Лятото дойде вече, а в мама расте ЯНУАРСКО човече!- Тема 3

• 40 032
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Не,пуска се генетично изследване. Аз пусках в Геника разширен пакет и платих 320лв. Правят и на други места,мисля че в Майчин дом също.

# 556
  • София
Просто ми стана интересно, защото мисля, че има и други момичета на фраксипарин. Надявам се всичко да е наред при теб. Hug

# 557
И аз на Клексан, няма никъде фраксипарин почти, зависи на какъв мг си все пак.До сега бях на през два дни, но сега сменяме схемата първо всеки ден после изследване и пак ще определи дозата доктора.Ще си се бодем май всеки ден  Joy

# 558
Аз за сега съм 1 ден на фраксипарин,на следващия на аспирин.Иначе от 0.4мл.

# 559
Магнезий аз пия от 10 г.с., така че се изписва не от определен месец, а при показания. Например аз имам крампи, а от скоро и леки контракцийки. В тази връзка стягането на топка не е задължително контракция при всички, може да е и мускулен спазъм на коремните мускули. Предният път се оказа така при мен, поради което и ми изписаха магнезий. Аз контракцийте не съм ги усещала като стягане никога, а като режеща болка отпред ниско долу, вървяща назад към кръста.
Магнезият между другото може да пиете винаги, защото не е лекарство, че да ви е страх, най-малкото в повечето витамини, които пиете, се съдържа. Това е вещество, много необходимо на организма, дори и да не сте бременни, затова и профилактично се препоръчва.

Повиването стегнато е отречено от всички специалисти, така че НЕ. При коликите съм ползвала методът на д-р Карп, но не винаги действа. При коликите най-добре действаше и при нас сешоар, неизменен помощник беше! 2 в 1 - бял шум, който успокоява, затопляне на коремчето.

# 560
  • София
ВАЖНИ НОВИНИ ЗА СОФИЙСКИТЕ МАМИ!!!  newsm51 newsm51 newsm51

Организираме си Софийска среща (другите градове да вземат пример и да действат и те Wink).

30.07 (събота), 10:00, на езерото Ариана (като се излезе от метрото до езерото)

Засега сме се събрали 15 броя бременни коремчета Grinning Ако някой друг прояви интерес да дойде (и не се е отбелязал във ФБ групата), моля да ми драсне едно лично съобщение, за да му дам телефон, на който може да ни открие на място.

До скорооо! Simple Smile Mr. Green Heart Eyes Blush Tada

# 561
И на мен ми предписаха Магнерич заради крампите. Но го пия от 15-та седмица.

Интересното е, че режимът ми във втория триместър много рязко се смени. Спря да ми се спи - и то до такава степен, че все ставам преди телефона в 7-8ч. А не ми се ходи до тоалетната като преди - просто съм се наспала. Имам огромно количество енергия (пак за разлика от преди) и ми се прави ВСИЧКО  Mr. Green Преди да забременея и в 1-ви триместър едва-едва отлепвах в 11-12ч. Сега не мога да спя до толкова късно.

Яде ми се абсолютно всичко, стомахът ми започва сам да къркори през 3-4ч. ако не съм хапнала нещо. Но все пак гледам да се ограничавам, защото се усещам, че си ме е подгонила просто лакомия. Добре че бързо се издувам и не мога да поема някакви много големи количества.

# 562
Аз също съм с тромбофилия и на терапия с клексан 0,4 всеки ден  Peace  Щом са взети мерки всичко ще е наред  Praynig  Ако си от София можеш да направиш консулт с доц.Паскалева по-натам дали е достатъчна тази доза  Peace

За Магнезия не ми се спори, но определено не е вярно, че може да се пие без проблем  Peace Колкото може да помогне, толкова може и да навреди и всеки лекар преценява от случая  Peace При бременност винаги се гледа дали ползата от пиене на нещо си заслужава за сметка на риска  Peace

Чакам и аз момента, в който да мога да ям всичко и да имам сила .... Днес станах все едно не съм спала, ами съм копала цяла нощ  Whistling

# 563
  • София
Чела съм някъде, че към тромбофилия са предразположени много повече жените пушачки. Дали е вярно не знам. Rolling Eyes

# 564
  • NE
Втория триместър е най-лек, но пак е строго индивидуално. С предната бременност ходих до тоалетна през 10 минути до самото раждане, сега нямам тази грижа. Чувала съм истории за повръщане чак и на раждането. Явно зависи от организма на всеки и в кой момент ще има бременност.

# 565
Втория триместър е най-лек, но пак е строго индивидуално. С предната бременност ходих до тоалетна през 10 минути до самото раждане, сега нямам тази грижа. Чувала съм истории за повръщане чак и на раждането. Явно зависи от организма на всеки и в кой момент ще има бременност.
Здравейте,
Мама е била така с повръщането. До последно и двата пъти. Стигала е и до болница заради обезводняване. Аз към края на четвърти месец обикновенно ми намаля повръщането. Иначе ми се гадеше периодично.
Успях да си навзема дрехи и съм много доволна. Даже си купих 3 рокли за вкъщи, които стават за плаж.
Магнезий още не ми е изписан, но предните пъти го пиех заради контракциите.
Втори триместър се води най-лек, ама ако ти е лека бременността. С първото толкова леко минаха всички месеци, пък с второто лежах от началото докато влезнат в девети, че и по болници бях.
Благословен ден от мен Simple Smile

# 566
Чела съм някъде, че към тромбофилия са предразположени много повече жените пушачки. Дали е вярно не знам. Rolling Eyes

Ами аз не пуша  Peace

Надявам се до седмица две нещата да се нормализират  Praynig  Не ми тежи повръщането сутрин, просто искам да си възвърна вкуса за храната  Whistling  Снощи пекохме пържоли и точно две хапки  Sick  Как ще го вдигам тоя белтък не знам  ooooh!

# 567
  • Стара Загора
Ох аз открих,че  при баба не ми се гади и всеки ден почти ходя там. Вчера 5 пъти хапвах там. Днес съм вкъщи нито съм яла нито пила нищо само повр. Б***.  Има някаква миризма вкъщи която ме дразни явно.

# 568
Здравейте момичета!
_Iri_ - срещата звучи чудесно, но тогава съм на море и ще я пропусна... нищо, другият път. Надявам се и някоя съ-кварталка да открия да обикаляме заедно градинките. Май е време да се включа и във facebook групата!
Аз днес най-накрая се записах на ЖК по здравна каса в Токуда и питах как стои въпросът с болничния (принципно искам Септември да изляза, защото моята работа е доста стресова, вечерите до 10-11 понякога има работа и взе да ми дотежава). Но лекарката ми каза, че такъв дълъг болничен се дава само, ако си лежал в болница (може и фиктивно, в Токуда било към 300лв!) и аз малко се стреснах... Искам да ви попитам, ако вече сте си взели болничен - лежали ли сте в болница, взимали ли сте си епикриза, че сте лежали (фиктивна) или просто трябва да питам и на друго място.
Мерси предварително Simple Smile

# 569
sonada, това го бяхме коментирали Simple Smile
На някои са им искали по 20-30лв. за издаването на такъв болничен. На други - нищо не са им искали.

Принципно е въпрос на мнение на самия лекар/лечебно заведение. Като цяло повечето Лекарски комисии явно не се втелясват прекалено на майките - и пускат болнични и без причина. Но иначе си е заобикаляне на правилата Simple Smile

Но 300лв. вече си е брутално..

Общи условия

Активация на акаунт