Лятото дойде вече, а в мама расте ЯНУАРСКО човече!- Тема 3

• 39 966
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
На мен мама ми купи крема, с който тя се е мазала, когато е била бременна. Казва се Kez. Миминка каза, че изобщо не се е нацепила като се е мазала с него, та мажа и аз.
Друго искам да питам - има ли мама със запушен нос? Моя се запушва и отпушва сутрин, кихам като за световно 2 часа и  после нищо ми няма. Личната каза, че се случва при някои мами и да си пръскам  Стеримар 3х1 впръскване, доки каза същото, но мен си ме гризе.

# 646
И аз съм постоянно със запушен нос и кихам. Но се случва. И с първата бременност бях така. Относно мазането, според мен трябва да се мажем само с кремове за бременни.

# 647
На мен ми препоръчаха мазила на мазна основа(олио), и сега се мажа с бебешко олио,действа ми добре на кожата,но ще видим на края дали ще има резултат.

# 648
И аз съм постоянно със запушен нос, особено нощно време ми се случва да не мога да дишам и гърлото ми пресъхва...кихането няма да го описвам, доста неприятна история..... Аз също си пръскам Стеримар, за съжаление ефекта е доста кратък, но поне е безвредно питала съм и АГ, защото личната ми лекарка ми каза, че мога да ползвам виброцил, но в листовката пише, че е противопоказно и аз не посмях и си продължавам със Стеримара... Дано и това скоро отшуми Simple Smile

# 649
И аз съм постоянно със запушен нос,пръскан Стеримар но вече не ми помага много. Иначе през нощта и аз се будя с пресъхнало гърло и уста. Започнах да спя на по-висока възглавница и се чуствам по-добре...

# 650
Момичета как сте с пулса, моя постоянно го усещам, чак корема ми тупти, като премеран е около 90 и спада 80 само в някои моменти през деня...не ме притеснява,но го усещам

# 651
  • София
DiDi§ Резултатите ти от БХС са ОК, едва ли ще те пратят на второ изследване. Simple Smile

Относно кремовете и аз ползвам Палмърс и олио на Икаров за стрии, но то мирише особено на лавандула и пише, че може да дразни носа на бременната, но пък се ползва на 3 дни. Редувам ги. Аз от първото имам завещани стрии въпреки мазането, ама и аз свалих в болницата 11кг, то как да не станат....

Носа само физиолог.разтвор или една банка NaCl за 2 лв , обаче е с нисък процент сол 0,9%, добавка малко хималайска да стане приятно солено на вкус е по добрия вариант.На детето така му лекувам нослето, по препоръка на фармацевт. Може и някое етерично масло да се ползва, капки Пиносол отпушват добре и може да се ползват от бременни.

Molssi Следи си кръвното, рязко сваляш или вдигаш вероятно.При ниско кръвно е нормално да имаш сърцебиене.Виж дали лекарствата, които взимаш не предизвикват аритмия.

# 652
Полист- много ти благодаря! bouquet
Не спах добре от мислене и притеснения.
Ще се опитам да се настроя положително и без лоши мисли.  Гинеколожката е доволна. Ще й се доверя! Peace
Аз днес получих моето олио против стрии. От мнения във форума се спрях на Жоржея.Дано помогне. Другия ми избор беше Био ойл. 

# 653
Полист ниско ми е, но ме съмнява и фраксипарина, аз все се успокоявам, че не е над 100, но ще спомена на лекуващия да видим какво ще каже  newsm78

# 654
Аз съм с ниско кръвно попринцип 60/90 и сега пак ми е такова, но на моменти ми е 70/90 и тогава се чувствам доста зле. Усещам си пулса и корема си ми пулсира почти през цялото време.

# 655
Аз съм с ниско кръвно попринцип 60/90 и сега пак ми е такова, но на моменти ми е 70/90 и тогава се чувствам доста зле. Усещам си пулса и корема си ми пулсира почти през цялото време.
Извинявай не разбрах за кое говориш за кръвно, да не би да имаш предвид 90/60?

# 656
Да се похваля и аз днес правих първа ФМ но вместо Чавеева ме прегледа едно младо докторче. Беше внимателен и подробен, слава богу с бебка всичко е на ред, май е момиче. Утре ще имам резултата от Бхс. Друго ме притеснява вече 4-5 дена вдигам температура и ме боли глава. ЛЛ ми даде хомеопатия и Парацетамол, но не помага. Ще взема утре на своя глава да си изследвам гърлен секрет.

# 657
biasna_kalinka, добре дошла Hug

Molssi, не се притеснявай за пулса, в случая няма общо с кръвното. Миналата бременност като ходих на кардиолог заради кръвното (което се оказа добре) ми каза, че при бременните жени е абсолютно нормално пулсът да се увеличи дори до 120 и това тях не ги притеснява. Получава се това, защото кръвта е разредена от по-голямото количество плазма заради бебето и трябва сърцето да работи по-бързо, за да изпомпва двойни количества кръв. Това ми бяха казали за моят бърз пулс, така че не се притеснявай Hug

И на мен стриите ми се появиха след като родих, а се мазах супер много с какаово масло и с кокосово масло, така че гаранция нямате Wink

# 658
Ще мажем, пък поне да се подхранва кожата, че има бая да се разтяга.

Мислех си за ниското кръвно - то реално доколко влияе? Последно докторът ми го мери 90/50 онзи ден. Нали почти съм спряла кафето - преди поне го докарвах до 110/70, ма сега с си държа много ниски стойности Simple Smile Те са си нормални за мен де, но не знам дали има нужда това да ме притеснява или не.

Иначе официално и аз съм в болнични от понеделник.  Party

# 659
Кака Сврака, по добре да е ниско , а не високо  Peace  Не трябва да вдигаме над 130/90 и ако достигнем такива стойности задължително на лекар  Peace

Моето е 110/70, а пулса ми се движи между 80 и 90, някой път малко над 90. На 17 имам час при кардиолог за фетална ехокардиография на бебчо и ще го разпитам подробно и ще споделя  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт