Девети клас 2016/17 - тема 75

• 77 937
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Моят има само 2 учебника засега- по математика и химия на немски(тях са му ги дали от немския отдел) Другата седмица се организира борса в тяхното училище, та се надявам от там да си набави другите. Лошото е, че история, география и биология ще има за пръв път чак в четвъртък и петък, а дотогава няма да знае какво ще му дадат и какво трябва да се купува.
Часовете му са 6/4/4 НЕ/АЕ/ МАТ, като последната ще е 3ч на НЕ и 1 на БГ. Засега е с добри впечатления от новите учители и класа. Само 5 деца са от стария му клас, но пак е нещо.
Аз също съм се замисляла за тези юношеските карти, но той рядко харчи и засега не му е необходима.

# 676
  • out of space
Да ви питам за формулярите за стипендии. Към коя банка изкарахте карта на детето и какви са сроковете за предоставяне на документи (какви?).
Отделно, на бланката отдолу има "Прилагам: 1...2...3...4..."
Какво трябва да се попълни там?

Притеснявам се да звънна на класната, тъй като са празници, но може би утре ще го направя....била казала, че срокът е понеделник, и един вид трябва да свърша тази работа преди обяд..  Thinking

# 677
  • София
Моята намери някаква борса за учебници втора употреба в подлеза на НДК. Продаде си българския, математиката и литературата от миналата година и си купува от там за тази година. Някои учебници за тази година взе втора употреба, но други са нови - по френски събраха и поръчаха директно от училище. По испански също предпочете нов комплект заради учебната тетрадка.

За сега всичко е ОК. Ще учат химия, история и география на френски. Почнаха и испанския - много и харесва и учи с желание. Втора смяна са, което е добре, защото не се засичат със сестраи, която е петокласничка. Предстоят входни нива по предметите, които не са изучавали тази година.

# 678
На нашите им дадоха учебниците от училище (АК), моята дъщеря се е шашнала леко. Биологията е 4,6 кг., формат А4, 1100 стр. Другите са по-малки тухли, но пак са тухли. История, география, химия, физика, биология, психология - всичко е с американски учебници. Отделно, започва испански като втори език, а извън училище учи френски и свири на пиано. Тази година ще е як гърч.

# 679
На нашите им дадоха учебниците от училище (АК), моята дъщеря се е шашнала леко. Биологията е 4,6 кг., формат А4, 1100 стр. Другите са по-малки тухли, но пак са тухли. История, география, химия, физика, биология, психология - всичко е с американски учебници. Отделно, започва испански като втори език, а извън училище учи френски и свири на пиано. Тази година ще е як гърч.
Мдаа, девойката пък за първи път откакто се е родила, се събуди в 8:00 в почивен ден, за да учи 😨 И не е спряла от четвъртък... Едва днес успях да я придумам да излезе половин час на разходка. И аз не знам как ще я караме тая година 😩

# 680
  • Sofia
Моята пък си отспа!
Никак не се е стреснала още, но така или иначе първата седмица е повече опознавателна, особено за новите предмети и учители.
За учебниците по английски и атлас - 50лв.! Почна се...

# 681
Следващата седмица щяло да е входното по химия, иначе 4 дни е залепен за баща си на строежа на верандата, вече борави с всички инструменти  Joy бюрото щял сам да си го прави.

# 682
Мдаа, девойката пък за първи път откакто се е родила, се събуди в 8:00 в почивен ден, за да учи 😨 И не е спряла от четвъртък... Едва днес успях да я придумам да излезе половин час на разходка. И аз не знам как ще я караме тая година 😩

Божеее, какви деца има! Няма сила, която би накарала моите деца да учат така в почивни дни.

# 683
Божеее, какви деца има! Няма сила, която би накарала моите деца да учат така в почивни дни.

Има, има. Елате в нашето училище и ще видиш.  Simple Smile

# 684
  • София
Аз имах големи планове за почивните дни. Мъж ми е в чужбина... рахат.
В четвъртък малкото започна с разстройство и повръщане. В петък каката беше наред - цял ден и цяла нощ. После и аз.
Успях да пусна 2 перални  Laughing Надигна малко глава от възглавницата и казвам, че трябва да оправя еди какво си, а Дияна ме натиска обратно и казва "почини си".
Уж за ден, обаче всичко ме боли. И се оплакваме с щерката коя кост колко ни боли Sad

Не знам кога ще ѝ започнат входните, но нищо не е пипнала тези дни.

# 685
  • София
Този вирус е много заразен изглежда. Моите деца и съпругът го изкараха деня преди празниците. За сметка на това аз се тръшнах по време на празниците и изкарах два дена на легло.

# 686
  • Варна
Ядосвам се с домашното на девойката по математика от лятото.
Върху непредаден материал е. Преписват един от друг, колкото да имат домашно, но поне в обкръжението не разбират задачите. От друга страна, цяло лято неведение и сега разбраха, че нищо не разбират. Можехме по-рано да вземем мерки и да им се обясни на частни уроци.
На всички съм ядосана. Crossing Arms
Утре-входни по география(любимо, но все пак позабравено) и физика.

От учебниците остана да намерим само информатиката за 9 клас, на английски.

# 687
  • Варна
Стейси Грей За построителните задачи ли става въпрос?

# 688
  • Варна
Стейси Грей За построителните задачи ли става въпрос?
Да.

# 689
  • Варна
Аз видях, че по алгебра пише домашно моята. За лятото не съм разбрала да има домашно ... най-вероятно го е шкартирала.
Една груба сметка показа 300лв за всички учебници и учебни тетрадки. Tired
За входните нива попитах, каза да не се притеснявам и че учителите знаели, че са забравили почти всичко от 7ми клас.Simple Smile
Стейси, вие сте с нова учителка по математика май? Според моята била добра, майка е на нейна приятелка.
Иначе не я знам кога учи и кога не, постоянно си е на бюрото, по него има пръснати тетрадки и компютъра е включен. Laughing

В 18 и 30 се прибирах от зъболекар. В един момент ме достраша, такива реки и дълбоки води газих. Подлеза от където влизам в кварталчето ни се пълни много бързо и не посмяхме да влезем. Бул. Левски едното платно около базар Левски беше море ... обикалях половин час с 10км/ч да търся проходими улички и само се молех таратайката ми да не угасне. Не помня преди да е текла такава вода по улиците а не е като да не е валяло. Какво стана последните години не знам. От шахтите извираше вода! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт