си припомни - все ще е от полза. Спомени от биологията няма никакви. А биология на немски ще учат децата ни. Новата ни класна ще преподава БЕЛ и е наясно -  без преговор входно няма да направи. Но по другите предмети, не знам как ще процедират. Не са  изключително важни тези входящи тестове, но понякога ги взимат под внимание са срочните оценки. Успех на всички деветокласници, чийто майки тук споделяме тревоги и радости!

# 669
  • Варна
Привет в деветокласната тема!

Не съм ви изпускала, но все не остава време да се разпиша.
Живи, здрави и спокойни през новата учебна година да сме всички!

Вчера беше родителската. Представиха се повечето от новите учители. Имаме едно ново дете в класа.

Втори език - руски - 2 часа седмично. АЕ - 4 часа/седм. По езиците и по ИТ са винаги блок часове(по 2), което на мен много ми харесва.

Принтирах входните задачи по математика, но не знам дали ще стигне до тях. Футболното първенство започна и през почивните дни има 2 мача. Освен това при баба си мисли да ходи.... ще му ги дам, пък дано ги включи в графика.

Новото 20 е, че иска дебитна карта, да си купувал неща от е-bay и разни работи за игрите да си плаща. Щял да си внася по 20-30 лв. месечно, които ще си събира от закуски Simple Smile)) .
Ако някой минал по пътя с дебитните карти, сподели опит и даде жокер, ще съм благодарна. Нова ли да вадя, виртуална към моята сметка ли да направя от където да му прехвърлям или да продължаваме по старата схема - аз да плащам.

# 670
  • София
....
Новото 20 е, че иска дебитна карта, да си купувал неща от е-bay и разни работи за игрите да си плаща.
....
Те да не се познават с моя? Същото го чух преди няколко дни. И аз се замислих, че е добра идея да си има месечно някакви пари на разположение. Може би ще се научи да си разпределя средствата.

# 671
  • Sofia
Моята дъщеря има дебитна карта от около две години.
В ДСК има такава програма за детски и юношески сметки. Сметката всъюност е на името на родителя, но картата (пластиката) е на името на детето. Може да се задава дневен лимит за теглене и плащане от ПОС терминал.
Удобно е, когато потрябват пари за нещо, а не разполага в себе си. Основно картата за градския си зарежда така. Понякога я ползва и когато поръчам да купи нещо пътьом.

Нашите са правили входно по психология! Нищо, че не са учили досега, било и задължение на учителката  ooooh!

# 672
  • Варна
Записах девойката на уроци по математика. От понеделник започва.
Тъкмо има няколко дни преди първия урок(и след усилията през почивните дни) да добие представа къде се намира, какво е забравила и да ѝ се оформят конкретни въпроси по материала.
За входното вероятно ще е късно за припомняне и отработване, но гледаме напред.  Simple Smile

# 673
  • София
Моята е скарана с математиката. Баща ѝ се опитва да я убеди, че ще ѝ трябва, но удря на камък Simple Smile

Видях, че в друга тема се обсъжда въпросът за учебниците и борси. Метнах аз линкове и в търсачката съм кликнала "9ти клас". Получавам отговор "az sym s uchebnici za 8mi klas".

Ново 20. Съвсем се обърках.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2016, 13:40 от AnMary

# 674
  • Варна
Ние т.е. тя приключи с учебниците. Старите е продала в училището, някои върна в книжарницата. Купихме новите нови.

Общи условия

Активация на акаунт