Девети клас 2016/17 - тема 75

• 77 924
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Госпожицата днес ще пропусне по-голяма част от часовете. Ще пеят на откриването на учебната година на Техническия университет и ще отиде само за последните два часа.
Не знам дали учи. Само се ядосвам с нея, а нервите никой няма да ми ги върне. За най-малкото се разтрепервам вече. Ами ако ще да учи, то си е за нейна сметка. Ако ми каже за някое входно ниво, ОК. Като не каже, здраве да е. Някой ден може и да видя резултати в електронния дневник.
Не съм смятала колко ми струват учебниците. Давала съм парите на части, повечето учебници са втора употреба. Трябва да си купи още учебна тетрадка по химия и учебниците по втория език.

Flash*, това го преживях лятото в голямата градушка в Пловдив. Какво да става? Климатът се променя, това е. Сами си унищожаваме планетата и нас самите също.

# 691
  • София
200,30 лв за учебници, всичките са нови.
От т.нар. разказвателни предмети само физиката ще е на български, всичко останало е на испански.

Купих билети за Барселона за дните, в които не учат около Деня на будителите. Дано това пътуване му подейства стимулиращо и започне да учи по-сериозно.

# 692
  • София
Тръгнах да пиша и си затворих браузера  Laughing

dundi73, стискаме зъби...
Уморила съм се да приказвам. Казвам това, което моята майка казваше и най-вероятно и баба ми е казвала  Laughing
Ама младите не слушат. Ще им уврат главите по някое време  Crazy

За нервите... има ги, ама са насочени към дребоса. Голямата минава покрай капките. И кат ме види, че яхам метлата отива и ръчка брат си. И му се кара - "сядай да четеш" Simple Smile

Нали ти бях писала по време на матурите за едно момиченце. Това дете рисува невероятно. Но родителите ѝ не искали да учи нещо с рисуване.
Дияна ми прати нейна рисунка по вайбъра

Показах рисунката на една приятелка, която познава детето индиректно... рече "родителите ѝ са..."
За мен туй дете има голям талант.

Радват ме такива деца. Дано не пропилее таланта си.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2016, 10:35 от AnMary

# 693
  • Пловдив
AnMary, след гимназията винаги може да намери в какво да "вложи" таланта си. Тя нали е в хуманитарната?

# 694
AnMary, прекрасни рисунки.

# 695
  • София
AnMary, след гимназията винаги може да намери в какво да "вложи" таланта си. Тя нали е в хуманитарната?

Да, с немски и английски мисля.

# 696
  • София
....
Купих билети за Барселона за дните, в които не учат около Деня на будителите. Дано това пътуване му подейства стимулиращо и започне да учи по-сериозно.
Змия, ако идеята е да го стимулираш да учи испански, имай предвид, че в Барселона не се имат за испанци Simple Smile Говорят на каталонски и са каталунци. Испанският е винаги последен, когато изреждат някаква информация например в метрото или музеите. Първо я съобщават на каталунски и на техният местнен диалект.

# 697
  • София
....
Змия, ако идеята е да го стимулираш да учи испански, имай предвид, че в Барселона не се имат за испанци Simple Smile Говорят на каталонски и са каталунци. Испанският е винаги последен, когато изреждат някаква информация например в метрото или музеите. Първо я съобщават на каталунски и на техният местнен диалект.

Не, идеята ми е да започне да учи повече изобщо. Да му дойде меракът за продължаване на образованието извън България.
А това се съчетава с огромното му желание да види Камп Ноу. Mr. Green

# 698
  • София
Супер Simple Smile Успех ти желая!

# 699
Не, идеята ми е да започне да учи повече изобщо. Да му дойде меракът за продължаване на образованието извън България.
А това се съчетава с огромното му желание да види Камп Ноу. Mr. Green

Дано, както се пееше в една песен!  Моят ходи на Камп Ноу! И в Германия, и Австрия и Швейцария. Харесва му, но е наясно, че се иска яко учене. Не забелязвам да му се учи кой знае колко. В Германия не се пробва много-много на немски. Като се затрудни, веднага минава на английски и приключва. А имаше възможност, защото ежедневно контактувахме с немци, които не разбират български. Оставих го сам да направи тест и да иде на интревю за курс по английски. Просто да ме потърси само за плащането. Познайте дали е направил теста до днес!Още си чакам.

# 700
На моята й действа стимулиращо излизането в чужбина...преди не искаш и да чуе, сега споделя че й харесва там и би живяла с удоволствие, та стопля полека лека...Иначе си учи, проблема е че не знае с какво иска да продължи след гимназията, а както знаете за някои неща си има специфика- или перфектна диплома, или някой сертификат, или курсове профилирани...страх ме е да не пропусне някой шанс заради това, но...живи и здрави.

# 701
  • София
Моята за сега иска да следва в чужбина. Ще я видим... има време.
Докато обсъждахме рисунките на приятелката ѝ ми каза "ама аз какъв дизайнер ще бъде като не мога да рисувам"... Може, но пък "рисуването" не я влече - 6г учи в такава паралелка и се отказа.

# 702
  • Варна
Стейси, вие сте с нова учителка по математика май?
Не. Продължават пак с миналогодишната.  Simple Smile

Намерих днес и последния учебник, от Синьото пазарче.
Девойката днес има тежък ден. Прибра се от училище, имаше време само да се преоблече и беж на урок по математика. 2 часа и половина там.  Crazy Сега ще учи за утре.

# 703
Нашите имат всеки ден по 7 часа и свършват в 19:10. Изключение е понеделника.Тогава имат 8. Но имат нулев час в този ден. Другата паралелка нямат нулев и свършват в 20:00.  Зимно време това си е доста късно.Вашите деца как са?

# 704
  • София
свършват в 18:40. разликата е в началото - започват между 12:20 и 14:00 часа.

Общи условия

Активация на акаунт