Лятото дойде вече, а в мама расте ЯНУАРСКО човече!- Тема 3

• 39 962
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Границата за бременни е 140/90. Но дори и при такова кръвно не значи, че има проблем. Например и при предната бременност, и сега, на мен кръвно 130/80-90 ми е добре, а ме карат да пия Допегит. Да, обаче като засвалям на 100/50 и се чувствам като парцал и ме цепи глава. Така че е до кой как се чувства и за кой какво е нормално.

# 661
Покрай мен, който е бил бременен винаги казват да не се вдига кръвно над 130/90 и да се търси лекар. Една приятелка роди преди месец и няколко пъти лежа в болница след вдигане на кръвно на 130/90  Peace След консулта с кардиолога ще имам повече яснота за кръвното  Flutter

# 662
Ами на мен кардиолог ми каза границата за бременни - 140/90 Wink И сега пак същото ми каза. Миналата бременност си родих без опасност с кръвно 130/90 Peace

# 663
И аз знам от кардиолог, че границата за бременни е 140/90.

Момичета, как сте с килограмите? Аз в 15та седмица, въпреки повръщането съм + 3,5 кг вече.
Имам и голям проблем с ходенето до тоалетна. Чета, че може да се пие дуфалак и е безвреден за бременни.

# 664
  • Варна
Кръвното е опасно последните три месеца, когато има опасност да се развие прееклампсия, но освен кръвно трябва да имате и отоци и албумин в урината. Аз с предната бременност си пусках урина през две седмици, защото имах отоци и ме изкараха с високо кръвно(което аз като си мерих вкъщи беше абсолютно наред -110/70), но не стана проблем слава богу. Затова на консултация всеки път се мери кръвното, ако се появят някакви индикации за проблем да може да се реагира веднага.

Аз вчера бях на консултация и май си имам бебе гигант  Grinning , в 16 седмица съм и го измериха 150гр, а чета, че трябва да е около 100. Пуснах си и пренатест и около 1-3 август чакам резултатите, вярвам че всичко ще е наред и тогава със сигурност ще знам пола на бебчо.

Рали, аз съм +2, не съм повръщала, но се движа по-добре от предната бременност, когато в 4 месец качих 4кг, а в 5-я - 5кг, бая ми се караха тогава, сега съм доволна от дотук каченото, на мен акушерката ми каза, че по книга трябва да се качва 1кг на месец. За тоалетната ако искаш пробвай със смляно ленено семе, смесвай го с кисело мляко, другото киви, круши, сини сливи, топла вода сутрин на гладно.

# 665
Здравейте ,

До сега съм пила чай сена за ходене до тоалетна вечерно време. Действал е на 100%.
Не знам обаче дали е позволен по време на бременност, но ако е го препоръчвам.
Аз съм в началото на 4ти месец и още нищо не съм качила.. Лекарите не са ми правили забележка и всичко в ПКК ми е в норма, но с правилото по кг. на месец не можем да се разберем  Grinning  Вие имахте ли апетит още от самото начало ? Какво хапвате и какво избягвате ? Извинявам се предварително ако е обсъждан този въпрос вече..   Wink

# 666
  • Стара Загора
Здравей нищо не хапвам и не пия  Joy всичко повръщам,постоянно ходя гладна и жадна. Sad

# 667
Здравей нищо не хапвам и не пия  Joy всичко повръщам,постоянно ходя гладна и жадна. Sad

OrchideaBlue как се справяш  ?  Tired   Sad 
Исках също да попитам дали ходите на работа и ако да как успявате да съчетаете нещата..

# 668
Аз отивам на работа, след като приключи сутрешното ми повръщане  Mr. Green После час ми е кофти, но минава, единственото което ми тежи е че бързо се изморявам и след работа съм труп   Crazy

# 669
  • Стара Загора
Няма лек всичко пробвах. Има дни в които е леко и успявам да хапна нещо. Но има дни в които ми е доста гадно нищо не задържам дори вода. Не работя от 1 месец вече.

# 670
Няма лек всичко пробвах. Има дни в които е леко и успявам да хапна нещо. Но има дни в които ми е доста гадно нищо не задържам дори вода. Не работя от 1 месец вече.

Орхидея, пробва ли със свещичките на Вомитусхил или инжекции Деган  Thinking

# 671
Относно килограмите съм -2 в 13 седмица, въпреки че ям през 2 часа и нямам проблеми повръщане и ходене до тоалетна. Лекарката, каза да не се притеснявам, че се случвало. А за кръвното 90/60 поддържам и се чувствам добре, обаче малко да се вдигне или да падне и не мога да стана от леглото. Още ходя на работа, но много бързо се изморявам.
Подкрепям за дегана, но не знам за бременни подходящ ли е. Иначе от 1 инжекция много бързо спира повръщането.

# 672
Момичета аз също съм постоянно изморена, но като ви слушам с това повръщанею
нямам право да се оплаквам.. Исках да питам някоя работеща мама уредила ли си
нещата със работата тъй като не съм много запозната. До колкото разбрах трябва
да представя бележка от личен лекар или а.г Казаха и , че мога да взимам болнични
но не разбрах дали може за прегледите да го ползвам ? Наясно ли сте ?

# 673
  • Стара Загора
Ами не съм пробвала свещички не бях чувала за тях. Дегана ме е страх. Ще потърся инфо за тях. Пробвах емил но не помага.
За болничните. Трябва ЛК да ти даде направление номер 9 за първоначален избор на АГ за проследяване на бременност. Той те праща на ЛКК (лекарска комисия) Аз нищо не съм плащала за болничен ,но чувам,че някои искат пари.

# 674
  • София
Момичета аз също съм постоянно изморена, но като ви слушам с това повръщанею
нямам право да се оплаквам.. Исках да питам някоя работеща мама уредила ли си
нещата със работата тъй като не съм много запозната. До колкото разбрах трябва
да представя бележка от личен лекар или а.г Казаха и , че мога да взимам болнични
но не разбрах дали може за прегледите да го ползвам ? Наясно ли сте ?
По принцип, ако си ходиш на работа и си уведомила работодателя си,ч е си бременна, той е длъжен да те пуска през работно време за прегледи. Това време не се отработва, нито трябва да си носиш болничен за него ли да пускаш отпуска. То ти се заплаща, като нормално изработено време. Така е по КТ. Само трябва да занесеш някаква бележка, че си била наистина на лекар. Амбулаторен лист или нещо друго, като доказателство.

Общи условия

Активация на акаунт